Χαμόγελο...media smile!

Tι και αν καταφεύγετε σε πλαστικές επεμβάσεις, τι και αν κάνετε χιλιάδες ενέσεις για ένα φρέσκο και αρυτίδωτο πρόσωπο. Αν δεν μπορείτε να χαμογελάσετε, όλα αυτά δεν έχουν αξία. Ακόμα και το πιο ωραίο πρόσωπο  αδικείται όταν το χαμόγελο κρύβει, άσχημα, στραβά, ασύμμετρα, θαμπά κίτρινα ή σκουρόχρωμα δόντια. Λίγοι έχουμε τέλειες οδοντοστοιχίες. Για όσους δεν φρόντισε η μητέρα φύση φρόντισε η επιστήμη.


DENTAL FACE LIFT
Πάρτε πίσω το χαμόγελό σας

Το lifting δοντιών είναι ένας όρος που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έρχεται για να βελτιώσει το χαμόγελο, αλλά και τη στοματική μας υγιεινή.
Συνδυάζει ιδανικά τέχνη και επιστημονική έρευνα. Ένα dental face lift σμιλεύει και φροντίζει κάθε δόντι ξεχωριστά. Περιλαμβάνει αισθητικές επεμβάσεις που διορθώνουν το σύνολο σχεδόν  των οδοντιατρικών ατελειών που μπορεί να έχει ένα στόμα. Μεγαλώνει τα μικρά  δόντια, ενώνει τα αραιά, επαναφέρει το φυσικό χρώμα σε όσα δόντια έχουν αποκτήσει με τα χρόνια ή μετά από απονευρώσεις δυσχρωμίες. Και θεωρείται πετυχημένο όταν αποκαθιστά τις ατέλειες σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείτε να υποπτευθείτε πως ήταν τα δόντια πριν από αυτό.
                                                  
Το πρόβλημα: Στραβά δόντια-Σκούρο χρώμα

Οι λύσεις:
              
Invisalign
Πρόκειται για διαφανή νάρθηκα σα «μασελάκια» που κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Αμερική και σας παραδίδονται ανά εβδομάδα διαφορετικά, ώστε να προσαρμόζονται στα δόντια σας καθώς αυτά ισιώνουν σταδιακά. Ο χρόνος θεραπείας διαρκεί περίπου 12 έως 18 μήνες , όσο δηλαδή και η κλασική λύση με τα μεταλλικά σιδεράκια. Το πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι μπορείτε να αφαιρείτε τους νάρθηκες για κάποιες ώρες σε περιπτώσεις που πρέπει να παραβρεθείτε κάπου. Αφού ισιώσουν τα δόντια σας στη συνέχεια ο γιατρός θα προχωρήσει στη λεύκανσή τους. Το invisalign ενδείκνυται σε ελαφριές στρεβλοφυίες. Σε σοβαρές περιπτώσεις συστήνεται η κλασική ορθοδοντική με πορσελάνινα σιδεράκια.

Bonding
Τεχνική με την οποία ο οδοντίατρος μπορεί να διορθώσει σχήμα και χρώμα δοντιών ταυτόχρονα. Ενδείκνυται για στραβά δόντια με κενά, για μικρά δόντια , καθώς και για δόντια με πολλαπλά σφραγίσματα. Τα δόντια αναπλάθονται με συνθετικές ρητίνες ενισχυμένες πια με κόκκους πορσελάνης για μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες ανά γνάθο, αλλά το αποτέλεσμα θα κρατήσει 6 έως 8 χρόνια με τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για γυάλισμα. Το bonding δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ στραβά δόντια ή δόντια που πάσχουν από περιοδοντίτιδα.

Veneers πορσελάνης
Είναι μια τεχνική κατά την οποία αφαιρείται ελάχιστη οδοντική ουσία και συμπληρώνεται με πολύ λεπτές φλοίδες από ελβετική πορσελάνη. Η διαδικασία φυσικών δοντιών. Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια γύρω στα 15 χρόνια. Οι πορσελάνες δεν χρωματίζονται από το τσιγάρο και τον καφέ και παραμένουν ανέπαφες για όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μειονέκτημα της μεθόδου είναι το υψηλό κόστος κατασκευής των veneers.


Το πρόβλημα: Ίσια δόντια- Σκούρο χρώμα

Οι λύσεις:

Λεύκανση με ΚΤΡ laser
Πρόκειται για μια άμεση τεχνική λεύκανσης που εφαρμόζεται στο ιατρείο σε μια επίσκεψη που διαρκεί 40 λεπτά και μπορεί να ανεβάσει μέχρι 8 βαθμούς την κλίμακα λευκότητας των δοντιών. Προτείνεται σε όσους θέλουν κάτι γρήγορο και ασφαλές με φυσικές αποχρώσεις του λευκού.

Power bleaching
Αυτή η τεχνική συνδυάζει λεύκανση με ΚΤΡ laser στο ιατρείο και home bleaching στο σπίτι με νάρθηκες. Αρχικά, ακτινοβολούνται τα δόντια με το laser και στη συνέχεια, ο γιατρός παραδίδει το home bleaching με τους νάρθηκες για να το εφαρμόσετε στο σπίτι ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Η μέθοδος ενδείκνυται όταν το ζητούμενο είναι το εκτυφλωτικό λευκό.

Lumineers πορσελάνης
Η λεύκανση μπορεί να επιτευχθεί και με όψεις ελβετικής πορσελάνης.


Το πρόβλημα: Δόντια που μπαίνουν μέσα, έχουν κενά ή είναι μικρά και έχουν σκούρο χρώμα.

Οι λύσεις:

Τα προβλήματα αυτά αποκαθίστανται με bonding, αλλά και με lumineers

Lumineers πορσελάνης
Όταν υπάρχει «χώρος» να βγούν τα δόντια προς τα έξω, ή έχουν κενά, ή είναι μικρά σε μέγεθος, δεν χρειάζεται να τροχιστούν επιθετικά για να αποκατασταθούν αισθητικά. Το τρόχισμα περιορίζεται ελάχιστα στον αυχένα, μεταξύ δηλαδή, δοντιού-ούλου, ώστε να «σβήνει» η όψη φυσιολογικά. Κατασκευάζονται σε 3 επισκέψεις, εξαιρετικά λεπτές φλοίδες από ελβετική πορσελάνη, οι οποίες συγκολλιούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και μένουν εκεί για 15 χρόνια. Η μεγάλη διάρκεια άλλωστε του αποτελέσματος είναι το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου, μετά το πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.


Τι να προσέξετε
· Πριν προχωρήσετε σε lifting δοντιών είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρωθεί και το παραμικρό θεραπευτικό πρόβλημα (σφραγίσματα, ουλίτιδα, απώλειες δοντιών).
· Μετά από αυτό πρέπει να φροντίζετε για τη συστηματική υγιεινή του στόματός σας όπως και πριν.
· Οι πιθανότητες να χαλάσει ένα δόντι είναι ίδιες με ή χωρίς αισθητική παρέμβαση.



Χειρουργός Οδοντίατρος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...