Η Κλαούντια Καρντινάλε στην Αθήνα



Η Κλαούντια Καρντινάλε (φωτ.) ετοιμάζει τις αποσκευές της για την Αθήνα. Η διάσημη σταρ της μεγάλης οθόνης θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό 12ο φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου, που θα αρχίσει την Πέμπτη 31 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου. Θα της απονεμηθεί το βραβείο τιμής για τη συνολική προσφορά της στον χώρο της έβδομης τέχνης. Και άλλες όμως προσωπικότητες του σινεμά θα επισκεφθούν τη χώρα μας εν όψει του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους η «Ωραία της ημέρας» Κατρίν Ντενέβ -έχει γράψει ήδη η «Espresso»- που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Potiche» του Φρανσουά Οζόν πλάι στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Επίσης, ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος έχει να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον ομότεχνό του Κλοντ Σαμπρόλ, που έφυγε πέρυσι, και ο Γιουγκοσλάβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα, ο οποίος ερμηνεύει τον βασικό ρόλο στην ταινία «Ενα ξεχωριστό καλοκαίρι» του Ολιβιέρ Ορλέ, η οποία θα κλείσει και το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα γυρίσματα της εν λόγω ταινίας έγιναν στη Σύρο.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ θα είναι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος θα κρίνει τις δεκατρείς ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι η πανεπιστημιακός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αρχιμανδρίτης, η διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού ERT World Ειρήνη Γαβαλά , η κριτικός κινηματογράφου Ελιζαμπέτ Κιν και ο παραγωγός του «Κυνόδοντα» Γιώργος Ταυρογιάννης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...