To άγνωστο πρόσωπο που βλεπω στον καθρέφτη...

Και να που κάποτε έρχεται εκείνη η στιγμή που κοιτάζουμε τον εαυτό μας και δεν τον αναγνωρίζουμε! Ξαφνικά , όλα εκείνα τα στοιχεία της προσωπικότητας μας που πιστεύαμε ότι μας χαρακτήριζαν χάθηκαν κάπου στην διαδρομή της ζωής μας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Η εμφάνιση μας είναι διαφορετική , τα πιστεύω μας έχουν αλλάξει , οι αντιδράσεις μας διαφέρουν , τα γούστα μας δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν! Τι μας συμβαίνει; Μήπως έχουμε αρχίσει να εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας; Μήπως συμβιβαζόμαστε; Μήπως τελικά απλά μεγαλώνουμε; Σε ποιό σημείο της ζωής μας αλλάξαμε και δεν το καταλάβαμε;

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν τον εαυτό τους και όλα αυτά που κάποτε είχαν σημασία γι αυτούς και σίγουρα δεν είστε ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που αισθάνεται πως δεν αναγνωρίζει πια τον εαυτό του. Όλοι οι άνθρωποι περνάνε κάποια στιγμή από αυτό το στάδιο. Μια μακροχρόνια σχέση , ένας γάμος , κάποιες τραυματικές εμπειρίες ή απλά το βόλεμα στην ρουτίνα της καθημερινότητας είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που σας απομάκρυναν από...τον εαυτό σας! Αν σας λείπει ο «παλιός» - «καλός» σας εαυτός και θέλετε να τον ανακαλύψετε ξανά βγάζοντας τον στην επιφάνεια, υπάρχει τρόπος!

Για να κάνετε το πρώτο βήμα , πρέπει να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να θυμηθεί : Ποιά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας ήταν αυτά που αγαπούσατε και χάσατε στην πορεία; Ποιά χαρακτηριστικά του παλιού σας εαυτού σας λείπουν και τα θυμάστε με νοσταλγία; Σας λείπει η παλιά σας εμφάνιση; Tο χιούμορ σας; Η αισιοδοξία σας; Η δίψα για ζωή; Η ανάγκη για περιπέτεια; Μήπως σας έλειψαν οι παλιοί σας φίλοι ή κάποιες παλιές συνήθειες που σας ευχαριστούσαν και σας γέμιζαν; Καλό θα ήταν να σημειώνατε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάπου, μιας και έχετε αρκετό δρόμο μπροστά σας μέχρι να τα φέρετε ξανά στην επιφάνεια .Είναι απόλυτα βασικό να τα ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας!

Για να μπορέσετε λοιπόν να φέρετε στην επιφάνεια τα χαμένα σας χαρακτηριστικά θα πρέπει συνειδητοποιήσετε αρχικά ποια πραγματικά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά! Θα πρέπει να δώσετε μια εξήγηση για τον λόγο που ατόνησαν ή χάθηκαν. Ποιό γεγονός πιστεύετε ότι σας επηρέασε και τα εξαφάνισε; Σε ποιά χρονική στιγμή της ζωής σας πιστεύετε ότι αλλάξατε; Ο χρονικός προσδιορισμός είναι σημαντικός μιας και θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια σας να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας ενώ η επίγνωση για τους λόγους που σας οδήγησαν στον να χάσετε τον εαυτό σας είναι ο «χάρτης» που θα σας οδηγήσει στο να τον ανακαλύψετε ξανά. Όσο δύσκολη και αν είναι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να την προσπαθήσετε. Αλλά να είστε απόλυτα ειλικρινείς και αντικειμενικοί , ίσως και λίγο σκληροί απέναντι στον εαυτό σας. Χρειάζεστε αντικειμενική αυτοκριτική!

Το δεύτερο βήμα έχει ως εξής : Σκεφτείτε ποιες κινήσεις σας ή ποιες αλλαγές στην ζωή σας θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν πίσω σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχετε χάσει και που σας λείπουν. Μήπως θα πρέπει να κάνετε κάποιο βήμα και να πλησιάσετε τον / την σύντροφο σας χτίζοντας ξανά την σχέση σας πάνω σε καινούργιες βάσεις; Μήπως έχετε «ρουτινιάσει» υπερβολικά και ήρθε η ώρα να ξεκολλήσετε επιτέλους από τον καναπέ; Μήπως , ζείτε στο παρελθόν με όλα τα κακά του βιώματα και δεν έχετε το κουράγιο να κοιτάξετε την ζωή θετικά και αισιόδοξα , άρα πρέπει επιτέλους να πάψετε να τα βλέπετε όλα μαύρα; Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή να τελειώσει αυτή η σχέση ; Η να αλλάξετε δουλειά; H να βρείτε καινούργια ενδιαφέροντα; Σκεφτείτε όλες τις πιθανές κινήσεις που θα σας οδηγήσουν ξανά σε εκείνο το κομμάτι του εαυτού σας που αγαπούσατε και που χάσατε στην πορεία.

Αφού σκεφτείτε τις κινήσεις σας , σαν τρίτο και τελευταίο βήμα, βρείτε το κουράγιο , την δύναμη και την πειθαρχία να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς τον χαμένο σας εαυτό με πυξίδα την θέληση σας και με τελικό στόχο την ευτυχία και την ολοκλήρωση σας! Ήρθε η ώρα των πράξεων. Το ταξίδι σας αυτό προϋποθέτει να μείνετε πιστοί και να ακολουθήσετε τις κινήσεις που κρίνατε απαραίτητες για να αποκτήσετε ξανά όλα εκείνα το όμορφα χαρακτηριστικά του εαυτού σας που χάσατε. Θα ήταν καλό εάν δημιουργούσατε ένα «σχέδιο δράσης» , ένα πλάνο , βάση του οποίου θα κινηθείτε για να πετύχετε τον στόχο σας και το οποίο θα πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά , ένα βήμα την φορά. Εάν πραγματικά το θέλετε , τότε τίποτα δεν μπορεί να σας απομακρύνει από την επιθυμία σας να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας!

Στην πορεία αυτή , θα καταλάβετε ότι ποτέ δεν «χάσατε» όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σας , αλλά τα παραμελήσατε στην προσπάθεια σας να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας ή στις απαιτήσεις του / της συντρόφου σας , της δουλειάς σας και της ζωής σας γενικότερα. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία.

Οφείλετε στον εαυτό σας, να καταφέρετε να γίνετε το καλύτερο άτομο που μπορείτε να γίνετε. Οφείλετε στον εαυτό σας να είστε ... απλά ο εαυτός σας , χωρίς συμβιβασμούς και ημίμετρα. Αν θέλετε να γίνετε το άτομο που πάντα ήσασταν και να προσθέσετε παράλληλα και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας εκφράζουν και που αποχτήσατε στην πορεία της ζωής σας , μπορείτε να το κάνετε , χωρίς σε καμία περίπτωση να απαρνηθείτε την πραγματική σας φύση. Κανένας και τίποτα δεν θα πρέπει να έχουν την δύναμη να σας απομακρύνουν από αυτό που πραγματικά είστε μέσα σας. Ακόμα και αν παραμελήσατε τον εαυτό σας , ακόμα και αν θάψατε κάποιες χαρές σας , όνειρα σας και επιθυμίες σας βαθιά μέσα στην ψυχή σας για χάρη της καθημερινότητας , πάντα έχετε τη δυνατότητα να αντιδράσετε. Αρκεί να το θελήσετε και μπορείτε να φέρετε πίσω την παιδικότητα σας , τον αυθορμητισμό σας , την δύναμη σας , την θέληση σας , την παλιά σας σιλουέτα , τα όνειρα σας , το χιούμορ σας , το χαμόγελο σας , την επανάσταση σας...την δίψα για ζωή!

Μην ξεχνάτε ποιοι είστε! Μην εγκαταλείπετε την μοναδικότητα σας....διεκδικήστε την και υποστηρίξτε την απέναντι σε κάθε εμπόδιο και σε κάθε δυσκολία και θα δείτε ότι εκείνο το άτομο που σας κοιτάει στον καθρέφτη δεν θα είναι πια ξένο... θα είναι οικείο , αγαπημένο και αληθινό. Εκείνο το άτομο στον καθρέφτη δεν θα σας προκαλεί άρνηση , θυμό και στεναχώρια αλλά θα σας πλημμυρίζει με περηφάνια. Αν δεν προδώσετε εσείς τον εαυτό σας... κανένας δεν μπορεί να σας προδώσει. Εάν δεν εγκαταλείψετε τον εαυτό σας...κανένας δεν μπορεί να σας εγκαταλείψει. Αν δεν αγαπήσετε εσείς τον εαυτό σας...κανένας δεν θα μπορέσει να σας αγαπήσει.

Ακόμα ανέχεστε να κοιτάζετε εκείνο το άγνωστο πρόσωπο στον καθρέφτη;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...