Η ακμή είναι συνώνυμη της εφηβείας

Η ακμή είναι συνώνυμη της εφηβείας. Και ιδιαίτερα στα κορίτσια προκαλεί και ψυχολογικά προβλήματα, γιατί σε μια τόσο κρίσιμη ηλικία, η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική για αυτά.
Πέρα λοιπόν από τις συμβουλές των γιατρών, οι οποίοι είναι οι μόνοι κατάλληλοι για να σας καθοδηγήσουν σωστά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.

Προσέξτε όταν επιλέγετε καλλυντικά: Καλλυντικά όπως το make up, το ρουζ και η ενυδατική κρέμα δεν θα πρέπει να περιέχουν λάδι. Επιλέξτε προϊόντα που δεν ευνοούν το σχηματισμό σπυριών ή προκαλούν μπλοκάρισμα των πόρων. Ρωτήστε έναν δερματολόγο ή αισθητικό ποια προϊόντα για το δέρμα είναι καλύτερα για τον δικό σας τύπο.

Μην ξύνετε το πρόσωπό σας: Αν ξύνετε ή πιέζετε τα σπυράκια, κινδυνεύετε να δημιουργήσετε σημάδια ακμής. Μην τρίβετε ή αγγίζετε τα σπυράκια.

Να είστε απαλές στον καθαρισμό: Το σκληρό τρίψιμο θα κάνει χειρότερη τη δερματική σας κατάσταση. Πλύνετε το δέρμα σας απαλά με ελαφρύ καθαριστικό το πρωί, πριν από τον βραδινό ύπνο και ύστερα από έντονη άσκηση. Αποφύγετε τα σκληρά παντς. Μετά το πλύσιμο, ξεβγάλετε καλά το πρόσωπό σας.


http://www.madata.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...