Οπλο της Τατιάνας τα "Σενάρια ζωής"



Τα «Σενάρια ζωής», οι δραματοποιημένες ιστορίες των καλεσμένων της Τατιάνας Στεφανίδου έχουν καταφέρει να ανεβάσουν τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής «Αξίζει να το ζεις». Ο ηθοποιός Παναγιώτης Καποδίστριας, που έχει υπογράψει αρκετά σενάρια για σειρές όπως «Οι επτά θανάσιμες πεθερές», ηγείται της ομάδας των σεναριογράφων που αποτελείται από παιδιά που σπουδάζουν στη σχολή του, «Tabula Rasa».Η θεματολογία έρχεται από την αρχισυντάκτρια και την ίδια την Τατιάνα. Εμείς απλώς εκτελούμε αυτό που μας δίνουν, μας λέει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Από εκεί και πέρα, μιλάω ο ίδιος με τον κάθε καλεσμένο και αναθέτω στον εκάστοτε σεναριογράφο να μου φτιάξει έναν πρόχειρο σκελετό του σεναρίου. Μετά κάνω -αν χρειαστεί- κάποιες αλλαγές και ο σεναριογράφος ξεκινά να δουλεύει.

Τα “Σενάρια ζωής” προβάλλονται καθημερινά, οπότε δουλεύουμε πυρετωδώς προσπαθώντας να βγάλουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, αλλά έτσι ώστε να μη θιχτούμε ούτε εμείς, ούτε η εκπομπή, και κυρίως ο καλεσμένος».

Εκτός από τη συγγραφή, ο πολυτάλαντος δημιουργός έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία στα «Σενάρια ζωής». Οσο για τον τρόπο που επιλέχτηκαν τα παιδιά της ομάδας του, μας είπε: «Οι συγκεκριμένοι σεναριογράφοι ανήκουν στο δυναμικό των φοιτητών της σχολής σεναρίου που έχω κάνει. Οι ηλικίες τους “παίζουν” μεταξύ δεκαέξι και πενήντα! Είναι εκείνοι που κατάφεραν να αποσπάσουν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στα μαθήματα και θεώρησα πως δικαιωματικά θα έπρεπε να τους χαρίσω μια πρώτη ευκαιρία για ένα ξεκίνημα και μάλιστα να αμείβονται γι' αυτό. Το να δουλεύεις με αυτούς τους ρυθμούς είναι τεράστια εμπειρία. Από εκεί και έπειτα, όλα θα τους φαίνονται παιχνιδάκι».

Αποκαλυπτικός όμως ήταν ο Παναγιώτης Καποδίστριας αφού όταν τον ρωτήσαμε αν έχει συμφωνήσει να συνεχίσει τη συνεργασία με την Τατιάνα Στεφανίδου και την επόμενη χρονιά μας είπε: «Δεν ξέρω. Θα μπορούσα ήδη να είμαι αλλού, μια και δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο! Πρέπει να σου πω πως την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκα τηλεφώνημα από ένα άλλο κανάλι, για παραπλήσια concept, και μάλιστα το ένα από αυτά ήταν πολύ ενδιαφέρον. Προτεραιότητα σίγουρα θα έχει η κουβέντα που θα κάνω κάποια στιγμή με την Τατιάνα. Με εκείνη ξεκίνησε η συνεργασία μου με το “Αξίζει να το ζεις” και με εκείνη θα κλείσει. Αλλωστε, τη σέβομαι τη γυναίκα. Ποτέ μου δεν έφυγα σαν τον κλέφτη από πουθενά και ούτε πρόκειται να το κάνω. Είναι θέμα χαρακτήρα...»

Η Τατιάνα Στεφανίδου δημιούργησε τα «Σενάρια ζωής» από την αρχή της σεζόν για να δυναμώσει την εκπομπή της στο Star. Ωστόσο, ελάχιστες ιστορίες των καλεσμένων στην εκπομπή «Αξίζει να το ζεις» παρουσιάζονταν δραματοποιημένα. Πάντως, οι υψηλές τηλεθεάσεις που σημειώνουν οι «Οικογενειακές ιστορίες» του Alpha έκαναν την παρουσιάστρια να κάνει τα «Σενάρια» καθημερινό «όπλο» της στη μάχη της τηλεθέασης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...