Neutral zone

Διακοσμώντας το σπίτι σας, τα ουδέτερα χρώματα είναι από τα πιο εύκολα για να «δουλέψετε». Το βασικό είναι να σκέφτεστε. λωρίδες -με χρώματα, μοτίβα και υλικά. Η πλούσια και ζεστή γκάμα τους προσφέρουν αρμονία, ενώ αρκετοί διαφορετικοί τόνοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα και μόνο δωμάτιο. Παράλληλα, υπάρχει το διαχρονικό, μίνιμαλ και ταυτόχρονα ευέλικτο λευκό, το οποίο δίνει άπειρες κομψές επιλογές. 


Πάνε με όλα
Στα ουδέτερα χρώματα ανήκουν κυρίως τα γήινα, όπως το κρεμ, το καφέ, το μπεζ, το ζαχαρί, το χρυσό, αλλά και το ασημί, το γκρι και το μαύρο. Φυσικά, ουδέτερο είναι και το λευκό. Πρόκειται για χρώματα που θεωρούνται ασφαλή ως επιλογή, καθώς δένουν εύκολα με όλα τα άλλα χρώματα, τα οποία και αναδεικνύουν.
Το μυστήριο του λευκού
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για χρώμα κι όμως αυτό κρύβει μέσα του όλα τα χρώματα. Η ιδιότητά του να αντανακλά το φως, αλλά και να αλλάζει τόνους χάρη σε αυτό, το κάνει εξαιρετικό ιδίως για χώρους με άπλετο φυσικό φως -εκεί μπορεί να παίξει κανείς με το λευκό στους τοίχους, το πάτωμα και τα υφάσματα, αφήνοντάς το να δίνει στον χώρο διαφορετικές αποχρώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, δημιουργώντας εκρηκτικές αντιθέσεις -με χρώματα όπως το κόκκινο ή το μαύρο- ή να επιμείνετε... ουδέτερα, συνδυάζοντάς το με γήινα χρώματα σε διάφορους τόνους. Κι αν νομίζετε ότι το ίδιο το άσπρο δεν έχει αποχρώσεις, κάνετε λάθος.
Τα «λευκά»
  • Milk: το γαλαζίζον

  • Egg white: της ώχρας

  • Wax white: το κίτρινο

  • Bone: παλ μπεζ

  • Oatmeal: το εκρού

  • Calico: το μπεζ
Ύψιστη καθαρότητα
Σε έναν χώρο όπως η κουζίνα, που είναι ένα από τα πιο «δραστήρια» δωμάτια, το λευκό-γκρι του μάρμαρου σε συνδυασμό με το ψυχρό του ανοξείδωτου αποπνέουν την αίσθηση καθαριότητας και τάξης που απαιτείται. Επιπλέον, οι απλές, καθαρές γραμμές στον σχεδιασμό αναδεικνύουν τις φωτεινές επιφάνειες και τα αξεσουάρ σε χρωματική συμφωνία με το σύνολο τονίζουν το στυλ.
Η εξοχή στην πόλη
Το λευκό μπορεί να προσδώσει κομψότητα ακόμα και στο πιο απλό ή παλιό κομμάτι μίας επίπλωσης. Μία λευκή ξύλινη τραπεζαρία, με εμφανή τα σημάδια του χρόνου πάνω της, γίνεται το κυρίαρχο κομμάτι σε έναν χώρο όπου το χρώμα του φωτός, σε συνδυασμό με γήινες αποχρώσεις, όπως το μπεζ στις ψάθινες καρέκλες- βασιλεύει. Οι αέρινες κουρτίνες, σε απόλυτο λευκό, φιλτράρουν ιδανικά το φως, ενώ ένα γλαστράκι από τερακότα στο κέντρο του τραπεζιού φιλοξενεί ψηλά, όμορφα λουλούδια, απαραίτητα για να δίνουν έναν ταιριαστό φυσικό τόνο.
Γλυκές στιγμές
Το ξύλο, ιδιαίτερα στον ανοιχτόχρωμο τόνο του μελιού, καθώς και αντικείμενα στην απόχρωση του γλυκού κρεμ που θυμίζει... φρέσκο βούτυρο είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε ένα κλασικό, αλλά και σύγχρονο σύνολο, ενώ σας δίνουν τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσετε ως φόντο για ζεστά, πιο έντονα χρώματα, όπως το «καμμένο» πορτοκαλί.
Όλα σε συμφωνία
Αξιοποιήστε τα ουδέτερα χρώματα σε έναν χώρο, δίνοντας επίσης έμφαση στα υλικά και τα μοτίβα. Άλλωστε κάποια υφάσματα, όπως το λινό, είναι ιδανικά κυρίως στους γήινους τόνους. Πέτρα, ξύλο, ραφία, αλλά και «λυγερή» πρασινάδα σε κάποια γωνιά, όλα μαζί αναδεικνύουν το στυλ. Επιλέξτε ένα ή δύο σχέδια που θα κυριαρχήσουν σε κάποιες από τις επιφάνειες και στα αξεσουάρ: κύκλοι στα μαξιλαράκια, που «αντανακλώνται» στο χαλί, αλλά και στο κυλινδρικό αμπαζούρ.
Υλικά σε πρώτο ρόλο
Για ένα χρωματικά ουδέτερο δωμάτιο με έντονο σοφιστικέ ύφος, χρησιμοποιήστε κρεμ τόνους σε αντίθεση με το υπέροχο σοκολά, επιλέγοντας ταυτόχρονα αξεσουάρ από φυσικά υλικά, όπως ξύλο, ψάθα και μαλλί. Η υφή και η όψη αυτών των υλικών ενισχύει το διαχρονικό, αλλά και γαλήνιο στυλ.
Ένα βότσαλο στη λίμνη
Μερικές πινελιές από κάποιο δυνατό χρώμα αρκούν για να μεταμορφώσετε και να «ξεσηκώσετε» έναν χώρο που κινείται σε ουδέτερους τόνους. Ένα καθιστικό ή μία τραπεζαρία σε αποχρώσεις του καφέ και του λευκού είναι το ιδανικό φόντο για αξεσουάρ σε ζεστά χρώματα. Έτσι λειτουργεί εξαιρετικά ένα πορτοκαλί runner πάνω σε ένα μπεζ τραπεζομάντηλο ή ένα πορτοκαλί κεραμικό βάζο πάνω σε έναν κρεμ ή λευκό μπουφέ. Και μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να αλλάζετε το εμφατικό αυτό χρώμα ανάλογα με την εποχή ή με τη διάθεσή σας!
Tips
  • Οι τόνοι του μπεζ, του εκρού, του κρεμ και του καφέ είναι ιδανικοί για βορινά δωμάτια, αφού λειτουργούν εναντίον κάθε αίσθησης ψυχρότητας.
  • Το λευκό και τα ουδέτερα χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή για περιορισμένους ή σκοτεινούς χώρους, καθώς τους κάνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο φωτεινοί.



http://www.houselife.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...