Τα συστατικά της ευτυχίας


Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι μαγικός, αλλά για να διατηρήσετε τη φλόγα του χρειάζεται ακόμα περισσότερη μαγεία.
Πρέπει να δουλέψετε πάνω στη σχέση σας ώστε να έχει ομαλή πορεία. Αυτό περιλαμβάνει θυσίες και συμβιβασμούς. Ίσως υποχρεωθείτε έμμεσα να εγκαταλείψετε πράγματα που αγαπάτε για να διασφαλίσετε την συνύπαρξή σας. Επειδή όμως παραχωρείτε τόσα πολλά πρέπει να γνωρίζετε αν η συναισθηματική επένδυση που κάνετε αποδίδει. Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε τα γνωρίσματα μίας πετυχημένης σχέσης και σας τα παρουσιάζουμε.

- Ο ένας προσέχει τον άλλο. Γνωρίζοντας ότι κάποιος σας προσέχει, σας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και ικανοποίησης. Το να έχετε σύμμαχο για πάντα είναι μεγάλο δώρο. Νιώθετε ότι στις πιο μεγάλες μάχες σας υπάρχει κάποιος που θα σας υποστηρίξει. Τον εμπιστεύεστε, σας εμπιστεύεται, κι αυτό σας φέρνει πιο κοντά.

Ωριμάζετε. Μπορεί τα προβλήματα να είναι αναπόφευκτα σε μια σχέση, όμως αξίζει τον κόπο στην περίπτωση που η όλη διαδικασία σας ωριμάζει. Αν σταδιακά, μέσα από τη συνύπαρξη φιλτράρετε τις αναποδιές με μεγαλύτερη ψυχραιμία και ευρηματικότητα, τότε η σχέση σας ωφελεί. Σημαίνει πως έχετε βρει τον καλύτερο σύμβουλο.

- Αποκτάτε επιχειρήματα. Σίγα σιγά, ακόμα και μέσα από διαφωνίες, μαθαίνετε να πείθετε, να διαπραγματεύεστε και εξηγείτε. Αν η ικανότητά σας να κάνετε διάλογο και να επικοινωνείτε με ειλικρίνεια τις σκέψεις σας βελτιώθηκε, τότε είστε σε καλό δρόμο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...