Το σπίτι-όνειρο ενός skateboarder

Έτσι ονόμασε η New York Times το σπίτι των Jay Shapiro και Claire Bigbie οι οποίοι πήραν ένα Βικτωριανό σπίτι και το μετέτρεψαν σε μοντέρνα κατοικία στο San Francisco.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως τα σπίτια που επιδεικνύουν οι μεγάλοι σχεδιαστές είναι σπίτια τόσο μεγάλα και απαστράπτοντα που μόνο από τους πλούσιους χώρους, σε μέγεθος αλλά και εξοπλισμό, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη τεχνική ή εξειδικευμένη γνώση.
Το Skateboarder’s Dream House είναι η απόδειξη πως με το απαραίτητο γούστο και μεράκι μπορεί να ζωντανέψει το κάθε σπίτι, ακόμα και αν πρόκειται για ένα παλιό ξύλινο διώροφο σπίτι που όμοιό του υπάρχουν χιλιάδες άλλα.
Θέλω μόνο να πω, γιατί είναι κάτι που το βλέπω κι εδώ, πως: τον τελευταίο καιρό τα υλικά που είναι διαθέσιμα προς χρήση για να διακοσμήσουμε ένα σπίτι, υπακούουν σε ένα ύφος και στυλ που θα το έλεγα «ανάμικτο». Είτε πρόκειται για υφάσματα, είτε για ταπετσαρίες, είτε για έπιπλα, έχουν μέσα τους στοιχεία από διαφορετικές εποχές και χαρακτηριστικά. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν αυτό επιβεβαιώνεται.
nyt2009042116122276c
Τα χρώματα γκρι και σιέλ, εδώ με μία ταπετσαρία με κυψελώδη μοτίβο που παραπέμπει σε ρετρό σχέδια. Ένας πολυέλαιος από πλαστικό σαν αισθητικός πυλώνας ενός βικτωριανού αρχοντικού προσαρμοσμένος τόσο στην εποχή όσο και στον προϋπολογισμό. Ένας μπουφές Art Deco και μία vintage συρταριέρα. Το ταριχευμένο κεφάλι ελαφιού. Και στο δάπεδο Laminate.

nyt2009042116124077c
Το μπάνιο με το ψηφιδωτό στο πάτωμα και το παράθυρο στην οροφή θυμίζει άδεια πισίνα.

nyt2009042116131778c
Χωρίς την παραμικρή κατασκευαστική παρέμβαση η μορφή των χώρων, όπως και το τζάκι παρέμειναν ως είχαν, τα έπιπλα και τα χρώματα είναι από μόνα τους ικανά για να τεκμηριώσουν το προσωπικό γούστο και ύφος. Και σαν γνήσιοι αμερικανοί: δεν έχουν κουρτίνες. Για εμάς τους Έλληνες, και για τους Ευρωπαίους, ένα σπίτι χωρίς κουρτίνες είναι ένα σπίτι, αν όχι ανολοκλήρωτο, τουλάχιστον γυμνό και εμένα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

nyt2009042116192591c
Το γκαράζ μετατράπηκε σε χώρο ξεκούρασης και ιδανικού για την καλοκαιρινή ραστώνη με έναν κήπο να απλώνεται μπροστά του.


www.viewdeco.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...