Tribal Mix

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης, λατρευτικά σύμβολα και υφάσματα φτιαγμένα από κάποιους άγνωστους τεχνίτες σε μακρινές χώρες χαρίζουν ένα ξεχωριστό στιλ σε οποιοδήποτε χώρο ενός εξοχικού σπιτιού. Τα γεωμετρικά σχήματα της αφρικάνικης λαϊκής τέχνης ταιριάζουν απόλυτα στη χαρούμενη διάθεση των καλοκαιρινών διακοπών.


 
Μικρά έργα τέχνης από εξωτικά ξύλα, μέταλλο ή πηλό κάνουν τη λιτή διακόσμηση του χώρου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χωρίς να επιβαρύνουν την κυρίαρχη μινιμαλιστική αισθητική. Σ' αυτό συμβάλλει η ανάλαφρη επίπλωση με κομμάτια αποικιακού στιλ και οι απαλές γήινες αποχρώσεις που παραπέμπουν στην καυτή αφρικάνικη άμμο.
   
Μερικά κομμάτια ύφασμα με τα χαρακτηριστικά αφρικάνικα μοτίβα αρκούν για να μετατρέψουν ένα απρόσωπο σημείο του χώρου σε μια φιλόξενη, εντυπωσιακή γωνιά. Ο έντονος συνδυασμός μαύρου κίτρινου ταιριάζουν απόλυτα με το παλιό μπλε παράθυρο ενώ ένα ξυλόγλυπτο κεφάλι από τη Νιγηρία συμπληρώνει το tribal style της διακόσμησης.
 
Μοιάζει με πίνακα αφηρημένης τέχνης, δεν είναι όμως παρά ένα πανό με απλικαρισμένα γεωμετρικά μοτίβα. αφρικάνικης προέλευσης, που έχει τεντωθεί πάνω σε ένα ξύλινο τελάρο. Οι μοντέρνες γραμμές του ασημένιου σερβίτσιου και το μινιμαλιστικό design των επίπλων συμπληρώνουν αρμονικά την πρωτότυπη αλλά διακριτική διακόσμηση αυτής της γωνιάς.
   
Ο κορμός ενός αληθινού δέντρου διασχίζει το καθιστικό, περνώντας μέσα από τις στρογγυλές τρύπες του δαπέδου και της οροφής και μετατρέπεται σε ένα ζωντανό γλυπτό στο κέντρο του ολόλευκου χώρου. Σε αντιστάθμισμα της εντυπωσιακής αυτής παρουσίας .ένα περίτεχνο βορειοαφρικάνικο ξυλόγλυπτο αποτελεί τη μοναδική χρωματική πινελιά στις άσπρες, γυμνέ ς επιφάνειες των τοίχων.
 
Μικροέπιλα φτιαγμένα από τα χέρια κάποιου άγνωστου τεχνίτη μιας αφρικάνικης φυλής, ταιριάζουν απόλυτα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, χάρη στις αδρές, λιτές γραμμές τους και τις ξεχωριστές αποχρώσεις της εξωτικής ξυλείας τους. Οι πρωτόγονες αυτές πινελιές συνδυάζονται θαυμάσια ακόμα και με κλασσική επίπλωση, δίνοντας ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο χώρο.      



http://www.houselife.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...