Το μεγάλο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμόμαστε ακριβώς τι περιέχει η ντουλάπα μας. Πολλές φορές, εκεί στα άδυτα ανακαλύπτουμε κάποιο ρούχο που θα μπορούσε να είχε αποβεί σωτήριο σε εκείνη την περίσταση αλλά αγνοούσαμε την ύπαρξη του.

Άλλες φορές, η δικαιολογία «είχε κίνηση» για την αργοπορία μας στη δουλειά μεταφράζεται απευθείας σε: «Δεν έβρισκα καλσόν χωρίς ατέλεια να φορέσω..».
Μπορεί λοιπόν να ακούγεται βαρετό και χρονοβόρο, όμως ένα καλό…ξεκαθάρισμα στα ρούχα της ντουλάπας σας, με την ευκαιρία και της ανοιξιάτικης σαιζόν, είναι απαραίτητο. Και θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας γι αυτό μετά.
Η βασική ιδέα είναι…να ξεκινήσετε από τα βασικά. Μεταφέρετε όλα τα ρούχα επάνω στο κρεβάτι ή στο πάτωμα πάνω σε ένα καθαρό σεντόνι και αναλάβετε τη διαδικασία της εκκαθάρισης.
Για κάποια ρούχα, ίσως χρειαστεί να τα δοκιμάσετε για να θυμηθείτε αν σας πήγαινε ή τι ακριβώς σας ενοχλούσε και τα είχατε καταδικάσει στην αφάνεια.
Το μυστικό είναι να σχηματίσετε τελικά 4 χωριστές στοίβες ρούχων: αυτά που φοράτε και σας βολεύουν, αυτά που έχουν ελαττώματα και δεν τα φοράτε, αυτά που δεν σας κάνει το χρώμα τους ή το… νούμερο(βλέπε παρορμητικές αγορές) και αυτά που δεν θα φορέσετε ποτέ και με τίποτα.

Αυτά που φοράτε και θα φοράτε

Είναι η βασική κατηγορία, ο κορμός της γκαρνταρόμπας σας και ιδανικά, όλα τα ρούχα σας θα πρέπει να ανήκουν εκεί.
Αντιπροσωπεύει τα σωτήρια μονόχρωμα πουκάμισα για το business look, τις κλασικές pencil φούστες, το αγαπημένο σας τζίν, την πάντα βολική ανοιξιάτικη καπαρντίνα. Ερευνήστε μήπως χρειάζονται καθαριστήριο ή λίγο.. αέρισμα  και μετά πίσω τακτικά στη ντουλάπα. Και σε πρώτο πλάνο.
Εάν προσαρμόσετε τις μελλοντικές αγορές σας στα σχέδια και τα χρώματα αυτής της κατηγορίας, δεν θα χρειαστεί ποτέ να τρέχετε πανικόβλητη τα πρωινά της Δευτέρας..
 

Αυτά που έχουν ελαττώματα

Τα είχατε παραμελήσει, ναι. Τώρα ήρθε η στιγμή να ξανασχοληθείτε μαζί τους και να αποφασίσετε εάν το ελάττωμα  διορθώνεται ή όχι .
Εάν διορθώνεται, δημιουργούμε την.. υποστοίβα α, όπου και θα τα κατατάξουμε. Με την αυστηρή εντολή να διορθωθούν σύντομα ώστε να πάρουν τη θέση τους στην κατηγορία α παραπάνω.
Εάν δεν μεταποιείται κάτι, ήρθε η σκληρή ώρα, Πετάξτε το και μην κοιτάξετε πίσω.


Αυτά που.. κάτι σας φταίει...

Αποτελούν την πιο δύσκολη κατηγορία μια και θα πρέπει να ανακαλύψετε τι σας ενοχλεί στο καθένα από αυτά. Η γραμμή του που είναι πολύ 90’s; Το πράσινο του βάλτου που κατά τον Roberto Cavalli ήταν πολύ  hot πέρυσι αλλά εσείς μείνατε με ένα μεγάλο αλλά..;
Βασική φιλοσοφία είναι να μεταποιήσετε όσα σας αρέσουν αλλά θα τα θέλατε πιο κοντά, πιο στενά, πιο κάτι.. Για αυτά που θα θέλατε πιο φαρδιά, δεν υπάρχει άμεση λύση.
Ετοιμάστε τα για την εκκλησία της ενορίας σας ή αν νιώθετε συναισθηματικά δεμένη, βάλτε τα σε κοινή θέα και ξεκινήστε δίαιτα. Μπορεί το E. Saab φόρεμα να αποτελέσει ισχυρότατο κίνητρο για να  ξαναγυρίσετε στα κιλά σας.
Η μάμα μου έλεγε: «όσα κομμάτια έχεις να τα φορέσεις πάνω από 3 σαιζόν, απλά δώρισέ τα ή πέτα τα. Αν τυχόν ξαναγυρίσουν στη μόδα, μην χτυπάς το κεφάλι σου, απλά αγόρασε παρόμοια, τη δεδομένη σαιζόν.». Δεν είναι κακή ιδέα. Προσοχή, η συμβουλή δεν ισχύει για  designer κομμάτια. Αυτά δεν παλιώνουν, γίνονται vintage.



Αυτά που δεν θα φορέσετε ποτέ και με τίποτα

Τα ξέρετε ποια είναι. Είναι σεσημασμένα. Δεν υπάρχουν πια ελπίδες. Με σταθερό χέρι, ετοιμάστε ένα πακέτο για να τα δωρίσετε στην εκκλησία. Η, αν κάτι είναι εξαιρετικό ποιοτικά αλλά απλά δεν το θέλετε πια, δωρίστε το σε μια φίλη που πιστεύετε πως θα της πηγαίνει.
Έτσι και μια καλή πράξη θα έχετε κάνει, και το καθημερινό σας ντύσιμο θα γίνει μια ευκολότερη και λιγότερο στρεσσογόνος διαδικασία. Θα γίνει αυτό που έπρεπε να ήταν ήδη, πρακτικότητα και διασκέδαση μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...