Νάρκισσος ο Ψευδονάρκισσος (Narcissus Pseudonarcissus)

Ο Νάρκισσος ο Ψευδονάρκισσος ή αλλιώς Ψευδονάρκισσος αποτελεί είδος του κοινού Ναρκίσσου, εκείνου δηλαδή του βολβώδους φυτού με τα ιδιαίτερα αρωματικά άνθη. Εύκολο γενικότερα στην καλλιέργεια του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει γρήγορα χρωματιστά και αρωματικά άνθη κατά τις πρώτες μέρες της Άνοιξης. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μπορεί να φυτευτεί στο γρασίδι.


Ο βολβός θα πρέπει να φυτευτεί το Φθινόπωρο σε πλούσιο, αφράτο έδαφος το οποίο να μην κατακρατεί ποσότητες νερού. Πολλοί συνηθίζουν να αφαιρούν τους βολβούς από το χώμα αφού ξεραθεί το υπέργειο μέρος, κάτι όμως που δεν είναι απαραίτητο αν σταματήσει να ποτίζεται από εμάς το σημείο φύτευσης.

Θα πρέπει να ποτίζεται ελαφριά ενώ σίγουρα η λίπανση θα του δώσει δύναμη. Είναι καλό μάλιστα να συνεχίσουμε την λίπανση ακόμα και μετά την ανθοφορία και συγκεκριμένα ως 6 εβδομάδες μετά από αυτήν. Ο βλαστός που φέρει τα άνθη μπορεί να αποκοπεί αμέσως μόλις ξεραθούν ενώ τα φύλλα 6 εβδομάδες αργότερα από αυτό.

Κυρίως μετά από βροχές ή από ένα καλό πότισμα το φυτό γέρνει ή σπάζει το ανθοφόρο στέλεχος με αποτέλεσμα να χαλά η όψη του. Πολλοί είναι εκείνοι που το δένουν ώστε να μην χαλάσει κάτι όμως που είναι λάθος και ταλαιπωρεί τον/τους Νάρκισσο/Νάρκισσους μας. Η στήριξη θα πρέπει λοιπόν να είναι ελαφριά. Τέλος σαν βολβώδες φυτό που είναι, το υπέργειο τμήμα του ξεραίνεται κι έτσι για περίπου 6 μήνες ο βολβός πέφτει σε λήθαργο χωρίς δηλαδή να έχει φύλλα ή στελέχη!



www.anthokipos.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...