DIY: Πώς να κάνεις μόνη σου ένα cute πασχαλινό μανικιούρ!

Ο καιρός εκεί έξω δεν σε βοηθά να μπεις σε πασχαλινό και ανοιξιάτικο πνεύμα. Όμως, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείς να κάνεις μόνη σου, ανέξοδα και να σου φτιάξει το κέφι! Γιατί στην πραγματικότητα, είναι στο χέρι σου (κυριολεκτικά!).

Οι nail artists από τα Evabeauty Studies μας έδειξαν πριν λίγες ώρες πώς μπορούμε να κάνουμε μόνες μας ένα μανικιούρ με σχέδιο πασχαλίτσα. Κι όμως γίνεται! Απλώς, επιστράτευσαι τα κατάλληλα μέσα (βλ. βερνίκια και πινελάκι) και γίνε η nail artist του εαυτού σου.


Τι θα χρειαστείς

 
Δεν είναι όσο δύσκολο φαντάζεσαι! Απλώς, πρέπει να έχεις δίπλα σου τα κατάλληλα “εργαλεία”, να κάνεις λίγο practice και θα το πετύχεις. Μπες σε πασχαλινό mood κάνοντας ένα manicure με πασχαλίτσα. Τα... υλικά για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες είναι τα εξής: buffer, βάση, top coat, ένα λεπτό πινελάκι (μπορείς να το αγοράσεις κι από ένα κατάστημα με ήδη ζωγραφικής. Απλώς, ζήτησε το λεπτότερο), ένα πράσινο βερνίκι όπως το no 40096, απόχρωση Fresh της Orly, ένα πράσινο βερνίκι με glitter όπως το no 40091, Here comes trouble της Orly, τρία Strippers (θα τα βρεις σε καταστήματα με επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης άκρων) σε μαύρη και κόκκινη απόχρωση καθώς κι ένα ασημί με glitter, λαδάκι νυχιών όπως το Curticle Oil της Orly, ένα ποτηράκι με νερό και ένα πιατάκι.


Βήμα 1

 
Με ένα buffer λιμάρουμε απαλά την επιφάνεια του κάθε νυχιού. Έτσι, δημιουργούμε μια ομοιόμορφη βάση για να απλωθεί αργότερα το βερνίκι.











Βήμα 2

 
Περνάμε ένα λεπτό στρώμα βάσης σε κάθε νύχι.













Βήμα 3

 
Περνάμε το πράσινο βερνίκι στην επιφάνεια κάθε νυχιού μόνο μια φορά.












Βήμα 4

 
Περνάμε τα νύχια μας με το πράσινο βερνίκι με glitter. Αν λερώσουμε τις άκρες των δαχτύλων, διορθώνουμε στο τέλος με μια μπατονέτα και ξεβαφτικό χωρίς ασετόν (χωρίς ακετόνη ώστε να μην αφυδατώνει τα νύχια μας).









Βήμα 5

 
Παίρνουμε το κόκκινο βερνίκι- νερόχρωμα της Orly και τοποθετούμε μερικές σταγόνες στο πιατάκι.











Βήμα 6

 
Με ένα λεπτό πινελάκι (εδώ χρησιμοποιήσαμε το Retailer της Orly) ζωγραφίζουμε ένα στρογγυλό προς οβάλ αβγουλάκι και γεμίζουμε με κόκκινο χρώμα το περίγραμμα. Περιμένουμε να στεγνώσει.










Βήμα 7

 
Βάζουμε στο πιατάκι μερικές σταγόνες από μαύρο βερνίκι- νερόχρωμα












Βήμα 8

 
Με το ίδιο λεπτό πινελάκι δημιουργούμε ένα ημικύκλιο στη μια άκρη της πασχαλίτσας και το γεμίζουμε με μαύρο χρώμα.












Βήμα 9

 
Σχηματίζουμε το περίγραμμα της πασχαλίτσας η οποία σιγά- σιγά έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.













Βήμα 10

 
Με το ίδιο μαύρο βερνίκι κάνουμε ένα “V” κάτω από το κεφάλι της πασχαλίτσας κι έπειτα τραβάμε μια γραμμή από την μια άλλη άκρη της άλλης.









Βήμα 11

 
Χρησιμοποιώντας το πινελάκι κάθετα σχηματίζουμε μικρές τελίτσες στην επιφάνεια της πασχαλίτσας. Οι τελίτσες είναι αρκετές αλλά πρέπει να είναι αραιές μεταξύ τους.










Βήμα 12

 
Με το μαύρο βερνίκι και το πινελάκι δημιουργούμε τις κεραίες της πασχαλίτσας.











Βήμα 13

 
Τώρα σχηματίζουμε τα ποδαράκια. Τρία από κάθε μεριά σαν ένα μικρό σκαλοπατάκι.













Βήμα 14

 
Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά! Βάζουμε ένα touch μαύρου βερνικιού στην άκρη της πασχαλίτσας











Βήμα 15

 
Βάζουμε στο πιατάκι μερικές σταγόνες από το ασημί glitter.












Βήμα 16

 
Χρησιμοποιώντας κάθετα το πινέλο σχηματίζουμε δύο μικρές τελίτσες στο κεφάλι, σαν μάτια.












Βήμα 17

 
Περιμένουμε μερικά λεπτά για να στεγνώσει το βερνίκι μας κι έπειτα τοποθετούμε ένα παχύ στρώμα top coat. Έτσι, σταθεροποιούμε την επιφάνεια και κάνουμε το μανικιούρ μας πιο shiny!










Το μανικιούρ ολοκληρώθηκε!

 
Αυτά ήταν τα βασικά βήματα για να κάνεις ένα τέλειο πασχαλινό μανικιούρ! Περιόρισε το σχέδιο σε δύο δάχτυλα μόνο ειδάλλως το αποτέλεσμα θα δείχνει υπερβολικό. Καλή επιτυχία!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...