Γυναίκα μαέστρος αξιώσεων…

Πολύπλευρη δράση αναπτύσσει η νεαρή Βολιώτισσα Βασιλική Γούση, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα μαέστρος που ανέβηκε στο πόντιουμ … της Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέροντας παράλληλα την αγάπη της στα παιδιά της Αφρικής.
Η Βασιλική, είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπονεί ήδη την Διδακτορική της Διατριβή στον τομέα της Βυζαντινής Μουσικολογίας, και παράλληλα συμμετείχε σε αποστολή των Γιατρών της Αγάπης της Μητροπόλεως, μαζί με την μητέρα της, προσφέροντας απλόχερα χαμόγελα ελπίδας στην καρδιά της Αφρικής.
Η 23χρονη μουσικολόγος ασχολείται με την ψαλτική -δεδομένου ότι έχει εντρυφήσει στη βυζαντινή μουσική-, με την παραδοσιακή αλλά και την κλασική μουσική, έχοντας ολοκληρώσει με άριστα τις σπουδές της στο πιάνο (Πτυχίο πιάνου με «Άριστα 10» παμψηφεί και ειδική διάκριση δεξιοτεχνίας και Δίπλωμα πιάνου με «Άριστα 10» παμψηφεί και Α΄ Βραβείο) και στα ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο. Μετά δύο χρόνια εργασίας της στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, διδάσκει σήμερα μουσική σε Δημοτικό Σχολείο του Πειραιά, και παράλληλα προετοιμάζεται προκειμένου να παρουσιάσει την ανακοίνωσή της σε Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2011, με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι δύσκολο να καταγραφούν λεπτομερώς όλες οι δραστηριότητες που έχει ήδη αναπτύξει η χαρισματική μουσικός, η οποία είναι, σημειωτέον, αριστούχος απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου, αποσπώντας πολλές διακρίσεις στο πλαίσιο πανθεσσαλικών και πανελλήνιων διαγωνισμών. Ξεχωριστή θέση κατέχει στην καρδιά της νεαρής Βασιλικής η εμπειρία που βίωσε, ανεβαίνοντας πριν από μερικούς μήνες στο πόντιουμ της περίφημης Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο καθιερωμένης εορταστικής συναυλίας. Είναι η πρώτη γυναίκα μαέστρος που διηύθυνε την συγκεκριμένη ορχήστρα, αποσπώντας μάλιστα ενθουσιώδεις κριτικές από τους παριστάμενους. «Η συγκεκριμένη συναυλία, αναφέρει η ίδια, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να διευθύνω τη συγκεκριμένη ορχήστρα -την οποία σημειωτέον μέχρι τώρα διηύθυναν μόνο άνδρες μαέστροι- και μάλιστα σε έναν χώρο από τον οποίο έχουν περάσει τόσοι επιφανείς μουσικοί και άνθρωποι του πνεύματος. Η εμπειρία ήταν συναρπαστική» προσθέτει.


troktiko.eu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...