Η γυναίκα του Δράκουλα!

Στα 75 της χρόνια η συμβία του Κρίστοφερ Λι, Γκίτε Λι, παραδίδει μαθήματα στυλ και έγγαμης μακροημέρευσης. «H χειρότερη πτυχή των γηρατειών είναι ότι έχεις λιγότερο χρόνο στη διάθεσή σου προκειμένου να κάνεις όλα όσα δεν έχεις προλάβει. Κάτι που σημαίνει ότι τρέχεις με αντίπαλο τον χρόνο, γνωρίζοντας εξαρχής ότι πρόκειται για μια χαμένη μάχη».
Ωστόσο, η λαίδη Μπριγκίτε – για τους φίλους Γκίτε – Λι φαίνεται να έχει συνθηκολογήσει με τον χρόνο, επιβάλλοντας τους δικούς της όρους.


Με σήμα κατατεθέν τα μεγάλα κοκάλινα μαύρα γυαλιά και τις καπελαδούρες, για να διατηρεί το αλαβάστρινο δέρμα της υγιές, η σύζυγος του κινηματογραφικού Δράκουλα δεν αποχωρίζεται το κραγιόν της στο χρώμα του αίματος.



Γεννημένη στις 20 Απριλίου του 1935 στην Κοπεγχάγη, η Μπρίγκιτ Κρένκε υπήρξε ένα από τα πιο περιζήτητα μανεκέν στο Λονδίνο των swinging 60s. Οταν όμως η δανή καλλονή συνάντησε τον σερ Κρίστοφερ Λι, ο χρόνος έπαψε να έχει σημασία. Αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους το1961, δυόμισι χρόνια αργότερα απέκτησαν τη μοναχοκόρη τους Κριστίνα Ερικα Λι και κάπως έτσι πέρασε μισός αιώνας.


Τώρα, οδεύοντας αγέρωχα προς τα 80, διατηρεί ανέπαφη τη γερή σκανδιναβική κράση της, φωτισμένη με πινελιές γοητείας. Η απενοχοποίηση της τρίτης ηλικίας δεν περνά από το νυστέρι του πλαστικού ή από αισθητικές επιλογές που προδίδουν το προσωπικό στυλ. Με σήμα κατατεθέν τα μεγάλα κοκάλινα μαύρα γυαλιά και τις καπελαδούρες, για να διατηρεί το αλαβάστρινο δέρμα της υγιές, η σύζυγος του κινηματογραφικού Δράκουλα δεν αποχωρίζεται το κραγιόν της στο χρώμα του αίματος.


Το 2009 το γερμανικό περιοδικό «Gala» και ο οίκος Montblanc τούς απένειμε τον τίτλο «Δια βίου ζευγάρι» στα βραβεία «Ζευγάρια της χρονιάς». Ερωτηθείσα για τα μυστικά της συζυγικής μακροβιότητας η μεν Γκίτε Λι δήλωσε ότι τα χωριστά μπάνια κάνουν θαύματα, ο δε Κρίστοφερ Λι αποκρίθηκε: «Αγάπη, σεβασμός, φιλία. Επίσης κάνω ό,τι μου λέει η γυναίκα μου». Η οποία, σημειωτέον, το περασμένο φθινόπωρο πόζαρε για την ιταλική έκδοση της «Vogue» σε ένα editorial μόδας που μοιράστηκε με νεότατη κλώνο της. Θέμα το διαχρονικό στυλ και η φινέτσα της κομψής βετεράνου, η οποία στις 20 Απριλίου θα γιορτάσει τα 76α γενέθλιά της. Αυτό, φυσικά, δεν την εμποδίζει να ακολουθεί παντού τον κοτσονάτο 88χρονο σύζυγό της, τον οποίο θα δούμε εφέτος σε τέσσερις ταινίες και του χρόνου στο πολυαναμενόμενο «Hobbit» από τον σκηνοθέτη του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», Πίτερ Τζάκσον.


www.tovima.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...