Nαι στην ηλιοθεραπεία αλλά με κανόνες

Όσο και αν στο παρελθόν ακούγαμε περί προστασίας από τον καρκίνο λίγο σαν τις αναγκαστικές συμβουλές της μαμάς στην εφηβική ηλικία, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στάση, δεδομένου, πως οι πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος σήμερα είναι 1 στις 100 ενώ το 1950 ήταν 1 στις 2.500!

Από σήμερα κιόλας λοιπόν ακολουθήστε νέες «τακτικές» και  μειώστε σημαντικά τον κίνδυνο μελανώματος και την πρόωρη γήρανση, ακολουθώντας τις συμβουλές του Βρετανικού Ινστιτούτου δερματολογίας:



· Μην εκτίθεστε σε μέρη που ο ήλιος είναι πολύ έντονος.
· Αναζητήστε ένα πιο σκιερό. Άλλωστε και εκεί θα μαυρίσετε και μάλιστα με μεγαλύτερη διάρκεια!
· Μην φοβάστε το αντηλιακό. Με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος, απλώστε ένα στρώμα κρέμας ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες μέρες.
· Ανανεώστε το κάθε 2 ώρες
· Τα παιδιά δεν εξαιρούνται των κινδύνων…καπέλο, αντηλιακό και παιχνίδι στην σκιά είναι Must!
· Αποφύγετε το solarium που εκτός από καρκίνο του δέρματος σε συνδυασμό με τον ήλιο προκαλεί και ρυτίδες
· Είναι πιο πιθανό να πάθετε έγκαυμα όταν ξαπλώνετε κοντά στη  θάλασσα ή σε παραλία με άμμο λόγω των αντανακλαστικών ιδιοτήτων τους επιλέξτε ένα καπέλο με γείσο και απαραιτήτως γυαλιά ηλίου για την ώρα που βρίσκεστε στην παραλία.
· Αν η δικαιολογία της πολύωρης παραμονής σας στον ήλιο είναι η ανάγκη για «συλλογή» βιταμίνης D, σκεφθείτε καλύτερα να εντάξετε στην διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε περιεκτικότητά της βιταμίνης αυτής.
· Ελέγξτε το δέρμα σας κάθε χρόνο με την επίσκεψη σε έναν δερματολόγο και «επιταχύνετε» την διαδικασία αν δείτε οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό.






www.myself.gr





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...