Φυσική θεραπεία για τις ραγάδες

Το πρόβλημα των ραγάδων το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και είναι από εκείνα τα θέματα που οι περισσότερες γυναίκες αναγκάζονται να δεχτούνε μοιρολατρικά, με την ελπίδα μόνο μιας μικρής,  ελάχιστης ίσως βελτίωσης.


Η φίλη μου όμως και φαρμακοποιός Ρασέλ μου ανέφερε πως μετά από χρόνια δικής της έρευνας, με αφορμή ένα πρόβλημα με τραύμα και ουλή της κορούλας της,  βρήκε την φόρμουλα για εξαφάνιση των ραγάδων. Όταν το πρωτοάκουσα η αλήθεια είναι πως γνωρίζοντας πόσο δύσκολη υπόθεση είναι ακόμα και η παραμικρή βελτίωση στην εμφάνιση των ραγάδων, θεώρησα την δήλωση υπερβολική και την ξαναρώτησα εάν εννοούσε απλά πως βελτιώνονται αρκετά. Η Ρασέλ όμως ήταν κάθετη….
Όχι Μαρία εννοώ πως εάν είναι πρόσφατες εξαφανίζονται μέσα σε ένα μήνα και εάν είναι παλιές βελτιώνονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι πολύ δύσκολα ορατές! Σε άτομα που το έδωσα και το δοκίμασαν είχαν τρομερή βελτίωση έως και εξαφάνιση σε μόλις ένα μήνα. Σκέφτομαι μάλιστα να το στείλω για πατέντα!

Έχοντας μπροστά μου ένα αξιόλογο άτομο με χρόνια σπουδών, διδακτορικό στην Βιοχημεία, μεταπτυχιακά σεμινάρια στην Αρωματοθεραπεία και Φυτοθεραπεία, διετές πτυχίο στην ομοιοπαθητική πλήθος σεμιναρίων κτλπ κτλπ το μόνο που μπορούσα πλέον να πω ήταν..

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!! Αυτό πρέπει να το μάθουν όλες οι «παθούσες» και φυσικά πρώτα απ΄ όλες οι αναγνώστριες μου που με έχουν βομβαρδίσει στην κυριολεξία τώρα τελευταία ... ίσως εν όψη του καλοκαιριού και των αποκαλυπτικών εμφανίσεων με μαγιό στην παραλία!

Η Ρασέλ μας περιγράφει επίσης αρκετά αναλυτικά τη δημιουργία των ραγάδων και με ποια μηχανική το δέρμα μπορεί να επουλωθεί:

Οι ραγάδες είναι αποτέλεσμα της υπερέκτασης των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης μέχρι του σημείου να σπάζουν και προκαλούνται όταν το δέρμα υπερεκτείνεται ενώ βρίσκεται κάτω από διαταραχές των ορμονών όπως εγκυμοσύνη, εφηβεία (γρήγορη ανάπτυξη), body builders όταν χρησιμοποιούν στεροειδή ή όταν κάτω από πίεση απελευθερώνονται στεροειδείς ορμόνες από τα επινεφρίδια. (Αυτές οι ορμονικές διαταραχές σε άνδρες και γυναίκες προκαλούν σύσφιξη στους θύλακες των τριχών και επιτρέπουν να σκληρηνθεί το σμίγμα μέχρι του σημείου να κλείσουν οι πόροι. Αυτό προκαλεί απώλεια των τριχών, ακμή, και δεν επιτρέπει την επούλωση των ουλών περιλαμβανομένων και των ραγάδων). Οι άνθρωποι που παίρνουν και χάνουν βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτούν επίσης και ραγάδες.

Το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες, την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα η εξωτερική στιβάδα του δέρματος είναι γνωστή ως κεράτινη στιβάδα. Η κεράτινη στιβάδα είναι ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο κάλυμμα που αποτελείται από νεκρά κύτταρα τα οποία συνεχίζουν να αποβάλλονται καθώς τα νέα κύτταρα έρχονται από μέσα. Αυτή είναι η στιβάδα που επηρεάζουν τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, βελτιώνοντας την όψη του δέρματος, μέσω προσωρινής σταθεροποίησης των νεκρών κυττάρων. Αυτό δίνει ομαλή λάμψη, δημιουργώντας απαλότερη υφή, πιο λαμπερό δέρμα, αλλά για να βελτιώσετε αληθινά την κατάσταση του δέρματος, θα χρειαζόσασταν μια ουσία που θα μπορούσε να διαπεράσει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Το γλυκολικό οξύ επηρεάζει τα καινούργια κερατινοκύτταρα στο κάτω μέρος της κεράτινης στιβάδας, προκαλώντας το μεγαλύτερο μέρος της να τραβηχτεί προς τα πίσω και να χωριστεί από την στιβάδα που είναι κάτω από αυτή. Αυτό δίνει στο δέρμα πολύ απαλότερη εμφάνιση και αίσθηση.

Η διαφανής στιβάδα που βρίσκεται ενδιάμεσα στην επιδερμίδα περιλαμβάνει ώριμα κύτταρα μπροστά από την κεράτινη στιβάδα. Η βασική στιβάδα αναγεννά κύτταρα του δέρματος που πιθανότατα ωριμάζουν μέσα στα squamous κύτταρα. Αυτή η στιβάδα περιέχει μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που δίνουν χρωστική ουσία στο δέρμα, γνωστή ως μελανίνη. Η έκθεση στον ήλιο κάνει τα μελανοκύτταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη στην προσπάθειά τους να προστατέψουν την επιδερμίδα. Για αυτό το δέρμα παίρνει αυτή τη μαυρισμένη εμφάνιση μετά από έκθεση στον ήλιο.

Κάτω από την επιδερμίδα είναι το χόριο. Αυτή η στιβάδα είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα, το σχήμα και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Όταν εισχωρήσουν στο θύλακα η αλλαντοϊνη και οι αλυσίδες αμινοξέων (πεπτίδια και πρωτεΐνες) που βρίσκονται στο λάδι θα έχουν σαν στόχο την επιτάχυνση της δημιουργίας νέων ελαστικών ινών, κολλαγόνου και χρωστικής, συμπληρώνοντας τα κενά των ραγάδων. Επίσης θα συρρικνώσει και θα αντικαταστήσει τις γερασμένες ίνες και το κατεστραμμένο κολλαγόνο.

Η Ρασέλ τόνισε πως για να ιαθεί το δέρμα είναι σημαντικό να υπάρχει  ταυτόχρονα εξωτερική αλλά και εσωτερική αγωγή. Η θεραπεία της συνιστάται λοιπόν από:

ειδικό επουλωτικό λάδι για τις ραγάδες για εξωτερική χρήση και
χαπάκια ομοιοπαθητικά ειδικά για τις ραγάδες ώστε να γίνει εσωτερική ενδυνάμωση της λειτουργίας του δέρματος

Σημαντικότατος είναι ο τρόπος και ο ρυθμός χορήγησης, που είναι το ελαφρό τοπικό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το σκεύασμα, 2-3 φορές την ημέρα και για τουλάχιστο 3-6 μήνες. Τα σκευάσματα είναι άριστα ανεκτά από όλα τα άτομα.


http://fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...