Κάντε κάτι για τις ρυτίδες που αρχίζουν να εμφανίζονται

Χωρίς κόστος και επεμβατικές διαδικασίες

Όσο περνάει ο χρόνος οι ρυτίδες στο πρόσωπό σας πληθαίνουν. Αντί όμως να τις παρακολουθείτε να αυξάνονται, μπορείτε να λάβετε δράση και μάλιστα χωρίς κόστος και επεμβατικές διαδικασίες. Αν το DNA σας είναι καλό και τηρήσετε τις παρακάτω συμβουλές, σίγουρα θα αργήσετε να δείτε το πέρασμα του χρόνου στο δέρμα σας.


1. Πίνετε πολύ νερό Όπως ξέρουμε όλοι, το νερό αποτελεί πολύτιμη πηγή ζωής και η έλλειψή καταστρέφει τα κύτταρα, ενώ οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα τη σφριγηλότητά του. Οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα θα κρατήσουν την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και ελαστική, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται οι προϋποθέσεις δημιουργίας ρυτίδων.

2. Φοράτε πάντα κρέμα με αντηλιακή προστασία Ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας μας – και ο καλύτερος φίλος της ρυτίδας – είναι ο ήλιος, ο οποίος καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο και ανοίγει το δρόμο στη δημιουργία «γραμμών». Οι ειδικοί συστήνουν να μην κυκλοφορούμε ποτέ χωρίς δείκτη προστασίας, πόσο μάλλον αυτή την εποχή που ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει. Επιλέξτε ενυδατικές κρέμες με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 SPF, ενώ όταν μπει το καλοκαίρι, μπορείτε να φοράτε την ενυδατική σας και από πάνω να εφαρμόζετε αντηλιακή κρέμα για μεγαλύτερη προστασία και ενυδάτωση του δέρματος.

3. Αποφύγετε τις απότομες αυξομειώσεις βάρους Το δέρμα μας «τεντώνεται» όποτε παίρνουμε βάρος και στο σώμα μας σχηματίζονται ραγάδες. Αυτό που συμβαίνει στο πρόσωπό μας είναι η χαλάρωση του δέρματος και η δημιουργία ρυτίδων όταν χάνουμε απότομα πολλά κιλά, γι’ αυτό αποφύγετε τις δίαιτες «αστραπή» και φροντίστε να μην έχετε αυξομειώσεις στα κιλά σας.

4. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά και βάζετε μάσκες Φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ειδικά για την επιδερμίδα σας προϊόντα και να το καθαρίζετε πάντα όταν γυρνάτε στο σπίτι, είτε έχετε βαφτεί, είτε όχι. Οι μάσκες ομορφιάς με αντιρυτιδική δράση, 1-2 φορές την εβδομάδα, θα εμποδίσουν τη δημιουργία νέων ρυτίδων και θα απαλύνουν τις ήδη υπάρχουσες.

5. Αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα Όση απόλαυση ενδεχομένως σας προσφέρουν και τα δύο, τόσο κακό κάνουν στην επιδερμίδα σας, αφού και τα δύο προκαλούν πρόωρη γήρανση. Συγκεκριμένα, το κάπνισμα συρρικνώνει τα αγγεία που τρέφουν τα κύτταρα του δέρματος, ενώ το αλκοόλ επιταχύνει τη φθορά κυττάρων που σχετίζονται με τη γήρανση.

6. Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας Καταναλώνοντας αντιοξειδωτικές τροφές, συνεχίζει να παράγεται κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας μας και καταστρέφονται οι ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν αλλοιώσεις στα κύτταρα του δέρματος και ρυτίδες. Αυξήστε την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ξηρών καρπών, οσπρίων, φρούτων, λιπαρών ψαριών, πράσινων λαχανικών κ.λπ. Αποφύγετε τη ζάχαρη, η οποία αποτελεί εχθρό του κολλαγόνου.

7. Πάρτε βιταμίνες Οι βιταμίνες A, C και E αποτελούν ασπίδα ενάντια στις ρυτίδες, ενώ και η βιταμίνη Κ αναφέρεται ότι δρα ευεργετικά για την επιδερμίδα μας. Αυξήστε την πρόσληψη των βιταμινών με φυσικούς τρόπους, καταναλώνοντας τροφές που τις περιέχουν, όπως θαλασσινά, συκώτι, καρότα, σπανάκι, δαμάσκηνα (βιταμίνη Α), πορτοκάλια, λεμόνια, ακτινίδια, φράουλες, μπρόκολο, ντομάτα (βιταμίνη C), ελαιόλαδο, αβοκάντο, δημητριακά, σπαράγγια (βιταμίνη Ε). Τη βιταμίνη Κ θα τη βρείτε στο μπρόκολο, το κουνουπίδι, το μαρούλι, το σπανάκι, τη σόγια κ.λπ. Αν ανά περιόδους δεν παίρνετε τις παραπάνω βιταμίνες σε επαρκείς ποσότητες από τη διατροφή σας, μπορείτε να πάρετε μια πολυβιταμίνη που να τις περιέχει.

8. Επιλέξτε τις κρέμες με τα σωστά συστατικά Πριν αγοράσετε την κρέμα προσώπου, φροντίστε να περιέχει τα συστατικά που χρειάζονται για να καταπολεμήσουν την πρόωρη γήρανση. Τα βασικά είναι: βιταμίνη Α (ρετινόλη), βιταμίνη Β3, βιταμίνη C, L-ασκορβικό οξύ, βιταμίνη Ε, ασκορβικό εστέρα του παλμιτικού οξέως (ascorbyl palmitate), ασκορβικό φωσφορικό άλας μαγνησίου (Magnesium Ascorbyl Phosphate). Μπορείτε επίσης να προτιμάτε κρέμες με πράσινο τσάι, λυκοπένιο, συνένζυμο Q-10, κολλαγόνο κ.ά.

Το μυστικό
Φυσικά πρέπει να προσέχουμε έτσι ώστε και το μακιγιάζ μας να μην επιβαρύνει την επιδερμίδα μας και να μην μας χειροτερεύει τις υπάρχουσες ρυτίδες. Εφαρμόστε πούδρα όπου πραγματικά τη χρειάζεστε (κυρίως στη ζώνη Τ: μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και αποφύγετε να την τοποθετείτε πάνω στις ρυτίδες, γιατί τις κάνει να φαίνονται πιο έντονες. Οι σκιές σας φροντίστε να είναι ελαφρώς ιριδίζουσες, σε φυσικά χρώματα και αποφύγετε το eye-liner στο κάτω βλέφαρο.


omorfamistika.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...