Το μεγαλύτερο ψέμα για το αδυνάτισμα!

Ενα από τα best seller βιβλία των τελευταίων μηνών στην Αμερική είναι το «Τhe big fat health and fitness lie», που αναφέρεται στις αλήθειες και στα ψέματα γύρω από το αδυνάτισμα. Ο συγγραφέας του Craing Pepin-Donat, θέλοντας να βάλει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους, αποκαλύπτει τι από όσα πιστεύουμε για το αδυνάτισμα ισχύουν και τι είναι απλώς μύθος. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι το ποσοστό των παχύσαρκων ανά τον κόσμο συνεχώς αυξάνεται και μάλιστα παράλληλα με την αύξηση των πολλών και ποικίλων προγραμμάτων αδυνατίσματος, την αύξηση των σκευασμάτων αδυνατίσματος αλλά και των «μηχανημάτων» που υπόσχονται απώλεια λίπους, προειδοποιεί τους αναγνώστες του ότι, αν θέλουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά και να μην τα ξαναπάρουν, πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για το πρόβλημά τους.

1. Το αδυνάτισμα είναι τρόπος ζωής.

2. Το πιο φτηνό και αποτελεσματικό μηχάνημα γυμναστικής είναι το ίδιο το σώμα μας.

3. Κανένα σκεύασμα δεν είναι «μαγικό».

4. Το αδυνάτισμα δεν είναι υπόθεση ενός και μόνο παράγοντα, αλλά πολλών και η επίτευξή του χρειάζεται το συνδυασμό πολλών παραγόντων συγχρόνως.

Το αδυνάτισμα είναι τρόπος ζωής

Αφήστε στην άκρη τη ζήλια σας για τους λεπτούς και τις λεπτές και παρατηρήστε τον τρόπο ζωής τους. Μη βαυκαλίζεστε με σκέψεις του τύπου «έχει καλό μεταβολισμό, γι αυτό δεν παχαίνει». Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε ότι οι γνωστοί και οι φίλοι σας που δεν έχουν πρόβλημα περιττών κιλών διατρέφονται με πολύ λιγότερες ποσότητες φαγητού από εσάς, είναι πιθανόν αρκετά νεότεροί σας, ασκούνται πολύ περισσότερο και, το πιο σημαντικό, μόλις νιώσουν ότι βάρυναν κατά 1 ή 2 κιλά, κόβουν τις «αμαρτωλές τροφές» και το αλκοόλ και τα χάνουν αμέσως. Αντίθετα, εμείς οι υπέρβαροι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να αναδιαμορφώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες μετά από 10 ή και περισσότερα παραπανίσια κιλά.

Όποιος λοιπόν θέλει πραγματικά να ξαναβρεί τη φόρμα του και την αυτοεκτίμησή του δεν αρκεί να αποφασίσει και να καταφέρει να χάσει τα περιττά του κιλά. Πρέπει κυρίως να αποφασίσει να αλλάξει τρόπο ζωής. Δεν αξίζει τον κόπο να στερηθούμε πράγματα που μας ευχαριστούν και να αναγκάσουμε τον εαυτό μας να κάνει κάτι δύσκολο και δυσάρεστο, αν δεν είμαστε αποφασισμένοι ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα το διατηρήσουμε για πάντα, ότι ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσει άβολα ή άσχημα με το σώμα του.

Αν δεν είστε έτοιμοι να μιμηθείτε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που έχουν φυσιολογική μάζα σώματος, δηλαδή τις σωστές αναλογίες μυικού και λιπώδους ιστού, τότε μην προσπαθήσετε να χάσετε τα περιττά κιλά σας. Κι αυτό γιατί θα τα ξαναπάρετε και με το παραπάνω. Απλώς προσπαθήστε να μην παχύνετε περισσότερο, να μην κάνετε πιο δυσάρεστη τη ζωή σας και συμφιλιωθείτε με το γεγονός ότι θα ανήκετε στην κατηγορία των υπέρβαρων.

Μην πιστεύετε τις διαφημίσεις

Σύμφωνα πάντα με τον Craing Pepin-Donat, βιβλία και CD σχετικά με το αδυνάτισμα που υπογράφουν διασημότητες, διαφημίσεις για αδυνάτισμα και fitness στις οποίες πρωταγωνιστούν είδωλα της σόουμπιζ και της πασαρέλας ή τηλεοπτικές εκπομπές και άρθρα που προβάλλουν πώς οι θεές του μόντελινγκ και του σινεμά από τη Ναόμι Κάμπελ μέχρι την Γκουίνεθ Πάλτροου και τη Μαντόνα διατηρούν την υπέροχη σιλουέτα και τη φόρμα τους είναι όλα ψέματα ή, στην καλύτερη περίπτωση, λένε μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Μην πιστέψετε ποτέ ότι όλες αυτές οι ωραίες και οι ωραίοι που θαυμάζουμε περνάνε ζωή χαρισάμενη απολαμβάνοντας τα γλυκίσματα και τα φαγητά που λαχταράει η ψυχή τους όσο συχνά θέλουν και σε όποια ποσότητα θέλουν μόνο και μόνο επειδή μετά, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης, στο συγκεκριμένο όργανο γυμναστικής ή στο συγκεκριμένο σκεύασμα, δεν βάζουν ούτε γραμμάριο.

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα ψέματα για την απώλεια βάρους, που δυστυχώς έχουν γίνει πιστευτά και έχουν υιοθετηθεί από τους περισσότερους παχύσαρκους, ο Craing Pepin-Donat επισημαίνει τα εξής:

*Τα σκευάσματα που κόβουν την όρεξη, τα σκευάσματα που αυξάνουν το μεταβολισμό καθώς και εκείνα που προκαλούν θερμογένεση με αποτέλεσμα την απώλεια θερμίδων δεν είναι ακίνδυνα για την υγεία μας.

*Καμιά δίαιτα και κανένα σκεύασμα δεν έχουν αποτέλεσμα στο τοπικό πάχος μπορεί να επιφέρουν απώλεια βάρους, αλλά αυτή προέρχεται από όλο το σώμα.

*Καμιά από τις 150.000.000 περίπου διαφορετικές δίαιτες που κυκλοφορούν δεν έχει μακροχρόνια αποτελέσματα.

*Κανένα όργανο γυμναστικής δεν έχει τη δυνατότητα να μειώσει κατά μερικά εκατοστά συγκεκριμένες περιοχές του σώματός μας.

*Τα συμπληρώματα διατροφής που προέρχονται από τη φύση δεν είναι πάντα ή μάλλον δεν είναι σχεδόν ποτέ ακίνδυνα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...