Μάθε να τρως

ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «THE ACTIVE CALORIE DIET». ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΛΕΣΛΙ ΜΠΟΝΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ

1. Τρώτε πολλές πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά. Το να χωνέψετε τέτοια φαγητά απαιτεί καύση πολλών θερμίδων. Απλώς επιλέξτε υγιεινά: άπαχο κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και σίγουρα όχι παχυντικά τσίζμπεργκερ.
2. Εστιάστε στις ίνες. Τα πλούσια σε ίνες φαγητά είναι δεύτερα στη λίστα με τις τροφές που βοηθούν τον οργανισμό να κάψει θερμίδες. Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά (μαζί με τη φλούδα), φασόλια, δημητριακά πίτουρου και ψωμί.
3. Επιλέξτε φαγητά που μασιούνται. Το στόμα σας, η πρώτη «στάση» κατά τη διαδικασία χώνεψης, πρέπει να δουλεύει σκληρά. Προτιμήστε ολόκληρα φρούτα αντί για χυμούς και προσθέστε έξτρα φασόλια και μπρόκολο σε σούπες και πατάτες.
4. Προσθέστε μπαχαρικά. Oι πιπεριές και οι ζεστές σάλτσες σάς βοηθούν να κάψετε δέκα με είκοσι έξτρα θερμίδες την ημέρα χάρη σε μια χημική ένωση που λέγεται καψαϊκίνη - μπορεί να μη σας ακούγονται πολλές, αλλά με τον καιρό μαζεύονται. Αν δεν αντέχετε τα μπαχαρικά, προτιμήστε κανέλα, σκόρδο, τζίντζερ, γαρίφαλο και βάλτε ξίδι σαν μαρινάτα.
5. Πιείτε πράσινο τσάι. Ζεστό ή κρύο, εκμεταλλευτείτε αυτή την ουσία που βοηθάει το μεταβολισμό σας να στροφάρει, μόνο μην το παρακάνετε με τη ζάχαρη. Σχετικά με τον καφέ: η καφεΐνη, αυτό το βασικό τονωτικό των νεύρων, βοηθάει επίσης στο κάψιμο θερμίδων.
6. Μαγειρεύετε συχνότερα. Με το να ανοίγετε συσκευασίες, δεν καίτε θερμίδες ή, τουλάχιστον, καίτε πολύ λιγότερες απ’ ό,τι όταν ετοιμάζετε οι ίδιοι τα γεύματά σας.
7. Προσέξτε τις μη ενεργοποιημένες θερμίδες. Μπισκότα και γλυκίσματα, τσιπς, σόδες και μεταποιημένα γεύματα, όπως τα χοτ ντογκ και τα νάγκετς, χωνεύονται εύκολα και αποθηκεύονται σαν λίπος.


www.gynaikamag.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...