Ταΐζοντας το μωρό σας μακριά από το σπίτι – προϊόντα που βοηθάνε

Aν είστε όπως οι περισσότερες νέες μαμάδες, πιθανόν είναι να αγχωθείτε λίγο όταν ταΐζετε το μωρό σας σε δημόσιο χώρο. Δεν είναι πάντα εύκολο να θηλάζετε χαλαρές ή να προετοιμάσετε ήρεμα ένα μπουκαλάκι γάλα σε σκόνη όταν κλαίει το μωρό σας σε ένα δημόσιο χώρο.


Και όταν η στερεά τροφή είναι μέρος της καθημερινής διατροφής του μωρού σας και εσείς πρέπει να έχετε πιάτα, βαζάκια, κουταλάκια και μαντιλάκια, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρετε όλα;
Διαβάστε εδώ τον οδηγό που θα σας βοηθήσει να καταφέρετε εκτός σπιτιού από το πρώτο έτος του μωρού σας -μαζί με τα πρακτικά προϊόντα που θα σας διευκολύνουν τη ζωή έξω.
Θηλασμός σε δημόσιο χώρο
Αδιάκριτα μάτια, λεκέδες από το γάλα στη μπλούζα και ένα μωρό που πεινάει και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να βρείτε εσείς τη σωστή θέση για να το θηλάσετε: ο θηλασμός του παιδιού σας σε κάποιο δημόσιο χώρο μπορεί να είναι τρομακτικός.
Τι βοηθάει:
Υπάρχουν σουτιέν που μπορείτε να ανοίξετε από μπροστά με το ένα χέρι. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο δύσκολο είναι να ανοίξετε με το ένα χέρι το σουτιέν σας και με το άλλο να κρατάτε το μωρό σας όταν δεν βρίσκετε στην αγαπημένη σας καρέκλα που θηλάζετε συνήθως στο σπίτι. Ένα σουτιέν που απλά ανοίγει από μπροστά θα σας διευκολύνει πολύ εκείνες τις αδέξιες στιγμές.
Μπλουζάκια θηλασμού: Όπως και στα κανονικά ρούχα, μπορείτε να βρείτε και ρούχα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το θηλασμό σε απίθανα και μοντέρνα σχέδια! Μπορείτε να βρείτε μπλουζάκια, φορέματα και πουλόβερ που μοιάζουν με τα κανονικά ρούχα αλλά έχουν διακριτικά ανοίγματα κοντά στο στήθος ώστε να μπορείτε να ταΐσετε το μωρό σας ενώ είστε απόλυτα καλυμμένες.
Καλυφθείτε πάνω. Ένα ελαφρύ μαντίλι γύρω από το λαιμό σας θα σας κρύβει από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Αντλία θηλασμού: Αν αντλείτε στο σπίτι έχετε πάντα την επιλογή να ταΐσετε το μωρό σας με το μπιμπερό. Αυτό μπορεί να είναι βολικό όταν βρίσκεστε κάπου, για παράδειγμα σε ένα γάμο όπου ο θηλασμός μπορεί να είναι δύσκολος ή να ενοχλεί κάποιους.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πάνω από 25 Βαθμούς) μέχρι και τέσσερις ώρες, σε κάποιο δοχείο που διατηρεί τη θερμοκρασία με παγάκια γύρω από αυτό μέχρι και 24 ώρες και στο ψυγείο μέχρι και 72 ώρες (τρεις ημέρες).Για να ζεστάνετε το γάλα, κρατήστε το απλά κάτω από ζεστό νερό.
Φορτιστής αυτοκίνητου για την αντλία θηλασμού. Οι πιο πρακτικές αντλίες είναι ηλεκτρονικές. Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο και δεν έχετε πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, αγοράστε ένα φορτιστή που συνδέεται με το αυτοκίνητο. (μπορείτε να χρησιμοποιήστε και χειροκίνητη αντλία αλλά οι ηλεκτρικές είναι πιο αποδοτικές).
Μαξιλάρι θηλασμού που διπλώνει. Ο θηλασμός μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη όταν δεν έχετε την κατάλληλη υποστήριξη. Αγοράσετε ένα μαξιλάρι θηλασμού που διπλώνει για να το βάζετε στην τσάντα με τις πάνες ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας. Έτσι το μωρό σας θα παίρνει αυτόματα τη σωστή θέση, θα μειώνεται η πίεση στην πλάτη και στα χέρια σας και εσείς θα μπορείτε να θηλάσετε άνετα παντού.
Συμβουλή: Για να θηλάσετε πιο διακριτικά όταν βρίσκεστε σε κόσμο, φορέστε μια μπλούζα που κουμπώνει από μπροστά και ξεκουμπώστε την από κάτω προς τα πάνω έτσι ώστε το στήθος σας να είναι καλυμμένο.
Τάισμα με το μπιμπερό όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι.
Είναι πολύ βολικό να ταΐσετε το μωρό σας με το μπιμπερό –μέχρι να βρεθείτε μακριά από την κουζίνα σας. Το να βρείτε το γάλα, να το ανακατέψετε και να το ζεστάνετε μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο, ειδικά όταν το μωρό σας κλαίει
Τι βοηθάει:
Έτοιμο γάλα. Το έτοιμο γάλα είναι η ευκολότερη λύση, αλλά και η ακριβότερη. Το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο από το συνηθισμένο γάλα και πολλοί το χρησιμοποιούν μόνο σε στιγμές έκτακτης ανάγκης.
Γάλα σε σκόνη και δημητριακά
Χρησιμοποιήστε ένα συνηθισμένο ταπεράκι για να τα μεταφέρετε προκαθορισμένες ποσότητες. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε, ρίξτε απλά νερό σε ένα μπουκαλάκι για να φτιάξετε το γάλα και σερβίρετε.
Ξεχωριστά πακετάκια με το γάλα σε σκόνη
Μπορεί να είναι λίγο ακριβότερα από τα κουτάκια της σκόνης ή του υγρού, αλλά όταν πολύ βολικά, ειδικά αν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο και δεν θέλετε να κουβαλήσετε όλο το κουτί με τη σκόνη στη τσάντα με τις πάνες. Αν επιλέξετε την πιο οικονομική μέθοδο, να αναμείξετε από πριν το γάλα που θα χρειαστείτε, να είστε βέβαιες ότι είναι σωστά αποθηκευμένο Ένα έτοιμο μπουκάλι κρατά σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να χαλάσει για περίπου μία ώρα. Αν εσείς δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μία ώρα, φυλάξτε το σε ένα φορητό ψυγειάκι με παγοκύστες. Για να είναι ασφαλές, πολλοί εμπειρογνώμονες συστήνουν να βράζετε το νερό που χρησιμοποιείτε για το γάλα σε σκόνη έως ότου το μωρό σας είναι περίπου 4 έως 6 μηνών, και το ανοσοποιητικό του σύστημα αρχίζει να του παρέχει περισσότερη προστασία εναντίων των μολύνσεων -έτσι μπορεί να χρειαστεί να φέρετε νερό μαζί σας. Πετάξτε το γάλα που δεν έφαγε το μωρό σας μία ώρα μετά το τάισμα. Με το που το στόμα του μωρού σας αγγίξει το μπουκάλι, το περιεχόμενο μπορεί να μολυνθεί με βακτηρίδια.
Ένα δοχείο ψύξης/θέρμανσης μπουκαλιών. Με ένα φορητό δοχείο ψύξης/θέρμανσης, μπορείτε να κρατήσετε ένα μπουκάλι δροσερό και να το θερμάνετε έπειτα όταν το χρειαστείτε. Κάποια δουλεύουν με μπαταρίες. Άλλα έχουν φορτιστή αυτοκινήτου και άλλα έχουν ένα φορτιστή (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι).
Ζεστά και κρύα πακετάκια με τζελ. Τα πακέτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παγωμένα ή ζεστά με τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων κρατούν τα μπουκαλάκια του μωρού σας δροσερά ή ζεστά.
Συμβουλή: Αν το παιδί σας προτιμάει το γάλα σε σκόνη ζεστό, πάρτε ένα θερμός με ζεστό νερό μαζί σας. Απλώς θα ζεστάνετε το νερό στο σπίτι στη θερμοκρασία που θέλετε, θα το βάλτε στο θερμός και όταν θελήσετε να ταΐστε το μωρό σας προσθέστε τη σκόνη.
Στερεά τροφή εκτός σπιτιού
Στην ηλικία των 4 έως 6 μηνών, πιθανώς το παιδί σας θα αρχίσει τα στερεά τροφή –ετοιμαστείτε να προσθέσετε και μαλακά κουτάλια, πιάτα, μαντιλάκια στην είδη γεμάτη τσάντα σας.
Τι βοηθάει: Σαλιάρες μιας χρήσης ή πλαστικές σαλιάρες. Οι σαλιάρες μιας χρήσης είναι από χοντρό πλαστικό ή από χοντρό χαρτί και μπορούν να πεταχτούν μετά από τη χρήση Οι πλαστικές σαλιάρες μπορούν να σκουπιστούν εύκολα και οι υφασμάτινες μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων.
Σουπλά.
Τα σουπλά σάς δίνουν την ασφάλεια ότι ξέρετε πάντα ότι το παιδί σας τρώει σε μια καθαρή επιφάνεια, ειδικά στο εστιατόριο. Θα βρείτε πολλών χρήσεων και μιας χρήσης. Τα πλαστικά είναι πολύ πρακτικά γιατί δεν γλιστράνε. Και τα χάρτινα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά δεν είναι τόσο σταθερά όσο τα πλαστικά.
Μίξερ
Έχετε κουραστεί να κόβετε κάθε μπουκιά σε μικρά μικρά κομματάκια; Ένα μιξεράκι το κάνει γρήγορα και χωράει και στην τσάντα σας. Απλά βάλτε τα φρούτα, τα λαχανικά ή το κρέας μέσα στο μίξερ, πατήστε μερικές φορές το κουμπί και το φαγητό του μωρού σας θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
Γνωρίστε τους κανόνες ασφαλείας για τη παιδική τροφή.
Αν δώσετε στο μωρό σας φαγητό από ένα βάζο ή μια κονσέρβα, μην ξαναβάλετε το κουτάλι πίσω σε αυτό αν το παιδί σας ακουμπήσει με το κουτάλι το στόμα του, εκτός και αν είστε σίγουρες ότι το παιδί σας θα το φάει όλο (ή εσείς θέλετε να πετάξετε το υπόλοιπο). Το κουτάλι θα μολύνει το υπόλοιπο φαγητό με βακτηρίδια. Αντί αυτού, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό κουτάλι για να βγάλετε μικρές ποσότητες σε ένα κυπελλάκι και να ταΐσετε το μωρό σας από εκεί. Μόλις ανοιχτεί ένα βάζο παιδικής τροφής, θα κρατήσει –στο ψυγείο- για 24 έως 48 ώρες (διαβάστε την ετικέτα για λεπτομέρειες: τα φρούτα κρατούν περισσότερο από τα κρέατα). Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ψυγείο, τοποθετήστε οποιαδήποτε περισσεύματα ανάμεσα σε παγοκύστες σε ένα φορητό ψυγειάκι. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πετάξτε το. Είναι πιο ασφαλές.
Κάθισμα τραπεζιού ή καθισματάκια που φουσκώνουν.
Είναι πολύ χρήσιμα αν για παράδειγμα τρώτε σε ένα εστιατόριο ή σε ένα φιλικό σπίτι, αφού αυτά τα καθίσματα συνδέονται ουσιαστικά με οποιοδήποτε τραπέζι ή ακόμα και σε έναν πάγκο. Το καλό με αυτά που φουσκώνουν είναι ότι διπλώνουν και χωράνε σε σχεδόν κάθε τσάντα-αλλαξιέρα.
Ταπεράκι για πρόχειρο φαγητό.
Γεμίστε μερικά πλαστικά ταπεράκια με πρόχειρα φαγητά, κατάλληλα για την ηλικία του μωρού σας: δημητριακά ρυζιού για ένα νήπιο (προσθέστε το μητρικό γάλα ή το γάλα σε σκόνη ή το νερό όταν είστε έτοιμες να ταΐσετε το μωρό σας), τοστ, κρακεράκια, μπισκότα, μανταρίνια, πορτοκάλια και σταφύλια .Τα ταπεράκια προστατεύουν το φαγητό από το να αναποδογυρίσει ή να καταστραφεί και είναι και ένας υπέροχος τρόπος για να σερβίρετε το φαγητό.
Κουταλάκια μιας χρήσης .
Τα παιδικά κουταλάκια μιας χρήσης είναι χρήσιμα για τα δημητριακά και για να ταΐσετε το μωρό σας. Και εσείς δεν χρειάζεται να τα πάρετε σπίτι για να τα καθαρίσετε.
Μίνι τσάντα-ψυγείο.
Μια μικρή τσάντα με παγοκύστες κρατά το γάλα, το χυμό, το γιαούρτι, το τυρί και άλλα τρόφιμα φρέσκα μέχρι να τα χρειάζεστε. Αν το μωρό σας τρώει μόνο μερικές τροφές, επίσης θα σας διευκολύνει πολύ τη ζωή αν έχετε πάντα τα φαγητά του μωρού σας μαζί σας και απλώς του δίνετε και ένα μικρό «συμπλήρωμα» αν τύχει και φάτε εσείς κάτι κατάλληλο .
Φορητό μίνι-ψυγείο.
Για τις μακρύτερες εξόδους σας, όπως οι εκδρομές με το αυτοκίνητο, ένα φορητό ψυγείο με ένα φορτιστή αυτοκινήτου (που μπορείτε επίσης να το συνδέσετε και με μια κανονική ηλεκτρική πρίζα) θα κρατήσει τα βάζα της ανοιγμένης παιδικής τροφής, το πρόχειρο φαγητό, το μητρικό γάλα και το έτοιμο γάλα δροσερά.
Συμβουλή: Ακόμα και όταν είστε στο σπίτι, φροντίστε η παιδική τροφή να είναι σε θερμοκρασία δωματίου παρά καυτή. Έτσι, όταν είστε έξω και δεν μπορείτε να ζεστάνετε το φαγητά, το μωρό σας θα το απολαύσει όπως το έχει συνηθίσει.




http://www.mybabysworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...