Ο πόλεμος της… κόκκινης σόλας !

Σε… κόκκινο πανί έχουν μετατραπεί για δύο από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και αξεσουάρ της Γαλλίας οι κόκκινες σόλες των ψηλοτάκουνων παπουτσιών που σχεδιάζουν. Μετά την αγωγή που κατέθεσε ο σχεδιαστής παπουτσιών Christian Louboutin κατά του YSL, ισχυριζόμενος ότι αντέγραψε τις κόκκινες σόλες των παπουτσιών του και ζητώντας αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ο γαλλικός οίκος μόδας πέρασε στην αντεπίθεση.




Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί και από τις δύο πλευρές, οι εκπρόσωποι του οίκου Yves Saint Laurent υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μόδα, ενώ στα δικά του σχέδια παπουτσιών υπάρχει από τη δεκαετία του ’70.
«Οι κόκκινες εξωτερικές σόλες χρησιμοποιούνται συχνά σαν διακοσμητικό χαρακτηριστικό στα υποδήματα, από τα κόκκινα παπούτσια που φορούσε ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ’ το 1600 μέχρι τα κόκκινα παπούτσια που έφεραν πίσω στο σπίτι της την Ντόροθι, την ηρωίδα του “Μάγου του Οζ”» αναφέρει χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο οίκος YSL, ενώ παράλληλα τονίζει πως ο Christian Louboutin ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι έχει την «αποκλειστική» χρήση της κόκκινης σόλας.
«Ως κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο του, που έχει αφιερώσει ολόκληρη την επαγγελματική του ζωή στα γυναικεία υποδήματα, ο κ. Louboutin γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει για κάποια ή για όλα τα σχέδια υποδημάτων που καθιστούν λανθασμένο τον ισχυρισμό του περί αποκλειστικότητας» συνεχίζει ο οίκος YSL.
Ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο γαλλικούς οίκους ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, όταν ο οίκος Christian Louboutin κατέθεσε σε δικαστήριο του Μανχάταν αγωγή εναντίον του YSL με την κατηγορία ότι αντέγραψε το σήμα κατατεθέν των παπουτσιών του.
Στην αγωγή αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η πώληση παρόμοιων παπουτσιών σε καταστήματα του Μανχάταν, όπως το «Saks Fifth Avenue», το «Barneys» και το «Bergdorf Goodman», είναι πιθανό να προκαλέσει «σύγχυση, λάθη, και να εξαπατήσει το αγοραστικό κοινό». Παράλληλα, ζητά από τον «ανταγωνιστή» του να σταματήσει να παράγει παρόμοια σχέδια.


http://www.tsouxtres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...