Φυσικά και δεν αντιστάθηκες στο πασχαλινό φαγοπότι! Πριν μετανιώσεις, δες τι μπορείς να κάνεις τώρα...

Δύσκολοι καιροί για δίαιτες. Ακόμη κι αν πραγματικά το έχεις ανάγκη. Όμως, αντί να τρέμεις τι θα δείξει η ζυγαριά την επομένη του Πάσχα, μπορείς πολύ απλά να πάρεις τα μέτρα σου! Μπορείς άραγε να τα αποφύγεις; Φυσικά, αρκεί να κάνεις τις σωστές κινήσεις, την κατάλληλη στιγμή.


Το κακό ξεκινά πάντα μετά την Ανάσταση. Πριν ακόμα τελειώσει η θεία λειτουργία τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά και μυρίζουμε τη μαγειρίτσα. Και σαν να μην έφταναν μόνο αυτά, τα τυριά, οι πίτες και το κρασί υπάρχουν άφθονα στο γιορτινό τραπέζι αλλά και το τελείωμα του βραδινού τραπεζιού δεν είναι ό,τι πιο ήπιο, εφόσον είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνει με τσουρέκι και κουλουράκια.

Ο Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός σου δίνει τα μυστικά για να αντιμετωπίσεις την επόμενη ημέρα. Ή μάλλον το επόμενο λεπτό, αμέσως μετά το... μεγάλο φαγοπότι!

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Δεν κατάφερες να αντισταθείς σε καμία λιχουδιά. Το μεσημέρι της Κυριακής πέρασε και κάθεστε όλοι μπροστά στο τραπέζι, σαν ναρκωμένοι από το πολύ φαγητό. Ένας καφές θα δώσει το σήμα της λήξης και θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να χαλαρώσει.
Food Alert: "Αφού τελειώσει το φαγοπότι, πιείτε ένα καφέ χωρίς γάλα, πλύνετε τα δόντια σας και δώστε τέλος σε κάθε τι φαγώσιμο για αυτή την ημέρα. Άλλωστε το στομάχι σας ήδη θα είναι πολύ βαρύ και χρειάζεται πλέον ξεκούραση αλλά και μια μικρή αποτοξίνωση όπου για βραδινό μπορείτε να φάτε ένα με δύο φρούτα" τονίζει ο Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός

ΤΗΕ DAY AFTER TOMORROW
Τη Δευτέρα του Πάσχα ως συνήθως έχουν περισσέψει ένα σωρό φαγητά και γλυκά. Κρίμα δεν είναι να τα πετάξεις; Μήπως όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο ΚΡΙΜΑ, να κάτσεις να τα φας όλα; Όπως και σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στο φαγητό το καλά οργανωμένο σχέδιο, θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

"Επειδή όλα αυτά τα φαγητά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε τόσο αυτά όσο και τα κιλά, τότε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε τουλάχιστον να έχετε το ίδιο βάρος που είχατε πριν τις γιορτές και μετά το τέλος των γιορτών":

ΠΡΩΙΝΟ -  Την επόμενη μέρα το πρωί να φάε ένα κομμάτι τσουρέκι και δύο κουλουράκια μαζί με τον καφέ σου.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ - Είναι σίγουρο πως θα έχει μείνει κρέας. Συνόδευσέ το με μπόλικη σαλάτα.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ - Επανάλαβε το ίδιο με το πρωί. Ένα κομμάτι τσουρέκι και δύο κουλουράκια

ΒΡΑΔΙΝΟ - Το βράδυ δεν υπάρχει καμία ανάγκη να φας κανονικό φαγητό. Προτίμησε κάποια φρούτα!

"Στην Ελλάδα κάθε 40 περίπου μέρες έχουμε και μία μεγάλη γιορτή που τη συνδυάζουμε πάντοτε με πολύ φαγητό. Κι αν δεν φάμε τον "άμπακο" και μία φορά δεν θα πάθουμε και τίποτα!" επισημαίνει η Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός. Ακολούθησε τις συμβουλές του και όσο λιγότερο βάρος βάλεις αυτές τις ημέρες, τόσο λιγότερο άγχος θα έχεις για το...ΜΕΤΑ!


www.tlife.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...