Μαλλιά : Το άγχος και τα μαλλιά μας

Το άγχος όπως όλου ξέρουμε κάνει κακό και στα μαλλιά μας. Λόγω της καθημερινότητας και των γρήγορων ρυθμών ζωής, τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται από το μολυσμένο περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες, και όπως είναι επόμενο τη σωματική, αλλά κυρίως τη ψυχολογική μας κούραση.
Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να εξαλείψουμε το άγχος μας, μπορούμε όμως με τη θέλησή μας να το ελαττώσουμε ως έναν βαθμό. Το άγχος σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες (κληρονομική προδιάθεση, ηλικία, διατροφή) μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της τριχόπτωσης.
Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να προσέχουμε τη διατροφή μας και να λαμβάνουμε καθημερινά τις απαραίτητες βιταμίνες εντάσσοντας στο διατροφικό μας πρόγραμμα φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, D, E αλλά και τροφές πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και φυσικά, να μην παραλείπουμε να πίνουμε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση.
Στη συνέχεια, προσπαθούμε όσο μπορούμε να αγχωνόμαστε λιγότερο και σημαντικός αρωγός σε αυτή μας τη προσπάθεια είναι να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν.
Όσον αφορά την στοχευμένη υγεία των μαλλιών μας και του τριχωτού μας, αν κρίνεται απαραίτητο θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν ειδικό δερματολόγο προκειμένου να μας υποδείξει τα σωστά προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε, αλλά και θα μας δώσει και πολύτιμες διατροφικές συμβουλές που συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών μας.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...