Αριάν Λαμπέντ Η βραβευμένη πρωταγωνίστρια του «Attenberg» είναι φωτογενής και ταλαντούχα.

Δεν περίμενε ποτέ ότι θα κέρδιζε το βραβείο Coppa Volpi για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στην 67η Μόστρα της Βενετίας με την ταινία «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη.
H 26χρονη Αριάν Λαμπέντ μοίρασε πέρυσι τον χρόνο της ανάμεσα σε μαθήματα ελληνικών, σε προπονήσεις ρυθμικής γυμναστικής για τις ανάγκες του ρόλου της στις «Αλπεις», την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου στις Κάννες Γιώργου Λάνθιμου (όπου υποδύεται μια αθλήτρια), στις πρόβες για τον «Πλατόνοφ» του Τσέχοφ στο Εθνικό Θέατρο και στα projects που σχεδιάζει με τη θεατρική ομάδα Vasistas (ο φεγγίτης στα γαλλικά).


Μαζί τους παρουσίασε πριν από λίγους μήνες την performance «Control freak» στο πλαίσιο του 1ου Low Budget Festival, που οργάνωσε το εργαστήρι τέχνης «Το Σπίρτο», στο Ιδρυμα Κακογιάννη. Η Αριάν θαυμάζει την Ιζαμπέλ Ιπέρ, τις αρέσουν οι ελληνικές τραγωδίες γιατί «είναι τόσο έντονες και οικουμενικές», ο Μπέκετ, ο Μπρεχτ, η Σάρα Κέιν, ο Ιψεν, ειδικά το έργο του «Εντα Γκάμπλερ». Ακούει φανατικά τη γυναικεία μπάντα των Ελληνίδων Berlin Brides και τους Noir Desir, ένα γαλλικό ροκ γκρουπ των 80s με τους οποίους «μεγάλωσε». Πρόσφατα συνόδευσε τον Γιώργο Λάνθιμο στην Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και ήταν, μαζί με την Αγγελική Παπούλια, μία από τις πιο κομψές παρουσίες στο κόκκινο χαλί.


www.tovima.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...