Η γυναίκα, όταν χαϊδεύει, διατάσσει και, όταν κλαίει, απειλεί!

Μπορεί ο Ρώσος συγγραφέας Ε. Οζέσκο να λέει «βαθύτερα στις καρδιές των ανθρώπων βλέπουν εκείνα τα μάτια που έκλαψαν πολύ», αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα μεταδώσετε ποτέ στον αγαπημένο σας, αν σας δει με μάτια δακρυσμένα. Γιατί, όπως λέει και μια παλιά παροιμία «η γυναίκα, όταν χαϊδεύει, διατάσσει και, όταν κλαίει, απειλεί».
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν πρόσφατα και έρευνες ειδικών, διακρίνοντας ότι οι γυναίκες, όταν κλαίνε μπροστά στους άνδρες, γίνονται λιγότερο ελκυστικές. Η έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων δείχνει για πρώτη φορά πως το δάκρυ αποτελεί χημικό σήμα για το άλλο φύλο.

Μπορεί να πιστεύουμε ότι όταν κλαίμε, κάνουμε τους άνδρες να μας συμπαθούν περισσότερο, ωστόσο στα μάτια τους δείχνουμε λιγότερο ελκυστικές…

Χαλάει η «χημεία του πάθους»
Η συγκεκριμένη μελέτη που έγινε από το τμήμα Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann υπό τον καθηγητή Νόαμ Σομπέλ ίσως δείξει και τον λόγο που οι άνθρωποι κλαίνε αρκετά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζώα αλλά και για ποιον λόγο ξεσπούν όταν είναι λυπημένοι ή αγχωμένοι.

Η έρευνα έδειξε ότι τα δάκρυα έχουν μια ουσία που ρίχνει την ανδρική λίμπιντο, ενώ ήδη είναι γνωστό πως περιλαμβάνουν χημικά που διαφοροποιούν το είδος του κλάματος (αν δηλαδή είναι από ερεθισμό στο μάτι ή από συναισθηματικό ξέσπασμα).

Παλιότερες μελέτες έδειξαν ότι το κλάμα στα ζώα έχει χημικές ουσίες που λειτουργούν ως σήμα για τα υπόλοιπα. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι το κλάμα αποτελούσε οπτικό σήμα, αλλά με τη νέα έρευνα αποδεικνύεται και η χημική διάστασή του. Οσον αφορά τους άνδρες, λόγω των δακρύων μειώνεται η επιθετικότητά τους, με αποτέλεσμα να πέφτει και η λίμπιντο.

Στα πειράματα που έγιναν, συμμετείχαν είκοσι τέσσερις άνδρες και περισσότερες απόό εξήντα γυναίκες, ηλικίας είκοσι τριών έως τριάντα δύο ετών. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να μυρίσουν τα φρέσκα γυναικεία δάκρυα και ταυτόχρονα να κοιτάζουν φωτογραφίες με γυναίκες.

Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας κατά 13% όσες φορές οι άνδρες μύριζαν γυναικεία δάκρυα και έβλεπαν μια φωτογραφία. Η πτώση καταγράφτηκε σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε μείωση στη σεξουαλική ορμή που εντοπίζεται σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου. Οπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, η επόμενη έρευνα θα ασχοληθεί με τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στα δάκρυα και επηρεάζουν την ερωτική επιθυμία. Οι άνθρωποι πρώτα μαθαίνουν το κλάμα, μετά το γέλιο και τελευταίο το χαμόγελο, γράφει ο συγγραφέας Στράτος Λιακάτου.

Οι γυναίκες κλαίνε πολύ περισσότερο, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι λιγότερο συγκρατημένες από τους άνδρες, σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη. Οι γυναίκες, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική μελέτη οφθαλμολογικής εταιρείας, κλαίνε τριάντα έως εξήντα τέσσερις φορές ετησίως έναντι των ανδρών που κλαίνε έξι έως δεκαεπτά φορές το ίδιο χρονικό διάστημα. Η διαφορά εμφανίζεται μόνο στους ενήλικες, γιατί έως τα δεκατρία χρόνια τους τα κορίτσια και τα αγόρια κλαίνε περίπου το ίδιο. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το κλάμα των γυναικών καταλήγει σε λυγμούς στο 65% των περιπτώσεων, ενώ στους άνδρες καταλήγει σε λυγμούς μόνο σε ποσοστό 6%.

«Το γυναικείο κλάμα διαρκεί πολύ, έχει έναν χαρακτήρα πιο δραματικό και σκίζει την καρδιά» ανέφερε η καθηγήτρια Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Λούντφιχ-Μαξιμίλιαν του Μονάχου Ελίζαμπεθ Μέσμερ.

Οι γυναίκες βάζουν τα κλάματα συχνά όταν δεν αισθάνονται πολύ καλά, όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες που δεν μπορούν να ξεπεράσουν εύκολα ή όταν θυμούνται γεγονότα του παρελθόντος, προστίθεται στην έκθεση, όπου επισημαίνεται ότι οι άνδρες, αντιθέτως, κλαίνε όταν χαλάσει μια σχέση τους ή όταν συμπονούν πολύ κάποιον.

Τα μάτια, «πύλες της καρδιάς»
Οι ψυχολόγοι λένε ότι η ομορφιά της γυναίκας δεν είναι στα ρούχα που φοράει, στη μορφή που έχει ούτε στον τρόπο που φτιάχνει τα μαλλιά της. Η ομορφιά της γυναίκας είναι στα μάτια της, γιατί τα μάτια είναι οι “πύλες της καρδιάς”, το μέρος όπου κατοικεί η αγάπη. Γιατί η γυναίκα είναι πλασμένη να έχει εσωτερική δύναμη, για να μπορεί να υπομένει τις ωδίνες της γέννας. Να φροντίζει την οικογένειά της σε κάθε αρρώστια, ακούραστη, χωρίς να παραπονιέται. Να έχει ευαισθησία ώστε να αγαπάει τα παιδιά της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να συγχωρεί σχεδόν πάντα τον σύζυγό της.
Espressonews.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...