Αρχίστε να ετοιμάζεστε για το καλοκαίρι

Μικρά μυστικά ομορφιάς

Όποιος και αν είναι ο τόπος που θα διαλέξετε να πάτε διακοπές θα βρεθείτε αντιμέτωπες με ένα σωρό… επιθέσεις: από τον ήλιο, τη συννεφιά, τη ζέστη, την ξηρασία, το θαλασσινό νερό.

Προετοιμαστείτε, λοιπόν, όσο χρειάζεται από τώρα, για να βοηθήσετε το δέρμα και το κορμί σας να προσαρμοστεί σε αυτές τις απότομες αλλαγές του κλίματος όσο γίνεται καλύτερα.

Αποφύγετε την αφυδάτωση
Περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του σώματος, αν αφήσετε το δέρμα του προσώπου σας να αφυδατωθεί, σημαίνει ότι το οδηγείτε –σχεδόν σίγουρα– στην πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να αποφύγετε από τώρα τα αφυδατικά αποτελέσματα του ήλιου θωρακίζοντας το δέρμα σας με ενυδατικά συστατικά. Από τις νέες συλλογές μπορείτε να διαλέξετε εκείνη την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει καλύτερα με την κατάσταση του δέρματός σας. Μην ξεχνάτε επίσης τις μάσκες.

Πριν εκτεθείτε στον ήλιο αρχίστε να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ολικής προστασίας, ώστε να ενσταλάξετε στην επιδερμίδα σας ενυδατικούς παράγοντες, που προστατεύουν το δέρμα και διευκολύνουν το μαύρισμα. Ενυδατώστε επίσης το σώμα σας βάζοντας καθημερινά μετά το μπάνιο ένα γαλάκτωμα σώματος, έναν αφρό ή ένα λάδι.

Προσοχή!
Τα παραπάνω προϊόντα θα είναι πράγματι αποτελεσματικά υπό τον όρο ότι το δέρμα σας θα είναι καθαρό, απαλλαγμένο σε βάθος από ακαθαρσίες που το λεκιάζουν.
Είναι επομένως απαραίτητο να το αποτριχώνετε τακτικά, για να ενισχύετε την ανανέωση των κυττάρων. Όμως, προσέξτε να μην κάνετε αποτρίχωση συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα, αλλιώς το δέρμα θα τείνει να σκληρύνει για να αμυνθεί.

Τονώστε τα αδύνατα σημεία σας
Τώρα πια αντικαταστήστε τα ζεστά μπάνια με δροσερά ντους, που είναι ιδιαίτερα τονωτικά. Όταν βρίσκεστε κάτω από το ντους, κάντε αυτή την άσκηση, ασύγκριτη για την απελευθέρωση των διογκωμένων ιστών: ενώ κάθεστε στην μπανιέρα με τα πόδια τεντωμένα, αλείψτε το σώμα σας με ένα λάδι που χαρίζει σφριγηλότητα και ρίξτε πάνω σας σιγά σιγά νερό με το ντους (θερμοκρασίας 20-22 οC), ξεκινώντας από τα πόδια. Συνεχίστε μέχρι τους μηρούς και βγείτε από την μπανιέρα όταν αυτοί καλυφτούν από το νερό. Ρίξτε δροσερό νερό στο στήθος και στην κοιλιά, όπου το δέρμα, καθώς είναι λεπτό και εύθραυστο, έχει ανάγκη να τονώνεται.

Και τώρα, ώρα για γυμναστική!
Ιδιαίτερα αν έχετε αποφασίσει να πάτε για διακοπές σε βουνό, μη χάνετε καμιά ευκαιρία να δυναμώσετε τους μυς σας και να ασκείτε τα πνευμόνια σας: να προτιμάτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και να ανεβαίνετε τα σκαλοπάτια στις μύτες των ποδιών σας.


http://www.newsbeast.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...