Λοιπόν; Μου πάει;

Tο πρακτικό site www.gotryiton.com είναι αυτό που προκύπτει όταν τα social media συναντούν το αμείλικτο ερώτημα «Τι να βάλω το βράδυ;».
Πουθενά δεν είχαμε βρει κάποια γωνιά στο Internet που θα βοηθούσε όσες αντιμετωπίζουν καθημερινά το δίλημμα «Φούστα ή παντελόνι;». Μέχρι τώρα.
Διότι η σοφία των πολλών απαντά σε οποιαδήποτε παραλλαγή αυτού του ερωτήματος μέσω του site www.gotryiton.com, το οποίο δημιούργησε η 27χρονη Μαρίσα Εβανς.
Τα πράγματα είναι απλά: «Ανεβάζεις» μια φωτογραφία σου με τα ρούχα που σκοπεύεις να φορέσεις και φίλοι σου, αλλά και άγνωστοι, βαθμολογούν την εμφάνισή σου. Αν μένεις μόνη σου και δεν έχεις συγκάτοικο για να σε σώσει από μια «ατυχή» βραδιά, τότε το site φαντάζει ιδανικός σύμβουλος.
Οι χρήστες κάνουν upload τις φωτογραφίες τους (συνήθως από τον λαιμό και κάτω ή με θολό πρόσωπο) και αφήνουν ένα σύντομο μήνυμα που περιγράφει τον σκοπό της εξόδου με τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Οι υπόλοιποι περιορίζονται στο να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να αφήσουν σχόλιο. Ο σχολιαστής με τα πιο εποικοδομητικά σχόλια, παίρνει το «παράσημό» του.
Η ιστοσελίδα απέκτησε πρόσφατα το δικό της δωρεάν app για iPhone που μπορείτε φυσικά να κατεβάσετε στο κινητό σας. Η Μαρίσα Εβανς μελετά, πιθανότατα ακόμη και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τα συμβόλαια που μόλις υπέγραψε για τη δημιουργία τηλεοπτικού ριάλιτι βασισμένου στο site της. Παρ'όλα αυτά, βρήκε χρόνο να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις μας:
«Ξεκίνησα το site γιατί, όλη μου τη ζωή, όταν ετοιμαζόμουν να βγω έξω με την αδελφή μου ή με φίλες από τη δουλειά, η μόνιμη ερώτηση από όλες πριν πατήσουμε το κατώφλι της εξόδου ήταν "Καλή είμαι; Μήπως να φορέσω κάτι άλλο;" . Τα τελευταία χρόνια, που είναι τόσο εύκολο να στείλεις αρχεία εικόνων, μέσω Skype, iPhone ή Facebook, προωθούσα φωτογραφίες μου στην αδελφή μου για να μου πει τη γνώμη της. Δεν ήταν όμως πάντα διαθέσιμη για να εγκρίνει τα ρούχα μου. Οπότε σκέφτηκα: Δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσα να μπω κάπου όπου θα μπορούσα να πάρω μια δεύτερη γνώμη; Και κάπως έτσι γεννήθηκε το gotryiton».
« Λογοκρίνουμε τα σχόλια γιατί θέλουμε να βγαίνει πάντα ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η δύναμη και ταυτόχρονα η χρησιμότητά του. Δεν αφήνουμε απρεπείς φωτογραφίες να βγουν στον αέρα γιατί θέλουμε η κοινότητα που χτίζουμε να είναι γεμάτη με χρήσιμα και κατατοπιστικά σχόλια».
«Μου αρέσει να βλέπω κόσμο από όλο τον πλανήτη να ανεβάζει φωτογραφίες και σχόλια_ποιοτικά σχόλια που αποκαλύπτουν ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να φανούν χρήσιμοι. Αυτό που φαίνεται ότι απολαμβάνουν περισσότερο οι χρήστες είναι να σερφάρουν και να ψηφίζουν "φόρα το ή βγάλτο" και να σχολιάζουν την άποψη εκείνου που άφησε κάποιο σχόλιο πριν από αυτούς. Δεν είναι τυχαίο που μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 500.000 σχολιαστές».
 «Περίπου το 80% των επισκεπτών του site είναι γυναίκες_αυτό όμως σημαίνει ότι σας παρακολουθούν σίγουρα και αρκετοί άνδρες. Δεν ρωτάμε ηλικίες αλλά κρίνοντας από τις φωτογραφίες θα έλεγα ότι οι περισσότεροι χρήστες μας διανύουν την δεκαετία των 20».


www.tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...