Α, OΠΩΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Κάθε άνοιξη οι αλλεργίες έχουν την τιμητική τους και το φτέρνισμα, η καταρροή και οι δερματίτιδες είναι καθημερινό φαινόμενο. Βασικές πληροφορίες και απλές φυσικές λύσεις μπορούν να μας ανακουφίσουν από το μόνο ενοχλητικό στοιχείο της άνοιξης.


Αλλεργία ονομάζεται κάθε παθολογική αντίδραση ή ευαισθησία του οργανισμού σε ουσίες που είτε εισπνέουμε είτε καταναλώνουμε ή ακουμπάμε και που –υπό κανονικές συνθήκες– θεωρούνται εντελώς ακίνδυνες. Οι πιο συνηθισμένες αλλεργικές αντιδράσεις είναι αναπνευστικές ή δερματικές και εκδηλώνονται είτε ως αλλεργική ρινίτιδα ή άσθμα είτε ως αλλεργικές δερματίτιδες ή εκζέματα, κνιδώσεις κ.λπ. Η αλλεργία δεν εκδηλώνεται απαραίτητα με την πρώτη επαφή μας με την αλλεργιογόνο ουσία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί έπειτα από καιρό.
Τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα
Τα πλέον κοινά στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν κάποια μορφή αλλεργίας είναι:
  • Το ακάρι της οικιακής σκόνης
  • Το τρίχωμα των ζώων και τα πούπουλα των πτηνών
  • Η γύρη των δέντρων και των λουλουδιών
  • Το τσίμπημα από έντομα της οικογένειας των υμενοπτέρων (μέλισσες, διάφορα είδη σφηκών)
  • Ορισμένες τροφές
  • Οι μύκητες
  • H μόλυνση στην ατμόσφαιρα
  • H υγρασία
  • O καπνός του τσιγάρου

    Αλλεργικά Test
    Οι αλλεργίες μπορεί να παρουσιαστούν σε κάθε ηλικία. Αν και εμφανίζονται συχνότερα στα παιδιά παρά στους ενήλικες, αυτό δεν σημαίνει πως κάποια αλλεργία δεν μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγάλη ηλικία. Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι σημαντική, καθώς συχνά κάποιες μορφές μπορεί να εξελιχθούν σε άλλη πάθηση, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε άσθμα. Η διάγνωσή τους είναι ο τομέας των αλλεργιολόγων, οι οποίοι προχωρούν σε ειδικά δερματικά τεστ, ορισμένες φορές και σε εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος, ώστε να καθορίσουν την ύπαρξη ή όχι κάποιας αλλεργίας.
    Λύσεις
    Υπάρχουν διάφορες φαρμακευτικές αγωγές κατάλληλες για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, τις οποίες θα καθορίσει αποκλειστικά ο γιατρός. Πέρα από αυτό, εμείς οι ίδιοι, εφόσον γνωρίζουμε σε τι είμαστε αλλεργικοί, μπορούμε να αποφεύγουμε τα αλλεργιογόνα. Φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς η γύρη, για παράδειγμα, μπορεί να μεταφερθεί με τον αέρα σε απόσταση πολύ μακριά από την πηγή της και η οικιακή σκόνη είναι παρούσα παντού. Ο καλός καθαρισμός του σπιτιού, η χρήση πλαστικών καλυμμάτων σε στρώματα και μαξιλάρια, η χρήση φίλτρων καθαρισμού του αέρα και εφυγραντών, η ύπαρξη πάντα στο φαρμακείο και στην τσάντα φυσικών ρινικών σπρέι και καταπραϋντικών αλοιφών μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα και τις ενοχλήσεις που προκύπτουν από τις αλλεργίες.
    Ήξερες ότι
    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αλλεργικών και Λοιμωδών Παθήσεων των ΗΠΑ 35.000.000 άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργίες.

 http://www.madamefigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...