Αν είσαι “προχωρημένη” στο σεξ, υπάρχει περίπτωση να σε κακοχαρακτηρίσει;

Υπάρχει τελικά! Οπότε τσέκαρε τι πρέπει να έχεις στο νου σου...
Έκακτο meeting, λέει. Μας συγκέντρωσε όλους σπίτι της. Φρικαρισμένη. Έξαλλη. Στεναχωρημένη. Το θέμα μας ήταν το Sex! Το σεξ με το αγόρι της. Το καινούριο αγόρι της.
Εκείνη μας προέκυψε “προχωρημένη”. Γυναίκα φωτιά! Τόσο που εκείνος άρχισε να αναρωτιέται -όχι μόνο στο μυαλό του- το ξεστόμισε κιόλας: “πού στο καλό τα έμαθε όλα αυτά;”. Και τσακώθηκαν!
Κι εκείνος φρικαρισμένος! Με πόσους έχει πάει και έχει τέτοιες ιδέες; Τα ίδια έκανε και με τους πρώην; Ήταν εμφανές ότι μέχρι να φτάσει στο σημείο να της πει την ατάκα είχαν περάσει τα τέρατα από το μυαλό του. Τα οποία “τέρατα” γεννήθηκαν στο μυαλό του τη στιγμή που εκείνη τόλμησε να προτείνει σεξ και εκτός κρεβατοκάμαρας!
Δηλαδή τι; Όταν μια γυναίκα προτείνει κάτι διαφορετικό σημαίνει ότι είναι και ανήθικη; Όταν μια γυναίκα ΘΕΛΕΙ έναν άντρα, τον σύντροφό της -όχι έναν οποιονδήποτε άντρα- και παίρνει μια πρωτοβουλία κατά της ρουτίνας αυτός είναι λόγος να την παρεξηγήσει, να την κακοχαρακτηρίσει;
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ
“Πριν κάνουμε οποιαδήποτε πρόταση πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψην την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία ζωής του άλλου” σημειώνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη. “Διότι όταν ζητήσουμε κάτι που είναι εντελώς έξω από τα δικά του πιστεύω βεβαίως υπάρχει περίπτωση να μας παρεξηγήσει, να μας κακοχαρακτηρίσει και να μας βάλει ένα τεράστιο Χ πιστεύοντας ότι με τίποτα δεν μπορεί να είναι με έναν άνθρωπο ο οποίος κάνει πράγματα που δεν αποτελούν αξίες, αλλά αντίθετα απαξίες για τη συγκεκριμένη φιλοσοφία ζωής”.
“Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστες επιφυλακτικές πριν προτείνουμε κάτι και να έχουμε δώσει στον άλλον να καταλάβει τον πραγματικό μας χαρακτήρα. Να του έχουμε δώσει να καταλάβει ότι ανεξάρτητα από το αν θέλουμε ποικιλία ή πρωτοτυπία στην ερωτική πράξη αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ισχυρή ηθική, ότι δεν έχουμε ισχυρές αξίες, δεν έχουμε αυτοσεβασμό και σεβασμό στον άλλον” συνεχίζει η ψυχολόγος.
“Δηλαδή, πριν αποτολμήσουμε προτάσεις πρέπει πρώτα να έχουμε δείξει στον άλλον ποιες είμαστε. Γιατί αν το κάνουμε πριν μας έχει γνωρίσει θα πάρει δρόμο και θα φύγει. Θα πει: κοίτα με ποια έμπλεξα, φαντάσου με πόσους έχει πάει αυτή!” εξηγεί η ψυχολόγος.
“Ακόμη όμως και να μας ξέρει καλά, αν ξέρουμε ότι είναι εντελώς αντίθετος με κάποια πράγματα, δεν μπορούμε να επιμείνουμε και να κάνουμε εμείς το κέφι μας. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να είμαστε και οι δύο καλά μέσα στη σχέση και μέσα στη σεξουαλική πράξη. Αν είναι να ευχαριστηθώ εγώ και να κάνω τον άλλον να αισθάνεται απαίσια τότε τον χρησιμοποιώ, τον εκμεταλλεύομαι και σίγουρα δεν το αγαπώ. Είναι μια επιφανειακή σχέση, μια καθαρά σεξουαλική συνεύρεση και όχι μία σχέση. Λαμβάνουμε υπόψην μας πάρα πολύ τον σύντροφό μας. Η αληθινή αγάπη είναι ανιδιοτέλεια δηλαδή το πως νιώθει ο άλλος περισσότερο και όχι εγώ” καταλήγει η κ.Μαυράκη.
ΤΕΛΙΚΑ...
Τελικά το μυαλό εκείνου δεν κατάφερε να ξεκολλήσει ποτέ. Αν και την γνώριζε αρκετό καιρό, εκείνη η πρόταση του έγινε εμμονή. Έγινε η αφορμή να ανοίξει το κουτάκι των κακών σκέψεων και του συντηρητισμού του.
Κι εμείς, οι υπόλοιποι φίλοι άναυδοι. Ξέραμε ότι αν είναι κάποια “ψυχρή” στο σεξ είναι πρόβλημα. Τώρα ξαφνικά είναι και το αντίθετο;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...