Πόλεμος και "Τανγκό" για μία γυναίκα



«Το πιο όμορφο τανγκό, το τανγκό της Αθήνας, τανγκό ερωτικό...» που ερμήνευε η Καίτη Μπελίντα σε μουσική Γιώργου Μουζάκη θα μπορούσε να είναι ένα από τα τραγούδια της ταινίας όπου η Βίκυ Παπαδοπούλου γίνεται μήλον της Εριδος για τον Γιάννη Μπέζο και τον Γιάννη Στάνκογλου. Τα γυρίσματα της ταινίας «Tο τανγκό των Χριστουγέννων» που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και το τελευταίο διάστημα οι συντελεστές βρίσκονται στον Εβρο.

Η ταινία βέβαια θα βγει τα ερχόμενα Χριστούγεννα από τη Village Films και πολλοί είναι εκείνοι που την περιμένουν.

Η μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη αναμένεται να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ αφού έχει δυνατό καστ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κουτελιδάκης και το σενάριο ο Βαγγέλης Νάσσης.

 Είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη στον Εβρο προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Οι σκέψεις όμως του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη (Γιάννης Στάνκογλου) είναι κάπου αλλού. Ανθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, «αγρίμι», έχει μόνο μία επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, τη Ζωή (Βίκυ Παπαδοπούλου), σύζυγο του συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου (Γιάννης Μπέζος).

Δεν ξέρει όμως να χορεύει. Θα ζητήσει τη βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου (Αντίνοος Αλμπάνης), ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για τη μόρφωση και την καλλιέργειά τους.

Η γνωριμία τους μπορεί να είναι σύντομη, αλλά αποδεικνύεται καταλυτική. Μάλιστα θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα τανγκό. Ο άκρως ερωτικός χορός είναι ικανός να αλλάξει σε μια μέρα τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

Εκτός όμως από τους τέσσερις πρωταγωνιστές, στη μεγάλη ελληνική παραγωγή δίνουν το στίγμα τους και οι Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας, Νικόλας Παπαγιάννης, Φοίβος Κοντογιάννης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Ρωμνιός, Θάνος Χρόνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...