Room for living room

Κάνε το σαλόνι σου να δείχνει πάντα έτοιμο για επισκέψεις

Ίσως είναι το δωμάτιο που χρησιμοποιείται πιο πολύ από κάθε άλλο. Εκεί είναι η τηλεόραση, οι κονσόλες των παιδιών, εκεί είναι που συγκεντρώνεται η παρέα, όπου χαλαρώνεις και χουχουλιάζεις τα βράδια. Για αυτό ακριβώς τον λόγο οφείλεις να του δώσεις και την πρέπουσα προσοχή αλλά και οργάνωση που σίγουρα θα χρειάζεται.
Δες λοιπόν μερικές έξυπνες ιδέες για το πως θα βρεις χώρο για τα cd/dvd, τα βιβλία, τις συλλογές σου αλλά και τι θα κάνεις με εκείνα τα αντικείμενα που δεν σου χρησιμεύουν πια.
Το μεγάλο ξεκαθάρισμα
Κάνεις σλάλομ ανάμεσα σε ντάνες από περιοδικά, βιβλία, το yoga mat, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά; Αυτό θα πρέπει να αλλάξει και βασικός σύμμαχος στη συγκεκριμένη αποστολή θα είναι τα κουτιά αποθήκευσης. Δημιούργησε 4 κατηγορίες, κάθε μία από τις οποίες θα έχει το αντίστοιχο κουτί και ξεκίνα να ξεδιαλέγεις: «Άχρηστα αντικείμενα», «Για χάρισμα», «Χρήσιμα» και εκείνα με «Συναισθηματική αξία».
Γίνε ψυχρή οργανωτική εκτελέστρια
Καταλόγους αγορών που έχουν λήξει, τριπλές μπροσούρες από take away, περιοδικά, εφημερίδες, μισοπεθαμένα φυτά, αντικείμενα φθαρμένα και γενικότερα κάθε τι που πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης στο σαλόνι, ήρθε η ώρα να πάρεις την απόφαση του αποχωρισμού. Άσε που είναι και Feng Shui.


Κράτα το χαλινάρι στις συλλογές σου
Αν οι συλλογές σου έχουν αρχίσει να απειλούν το ζωτικό σου χώρο, θα πρέπει να λάβεις τα κατάλληλα μέτρα. Τακτοποίησέ τις σε κατάλληλα κουτιά ή αποφάσισε να της πουλήσεις/χαρίσεις. Αν δεν αυτό το ενδεχόμενο δεν "παίζει", τότε θα πρέπει να φροντίσεις να υπάρχουν οι κατάλληλες γωνιές στο σπίτι που θα φιλοξενήσουν τις συλλογές σου.
Δίσκος είναι και γυρίζει
Αλλά και γεμίζει τον χώρο. Τα άπειρα cd/dvd είναι ένα από τα πιο μεγάλα οργανωτικά προβλήματα στο σαλόνι. Συνήθως ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τα αποθηκεύσεις. Και εδώ είναι καλό να προχωρήσεις σε ένα ξεκαθάρισμα επιλέγοντας το αγαπημένο σου που θέλεις να κρατήσεις και εν συνεχεία να εξοπλιστείς με όμορφα και οικονομικά επιτοίχια ή μέσα σε συρτάρια cd/dvd racks ώστε καθετί να βρει την θέση του.


Tips
• Εκμεταλλεύσου τον τοίχο σου. Βάλε κρεμάστρες στην είσοδο για να μην ξαπλώνουν τα jacket στους καναπέδες αντί για σένα. Εξοπλίσου με κρεμαστές παράλληλες στον τοίχο βιβλιοθήκες και κρέμασε τις φωτογραφίες αντί να βάλεις πάνω στο τραπέζι.
• Συγύρισε το χάος των τηλεκοντρόλ. Είτε συγκεντρώνοντας τα σε ένα συρτάρι του coffee table είτε αγοράζοντας μια θήκη που διαθέτει Velcro ενίσχυση και μπορείς να τα κολλάς στα πλαϊνά του καναπέ.
• Οργάνωσε τα καθημερινά απαραίτητα. Κράτα σε μια γωνιά μόνο τα πιο πρόσφατα περιοδικά, βάλε σε ένα όμορφο καλάθι τα control από τα Playstation/Xbox κλπ .
• Φρόντισε στο τέλος της ημέρας να τακτοποιείς τα σκόρπια αντικείμενα, ώστε να μην βρεθείς κάποια στιγμή μπροστά στο χάος. Ένας όμορφος δίσκος ή ένα κουτί είναι μια καλή ιδέα για να ρίχνεις τα κλειδιά και τα γυαλιά σου μόλις μπαίνεις στο σπίτι ώστε να μην τα χάνεις.
• Για να μην δείχνει ο χώρος «μπουκωμένος» προτίμησε οι μεγάλες επιφάνειες να είναι μονόχρωμες, π.χ το ριχτάρι του καναπέ, και δώσε χρώμα μέσα από τα αξεσουάρ του σπιτιού.


http://www.stylista.gr
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...