Ο JIMMY CHOO ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει πλέον το πολυτελές brand παπουτσιών. Ανήκει στην αυστριακή εταιρεία, Labelux.
O Jimmy Choo έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη. Το γνωστό labelυποδημάτων, εξαγόρασε ο όμιλος πολυτελών ειδών Labelux.


Η εταιρεία έχει ήδη στην κατοχή της και το brand Βally ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως. Βέβαια πηγές που πρόσκεινται και στις δύο εταιρείες, δήλωσαν στο Reuters ότι το κόστος εξαγοράς ανέρχεται κοντά στις 500 εκατ στερλίνες (812 εκατ. δολάρια).
«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που είμαστε πλέον μέρος της Labelux. Βρήκαμε έναν συνεργάτη που μοιράζεται τις αξίες, το πάθος και τις φιλοδοξίες που τρέφουμε για την μελλοντική μας πορεία στο χώρο της  μόδας.» Δήλωσε στο WWD η συν-ιδρύτρια και chief creative officerτου Jimmy Choo, Tamara Mellon, η οποία όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει στη θέση της. Στη θέση του θα παραμείνει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Joshua Schulman, ενώ η Mellon θα αποκτήσει ποσοστό στη θυγατρική που θα δημιουργηθεί από την Labelux για να ελέγχει την Jimmy Choo.
Πριν την συμφωνία ο οίκος Jimmy Choo ήταν στην κατοχή της TowerBrook Capital Partner, η οποία εξαγόρασε το 2007 το brand έναντι 185 εκατ. στερλίνων. Oι φήμες μιλούσαν για εισαγωγής των αγαπημένων luxurious παπουτσιών στην αγορά του XoνκKoνγκ και ελπίζουμε - για τις Κινέζες που είναι fan - να μην παγώσει η διαδικασία λόγω αγοροπωλησιών.


http://www.madamefigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...