Τάση Άνοιξη / Καλοκαίρι 2011: Neo Punk

Το Punk σίγουρα δεν είναι μόδα. Είναι ιδέα, είναι στάση ζωής που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και εκφράστηκε κυρίως μέσα από τη punk rock μουσική. Και αυτή η ιδέα αποτυπώθηκε σαφώς και στην εξωτερική εμφάνιση.
Οι σχεδιαστές όμως, σαν γνήσιοι artists που μπορούν να εμπνέονται από το κάθε τι που υπάρχει και δραστηριοποιείται γύρω τους, το αγκάλιασαν και το ενσωμάτωσαν στις collections τους για αυτή την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2011, προτείνοντας μια neo punk τάση προσαρμοσμένη στα δεδομένα της δεκαετίας του διανύουμε.
Ο οίκος Balmain το έδειξε μέσα από τα slashed tops, τα τζιν σορτσάκια με ξέφτια, τα μαύρα leather pants. Ο Jean Paul Gautier, τόλμησε λίγο παραπάνω καθώς όλα τα outfits της Ανοιξιάτικης συλλογής ήταν ποτισμένα με το dark punk ύφος. Σκισμένα καλσόν, δερμάτινα βραχιόλια με studs ή χωρίς, μποτάκια που θυμίζουν τα γνωστά σε όλους Dr Martens που φορούσαμε στο σχολείο. Ο οίκος Balenciaga έδωσε κι αυτός το στίγμα του μέσα από jackets με το γνωστό ιδιότυπο μαύρο-κόκκινο καρώ και μαύρα δερμάτινα μποτίνια που διακοσμούνται με χοντρά silver studs στον πάτο τους.
Για να διαμορφώσει κανείς ένα total neo punk look και να μπορεί να το υποστηρίξει, χωρίς να μοιάζει σαν ψάρι που βγήκε από το νερό, θα πρέπει να συμφωνεί κατά κάποιο τρόπο με την όλη ιδεολογία. Ωστόσο, για σένα που σου αρέσει να ακολουθείς τη μόδα και να τολμάς αλλά δεν είσαι και η πιο πιστή οπαδός του punk εδώ που τα λέμε, δε χρειάζεται να “πέσεις με τα μούτρα”, αρκεί να βάλεις μια μικρή πινελιά από neo punk στο συνολικό ντύσιμό σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα μαύρο ξεβαμμένο t-shirt, ένα ζευγάρι underground used μποτάκια, ένα δερμάτινο jacket με studs, ένα ασημένιο βραχιόλι με καρφιά ίσως. Το θέμα είναι να αφήσεις τη φαντασία σου να δουλέψει και πάνω απ’ όλα να προσαρμόσεις την τάση στο δικό σου μοναδικό στυλ.
Για να σε βοηθήσω , έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς για σένα και σου παρουσιάζω μερικά από τα πιο cool neo punk κομμάτια της παγκόσμιας αγοράς.
Note: Μην απογοητευθείς από τις ακριβές τιμές σε μερικά από αυτά, καθώς αν κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα, μπορείς να βρεις άπειρα look alike κομμάτια σε πολυ καλές τιμές για σένα!

Alexander mcqueen blouse [Περισσότερα]

Tibi jacket [Περισσότερα]

Balmain shorts [Περισσότερα]

Balmain top [Περισσότερα]

Dr martens [Περισσότερα]

Asos Red jacket [Περισσότερα]

Christopher kane top [Περισσότερα]

Balmain studded jacket [Περισσότερα]

Costume dept. leggings [Περισσότερα]

Davis by Ruthie Davis shoes [Περισσότερα]

Aureli Bidermann [Περισσότερα]

Topshop [Περισσότερα]

Sam Edelman [Περισσότερα]

Burberry gloves [Περισσότερα]

Stussy tee [Περισσότερα]
ntynomai.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...