S.O.S: Η σχέση σου βυθίζεται

Τα γέλια και οι ευτυχισμένες στιγμές έχουν δώσει την θέση τους στους τσακωμούς και στην στεναχώρια; Γιατί μια σχέση που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς έχει μετατραπεί σε συναισθηματική ανασφάλεια; Νιώθεις ότι έχετε απομακρυνθεί και παλεύεις μόνη σου για μια σχέση που αιμορραγεί;
Αν αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τριγυρνάνε καθημερινά στο μυαλό σου νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τι μέλλον έχει αυτή η σχέση και εφόσον το θέλεις, τον τρόπο να την αναθερμάνεις.
Για να φτάσεις στην αλήθεια πρέπει να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Αν η μόνιμη ερώτηση που κάνεις στον εαυτό σου είναι που θα βρεις κάποιον άλλον, ξεκινάς λάθος. Δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις την σωστή απόφαση για την τωρινή σχέση σου αν φοβάσαι να προχωρήσεις στην επόμενη.  Η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι αν νιώθεις ότι έχεις μέλλον μαζί του. Οραματίζεστε τα ίδια πράγματα; Θέλετε και οι δύο τα ίδια πράγματα στην ζωή; Μην φοβάσαι να ανοίξεις ένα τέτοιο θέμα συζήτησης με τον αγαπημένο σου. Ειδικά αν είστε καιρό μαζί, δεν νοείται να μην έχετε αναφερθεί στο μέλλον σας. Ούτε πρόκειται να ξενερώσει, ούτε να φύγει τρέχοντας. Αν σε αγαπάει, θα θέλει και ο ίδιος να ανοίξετε τον φάκελο μέλλον.
Το τελευταίο διάστημα έχετε απομακρυνθεί και δεν περνάτε το ίδιο καλά; Τα γέλια και τα αστειάκια του πρώτου διαστήματος, έχουν μετατραπεί σε μούτρα και αποξένωση; Γιατί δεν κάνεις κάτι για να το αλλάξεις αυτό; Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια. Δεν γίνεται η σχέση να ξαναγίνει ξένοιαστη χωρίς κόπο. Και εννοείται ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις μόνο εσύ. Η συζήτηση είναι το μαγικό κλειδί. Δεν μπορείς όμως να πεις στον αγαπημένο σου, «Μωρό μου έλα να συζητήσουμε πως θα αρχίσουμε ξανά να γελάμε!». Μπορείς όμως να του δείξεις τον τρόπο! Επειδή οι άντρες αργούν γενικά να πάρουν μπροστά , πάρε εσύ την πρωτοβουλία και πρότεινε του διάφορα πράγματα που θεωρείς ότι θα σας ανανεώσουν. Από bungee jumping μέχρι ελεύθερη πτώση! Μην περιοριστείς! Ότι πιο τρελό σκεφτείς, ρίξτο στο τραπέζι! Δεν υπάρχει περίπτωση να σου αρνηθεί! Ως γνωστόν οι άντρες, θέλουν μια γυναίκα που να τους καθοδηγεί ταπεινά, δηλαδή χωρίς να το καταλαβαίνουν.
Αν δεν μαζεύει ούτε το πιάτο από το τραπέζι του, είναι πολύ φυσικό να σε ωθεί καθημερινά στην τρέλα. Δεν χρειάζεται όμως να απελπίζεσαι. Αναλογίσου αν αξίζει για λίγη ακαταστασία να καταστρέψεις την σχέση σου. Αν για σένα η προσωπική υγιεινή είναι τόσο σημαντική, προειδοποίησε τον ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο προς την έξοδο. Το βασικότερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να φωνάζουν και να ωρύονται. Μέγα σφάλμα! Ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να ανεβάζεις φωνή. Πολλές φορές και με ένα βλέμμα μπορούμε να περάσουμε το νόημα. Ζήτησε του ευγενικά να μαζεύει την καταστροφή που αφήνει πίσω του και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί υπάρχει και άλλη λύση. Πλαστικά ποτηράκια και πιατάκια. Τι νομίζεις; Ότι έχουν εφευρεθεί για τα πάρτι; Σίγουρα η εφευρέτης ήταν γυναίκα και είχε τσαπατσούλη άντρα.
Να θυμάσαι ότι τίποτα στην ζωή δεν έρχεται εύκολα. Όλα θέλουν τον σωστό τρόπο. Οι επιλογές σου λοιπόν πρέπει να είναι συνειδητές και να έχουν παρθεί μετά από ώριμη σκέψη. Δεν χρειάζεται να μείνεις σε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις κάποια άλλη. Ούτε και να χωρίσεις επειδή δεν πλένει τα πιάτα. Όταν υπάρχει επικοινωνία και καλή θέληση όλα λύνονται. Αλλά ακόμα και όταν δεν  παίρνει από λόγια υπάρχουν πάντα οι σωστές τακτικές για να γίνει ακριβώς όπως τον θέλεις. Κάθε δράση έχει και μια αντίδραση. Δράσε λοιπόν ανάλογα και μην φοβάσαι τίποτα!


www.tellawoman.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...