Μην ξεχνάτε την ψάθα

Τα μικρόβια του καλοκαιριού προτιμούν θύματα γένους ... θηλυκού! Για το λόγο αυτό όλες μας πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τις παγίδες που μπορεί να κρύβουν η άμμος , η θάλασσα και η πισίνα.



Το γεννητικό μας σύστημα, χωρίς την άμυνα των χοντρών ρούχων του χειμώνα, είναι τώρα με τις ζέστες ευάλωτο στα μικρόβια και τους μύκητες, που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν κάποια κολπίτιδα.
Η αυξημένη ζέστη, ο ιδρώτας, η έκθεση του σώματος στη θάλασσα και την άμμο αποτελούν ένα επιθετικό σύνολο που καλά θα κάνουμε να το κρατήσουμε σε ... απόσταση χωρίς να στερηθούμε τα  μπάνια. Ας φροντίσουμε λοιπόν όσο μπορούμε να μην ερχόμαστε σε απευθείας επαφή με την άμμο, να ξαπλώνουμε στην ψάθα ή την πετσέτα και να προτιμούμε τα φαρδιά και απορροφητικά ρούχα.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να μην στεκόμαστε για πολύ ώρα στον ήλιο και για όση ώρα στεκόμαστε να καλύπτουμε το σώμα μας με το κατάλληλο αντηλιακό, το αντηλιακό δηλαδή εκείνο που έχει ένα ικανοποιητικό δείκτη προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Είναι επίσης φρόνιμο να διαβάζουμε το φύλο οδηγιών που περιέχεται στην συσκευασία του φαρμάκου, στο οποίο περιλαμβάνονται σχετικές πληροφορίες και φυσικά μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.


http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...