"Στόχος μας η Πρόληψη"

Τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση του Καρκίνου του Στήθους έχει αναδειχθεί διεθνώς, χάρη σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Παρόλα αυτά, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι στην Ελλάδα, μόνο 2 στις 10 γυναίκες υποβάλλονται συστηματικά σε Μαστογραφία.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 10 Ευρωπαίες γυναίκες θα προσβληθεί από καρκίνο του στήθους κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής της. Ο αριθμός αυτός προς το παρόν δεν αλλάζει. Αυτό όμως που μπορούμε να αλλάξουμε, είναι ο αριθμός των γυναικών που ενημερώνονται για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.
Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς, τα μέλη της Εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας και η ΤΡΑΜ Α.Ε., οργανώσαμε μια ‘ενημερωτική διαδρομή ζωής’ μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της πρόληψης.
Η διαδρομή με τα βαγόνια του ΤΡΑΜ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς οι εκπρόσωποι της μόδας, μοντέλα, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα με θέμα τους τρόπους πρόληψης για τον Καρκίνο του Στήθους. Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου μετά το τέλος της διαδρομής, η κα. Βίκυ Καγιά, το πρόσωπο της φετινής καμπάνιας της εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», πρότεινε στις γυναίκες να κάνουν δώρο στις φίλες τους τα μπλουζάκια του «Στόχου» και τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να ενημερώνονται και να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.
                                            
                                              Η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Παναγιώτα Βλαντή και η Βάνα Ραμπότα
                                            
Η Μαριλένα Στρατοπούλου, εκπρόσωπος της εκστρατείας "Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους", η Βίκυ Καγιά καιη Εριφύλλη Γαλλή, Εμπορική Διευθύντρια της ΤΡΑΜ ΑΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...