Ερωτήσεις που τρομάζουν τους άντρες....

«Αγάπη μου , τι σκέφτεσαι τώρα;» Μια ακατάλληλη ερώτηση που οι περισσότερες γυναίκες την κάνουμε σχεδόν πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή! Οι άντρες πολλές φορές δεν θέλουν να μοιραστούν τις σκέψεις τους , ενώ οι γυναίκες θέλουν να τα ξέρουν όλα. Όλα για το παρελθόν τους , όλα για τις προηγούμενες σχέσεις τους ... απλά ΟΛΑ!
Οι σκέψεις που ένας άντρας δεν μοιράζεται αποτελούν για την κάθε γυναίκα ένα φρούριο που πρέπει να κατακτήσει , μιας και φοβάται ότι αυτά που δεν γνωρίζει πιθανό να απειλούν την σχέση της. Αλλά τελικά ο καθένας μας , άντρας ή γυναίκα , δεν δικαιούται να έχει εκείνες τις κρυφές δικές του σκέψεις που δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν; Ελάτε να δούμε ποιες είναι εκείνες οι γυναικείες ερωτήσεις που τρομάζουν τους άντρες…

«Πες μου τι έγινε στις προηγούμενες σχέσεις σου;»

Μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση που βάζει τους άντρες σε θέση άμυνας μιας και τις περισσότερες φορές πραγματικά δεν ξέρουν τι να απαντήσουν όχι γιατί απαραίτητα έχουν να κρύψουν κάτι αλλά γιατί δεν θα ήθελαν να πουν κάτι που πιθανό να πειράξει τη γυναίκα που έχουν αυτή τη στιγμή στο πλευρό τους. Πολλές γυναίκες παθιάζονται να ανακαλύψουν τις προηγούμενες σχέσεις του συντρόφους τους. Μπαίνουν στην διαδικασία να συγκρίνουν τον εαυτό τους με όλες τις «πρώην» για να καταλάβουν εάν ο σύντροφος τους είναι τώρα πιο ευτυχισμένος μαζί τους και εάν έχει ξεπεράσει το παρελθόν του. Η στάση αυτή κρύβει ανασφάλεια και μια μεγάλη ανάγκη επιβεβαίωσης από τον σύντροφο τους.

Η ερώτηση αυτή επίσης αποτελεί μια προσπάθεια των γυναικών να καταλάβουν ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι που ο σύντροφος τους θα διέλυε μια σχέση και αντί να ρωτήσουν ευθέως , ρωτούν πλαγίως φέρνοντας τον σε δύσκολη θέση. Η προσέγγιση αυτή είναι λανθασμένη μιας και ο σύντροφος τους σίγουρα δεν ήταν ο ίδιος άντρας στο παρελθόν μιας και όλοι αλλάζουμε και εξελισσόμαστε καθημερινά αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες διαφέρουν από τις «πρώην» και δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπιστούν από τον σύντροφο τους με τον ίδιο τρόπο σε μια παρόμοια κατάσταση. Το παρελθόν είναι παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνει γι αυτό καλύτερα ας μην το σκαλίζουμε!

«Σε ελκύουν άλλες γυναίκες εκτός από μένα;»

Ακόμα και αν ένας άντρας δεν δείχνει την τάση να «ξενοκοιτάξει» , θα βρεθεί σε εκείνη τη θέση που θα πρέπει να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση – παγίδα! Όλοι έχουμε μάτια για να βλέπουμε και να θαυμάζουμε κάτι όμορφο (άντρες και γυναίκες) και ένας άντρας που θα πει ότι δεν κοιτάζει τις όμορφες γυναίκες γύρω του μάλλον λεει ψέματα γιατί έρχεται σε δύσκολη θέση. Δεν είναι κακό να κοιτάζει αρκεί να μην φέρνει την γυναίκα που βρίσκεται δίπλα του σε δύσκολη θέση και να της δημιουργεί αισθήματα ανταγωνισμού με τις άλλες γυναίκες.

Αυτή η ερώτηση πάλι εκφράζει την επιθυμία των γυναικών να είναι η πιο όμορφες και οι πιο ελκυστικές γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του συντρόφου τους αλλά παράλληλα αποτελεί και μια έκφραση ανασφάλειας για την εμφάνιση τους και το μέλλον της σχέσης τους. Οι γυναίκες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ακόμα και αν ο σύντροφος τους κοιτάξει μια άλλη γυναίκα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι την θεωρεί καλύτερη ή την συγκρίνει με αυτές και σίγουρα το κοίταγμα δεν υποδηλώνει ότι η σχέση κινδυνεύει. Ένας άντρας που καλείται να απαντήσει στην πιο πάνω ερώτηση θα αναγκαστεί να πει ψέματα ή να πει μια αλήθεια που μπορεί να πικράνει την γυναίκα που τον ρώτησε. Ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να τα ρωτάμε μιας και μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν στη σχέση μας. Εάν αισθάνεστε ότι ο σύντροφος σας έχει αισθήματα για εσάς και εάν νιώθετε καλά μαζί του , τότε δεν έχετε κανένα λόγο να πικραίνετε τον εαυτό σας με τέτοιες κουτές και ανώριμες σκέψεις.

«Προτιμάς να βγαίνεις με τους φίλους σου παρά με εμένα;»

Το όλο σκεπτικό που κρύβεται πίσω από αυτή την ερώτηση είναι λανθασμένο! Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε μια σχέση θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ σχέσης και φίλων ή μεταξύ σχέσης και οικογένειας ή μεταξύ σχέσεις και δουλειάς κλπ. Μπορούμε να τα συνδυάζουμε όλα μαζί γιατί το κάθε κομμάτι της ζωής μας καλύπτει διαφορετικές ανάγκες και επιδιώξεις. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο αλλά αντίθετα για να έχουμε μια ισορροπημένη ζωή πρέπει όλα να συνυπάρχουν – και η σχέση και η καριέρα και η οικογένεια και οι φίλοι! Οι γυναίκες τείνουν να βλέπουν ανταγωνιστικά την αντροπαρέα του συντρόφου τους , πράγμα που είναι άδικο γι αυτόν. Ρωτώντας ένα άντρα αν προτιμάει τη σχέση του από τους φίλους του είναι σαν να του ζητάμε να επιλέξει μεταξύ δύο εντελώς διαφορετικών καταστάσεων που δεν συγκρίνονται .

Δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε κτητικές απέναντι στο σύντροφο μας γιατί η συμπεριφορά μας αυτή τον καταπιέζει και τον περιορίζει. Δεν σημαίνει πως εάν ο σύντροφος μας έχει την ανάγκη να βγει ένα βράδυ ή ένα απόγευμα με τους φίλους του ότι δεν μας αγαπά ή προτιμά τους φίλους του από εμάς. Η πραγματική αγάπη είναι ελευθερία και σεβασμός και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε.

«Τελικά που πάει αυτή η σχέση;»

Μια ερώτηση που σίγουρα θα τρομάξει και θα αποσυντονίσει ένα άντρα! Οι άντρες όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα σχετικά άρθρα αποφεύγουν τις συζητήσεις και δει τις συζητήσεις που αφορούν την σχέση τους ή το ακόμα χειρότερα το μέλλον της σχέσης τους. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά θέλουν ανά πάσα στιγμή να ξέρουν που βρίσκεται η σχέση τους και που βαδίζει γι αυτό και θα έρθει η στιγμή που θα θέσουν την πιο πάνω ερώτηση. Η ερώτηση αυτή συνήθως προκαλεί στους άντρες αισθήματα πίεσης και φυγής. Θέλουν να αισθάνονται πως αυτοί επιλέγουν το μέλλον της σχέσης και δεν θέλουν να λογοδοτήσουν ή να υποκύψουν σε οποιαδήποτε πίεση της γυναίκας που έχουν δίπλα τους. Αν η ερώτηση αυτή περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο του γάμου , τότε πολύ πιθανόν να δείτε τον σύντροφο σας να πανικοβάλλεται και να μην ξέρει τι να απαντήσει ή πως να αντιδράσει. Οι περισσότεροι άντρες φοβούνται να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση γιατί μάλλον δεν την έχουν σκεφτεί ακόμα.

Η ερώτηση αυτή θα τους κάνει να αισθανθούν ότι τους καταπιέζετε ή τους κατακρίνετε και ακόμα χειρότερα ότι προσπαθείτε να εκβιάσετε καταστάσεις. Ο καλύτερος τρόπος να συζητήσετε το μέλλον της σχέσης σας είναι χωρίς πίεση αλλά κάποια στιγμή που θα το φέρει η κουβέντα ή οι συνθήκες και θα έρθει έτσι πιο ομαλά. Ρωτώντας ένα άντρα ευθέως για το μέλλον είναι σαν να προσπαθείτε να τον βάλετε σε κάποιο καλούπι που πιθανό να μην είναι έτοιμος να μπει γι αυτό και θα προσπαθήσει να αποδράσει το συντομότερο δυνατό.

Οι γυναίκες θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι άντρες είναι λιγότερο ομιλητικοί και έχουν την ανάγκη να συζητήσουν πολύ λιγότερο από εμάς. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια όμορφη σχέση θα πρέπει να κάνουμε και εμείς ένα βήμα προς την δική τους κατεύθυνση προσπαθώντας να δείχνουμε περισσότερη κατανόηση στις δικές τους ανάγκες τις οποίες μπορεί να εκφράζουν λιγότερο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή δεν τις εκφράζουν δεν υπάρχουν.



sxeseis.gr/ 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...