Τεστ αναπνοής για τη διάγνωση του καρκίνου

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο

Μια εξέταση αναπνοής που μπορεί να μυρίζει τον καρκίνο είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια ηλεκτρονική μύτη ήταν ικανή να εντοπίζει χημικά σινιάλα καρκίνου στην αναπνοή ασθενών με καρκίνο της κεφαλής και του λαιμού.


Περίπου 80 εθελοντές έλαβαν μέρος στην έρευνα από το Ισραήλ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «British Journal of Cancer».

Από αυτούς, 22 είχαν διάφορους καρκίνους κεφαλής και λαιμού, 24 του πνεύμονα και 36 ήταν υγιείς.
Το πρωτότυπο τεστ αναπνοής χρησιμοποιεί χημική μέθοδο για να εντοπίσει δείκτες καρκίνου που είναι παρόντες στην αναπνοή.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι μελλοντικά μια τέτοια εξέταση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γραφείο του ιατρού για να δίνει στιγμιαία διάγνωση.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Technion εργάζονται σε συσκευή που ονομάζεται νανο-τεχνητή μύτη.

Οι συγκεκριμένοι καρκίνοι περιλαμβάνουν καρκίνο των οφθαλμών, του στόματος και του φάρυγγα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον καρκίνο κεφαλής και λαιμού, που συχνά διαγιγνώσκεται όταν είναι αργά καθιστώντας δυσκολότερη την επιτυχή αντιμετώπιση.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Hossam Haick, δήλωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθούν νέοι τρόποι για τη διάγνωση καρκίνου κεφαλής και λαιμού, επειδή είναι πολύπλοκη η διάγνωση της νόσου και απαιτεί εξειδικευμένες εξετάσεις.

Πρόσθεσε, ότι έδειξε πως μια απλή εξέταση αναπνοής μπορεί να εντοπίσει την εικόνα μορίων που είναι παρόντα σε ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και λαιμού, σε μικρή, προκαταρκτική έρευνα.

Τώρα χρειάζεται δοκιμή των αποτελεσμάτων σε μεγαλύτερες έρευνες.
 


iatronet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...