Walk-in closet

Ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται να είχε ένα μικρό, προσωπικό δωμάτιο που να «στεγάζει» άνετα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ της αντί για μια παραφορτωμένη ντουλάπα; Ευτυχώς, αυτό το προνόμιο δεν ανήκει μόνο στις… εκατομμυριούχους.

Δείτε πως θα μετατρέψετε το μικρό γραφείο, την αποθηκούλα ή τον ξενώνα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ σε ένα fashion παράδεισο.

1. Αναγνωρίστε τις ανάγκες σας
Καταγράψτε τα υπάρχοντά σας. Μετρήστε το σύνολο των ρούχων και αξεσουάρ που διαθέτετε για να υπολογίσετε σωστά πόσα ράφια και κρεμάστρες χρειάζεστε.
2. Υπολογίστε το χώρο
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τις σωστές διαστάσεις, ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το δωμάτιο στο μέγιστο. Για το ύψος χρησιμοποιήστε ως αλφάδι μια γωνία του δωματίου. Το ίδιο για το μήκος: μετρήστε σύρριζα τον τοίχο, όχι στο κέντρο του δωματίου
3. Ζητήστε τη βοήθεια ειδικών
Αν θέλετε και μπορείτε να διαθέσετε τα χρήματα, ζητήστε από κάποιον ειδικό να σχεδιάσει τα ράφια που θα τοποθετήσετε, λαμβάνοντας υπόψη και το δικό σας ύψος. Ακόμη, ένας ταπετσιέρη θα κάνει εύκολα και σωστά την τοποθέτηση ταπετσαρίας και, αν θέλετε, το ντύσιμο των ραφιών.
4. Εξοικονομήστε τ.μ.
Μην τοποθετήσετε ντουλάπες. Το ίδιο μικρό δωμάτιο θα μικρύνει ακόμη πιο πολύ. Στον ένα τοίχο μπορείτε να βάλετε ράφια, ενώ στον άλλο μια μεγάλη συρόμενη κρεμάστρα με ρόδες (όπως στα καταστήματα ρούχων) για τα κομμάτια που θέλουν κρέμασμα. Ο άλλος τοίχος μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει… τον καθρέφτη σας.
5. Προτιμήστε την ποικιλία
Τα ξύλινα ράφια με ράγες είναι ιδανικά για τα ψηλοτάκουνα, ενώ τα φλατ ράφια η καλύτερη λύση για flat παπούτσια και τσάντες. Ο συνδυασμός των δύο είναι απαραίτητος.
6. Θυμηθείτε την ευελιξία
Προτιμήστε τα ράφια που θα τοποθετήσετε να μην είναι σταθερά και βιδωμένα, έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάζετε το ύψος τους ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επίσης, αν τοποθήσετε ντουλάπες, φροντίστε να έχουν αρκετή απόσταση από το πάτωμα, έτσι ώστε να μπορείτε καθαρίζετε από κάτω τους άνετα.
Καλή επιτυχία!


www.myself.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...