Κεφαλάρι! Φτιάξτο απλά μόνη σου!

Ένα κεφαλάρι με υφασμάτινη επένδυση μπορεί να αποδειχθεί μια ακριβή υπόθεση. Αντί λοιπόν να ξοδέψεις μια περιουσία, μπορείς να το κατασκευάσεις από ένα παλιό πάπλωμα.

Θα χρειαστείς: Ένα μεγάλο παλιό πάπλωμα ή μια χοντρή παλιά κουβέρτα. Ένα ξύλο πάχους 2 εκατοστών, ύψους 1 μέτρου και πλάτους όσο είναι το κρεβάτι σου. Δύο ξύλινες τάβλες 5Χ7,5Χ100 εκ., ένα ψαλίδι ένα καρφωτικό με συνδετήρες, μια μεζούρα, ένα τρυπάνι και 4 ξυλόβιδες των 5 εκατοστών.
Πως θα το κάνεις: Θα απλώσεις το πάπλωμα στο πάτωμα και από πάνω του θα τοποθετήσεις το ξύλο. Θα κόψεις το πάπλωμα γύρω - γύρω από το ξύλο αφήνοντας ένα περιθώριο 10 πόντων περιμετρικά.
Θα διπλώσεις το κομμάτι των 10 πόντων στο ξύλο από τι μία μεριά και θα το καρφώσεις με το καρφωτικό ανά 5 ? 7 εκατοστά. Θα τεντώσεις το πάπλωμα από την άλλη μεριά του ξύλου και θα το καρφώσεις με τον ίδιο τρόπο. Μετά τα κάνεις το ίδιο και με τις υπόλοιπες δύο πλευρές.
Στη συνέχεια θα πάρεις τις δύο τάβλες και από την φαρδιά μεριά θα κάνεις δύο τρύπες 2,5 εκατοστών στην κάθε μία, κατόπιν θα τις τοποθετήσεις παράλληλα με τις στενές πλευρές από την πίσω μεριά του ξύλου σε απόσταση 15 εκατοστών από κάθε άκρη του ξύλου, με τη μία τους άκρη να εξέχει 60 εκατοστά από το ξύλο.
Θα βιδώσεις τις δύο τάβλες με τις ξυλόβιδες στο ξύλο μέσα από τις τρύπες που έχεις κάνει. Το κεφαλάρι σου είναι έτοιμο.
Στη συνέχεια ακούμπησε το κεφαλάρι σου στο τοίχο και σπρώξε το κρεβάτι σου μπροστά του.


www.decomania.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...