Ρεκόρ Γκίνες

Μετά το διαζύγιό της από τον Σπύρο Νιάρχο, η Δάφνη Γκίνες, κληρονόμος της ομώνυμης ιρλανδικής ζυθοποιίας, επανεφηύρε τον εαυτό της ως μια εικονοκλαστική περσόνα

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ Η ΔΑΦΝΗ ΓΚΙΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΜΠΕΡΝΑΡ ΑΝΡΙ ΛΕΒΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ LADY GAGA.
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011





Είναι η κληρονόμος της εμβληματικής ιρλανδικής ζυθοποιίας, η πρώην σύζυγος του Σπύρου Νιάρχου -υιού του γνωστού εφοπλιστή-, η νυν ερωμένη του Γάλλου διανοούμενου Μπερνάρ Ανρί Λεβί. Περιστοιχισμένη σε ολόκληρη τη ζωή της από σημαίνοντα πρόσωπα, η Δάφνη Γκίνες είχε εξασφαλίσει εξ απαλών ονύχων μία θέση στο στερέωμα ως ετερόφωτος αστέρας, ωστόσο επέλεξε να αναζητήσει τη δική της φωτεινή πηγή, την οποία βρήκε στο σύμπαν της μόδας. Από το 1999, οπότε πήρε διαζύγιο από τον Νιάρχο και ένιωσε να απελευθερώνεται από το χρυσό κλουβί των συμβάσεων του διεθνούς τζετ σετ, έχει χτίσει πάνω σε ιλιγγιώδεις πλατφόρμες μια εικονοκλαστική περσόνα, την οποία εξελίσσει καθημερινά συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο ρούχα υψηλής ραπτικής και θεατρικά αξεσουάρ. Το στυλ της, απαύγασμα του συγχρωτισμού της οικογένειάς της με τον Σαλβαντόρ Νταλί, τον Μαρσέλ Ντισάμπ, τον Μαν Ρέι, στο καταλανικό ψαροχώρι που φιλοξένησε τις διακοπές των παιδικών χρόνων της, την έχει αναδείξει σε μούσα του Βαλεντίνο και του Καρλ Λάγκερφελντ και τη μετέτρεψε σε πρότυπο για το απόλυτο ποπ ίνδαλμα των καιρών μας, τη Lady Gaga. Ακόμη κι όταν η λεπτεπίλεπτη σιλουέτα της μοιάζει να χάνεται κάτω από ογκώδη ντραπέ φορέματα ή τα πληθωρικά περιλαίμια του Αλεξάντερ ΜακΚουίν, το σύνολο δεν προσβάλλει την αισθητική μας. Ισως γιατί, όπως έχει δηλώσει ο σύντροφός της, η Δάφνη Γκίνες «δεν είναι πλέον πρόσωπο, αλλά μια ιδέα». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...