Πως να γεμίσετε τις βιβλιοθήκες με διακοσμητικό τρόπο

Όσοι έχετε πολλά βιβλία και τα ράφια σας είναι κατάμεστα από αυτά, τότε αυτό το άρθρο δεν είναι για εσάς. Αφορά κυρίως αυτούς που μέσα στις βιβλιοθήκες βάζουν και διακοσμητικά αντικείμενα, που υπάρχουν κενά μεταξύ των αντικειμένων ή βιβλίων.


Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ράφια των βιβλιοθηκών είναι αναγκαία σημεία όπου πάνω τους θα τοποθετήσουμε αντικείμενα που έχουμε, ή αντικείμενα που θα αγοράσουμε για να έχουμε κάτι να βάλουμε εκεί, τις περισσότερες φορές, για να μην πω πάντα, χωρίς ιδιαίτερη διάταξη. Σήμερα οι χώροι γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί με τη βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε ένα καμβά για δημιουργικούς ανθρώπους που θέλουν αν βλέπουν στην τοποθέτηση των αντικειμένων κάποιο νόημα, κάποια συνοχή. Παρακάτω είναι κάποιες βιβλιοθήκες που τα πράγματα μέσα τους τοποθετήθηκαν από επαγγελματίες διακοσμητές, για να δούμε ποιες είναι οι διαφορές από τις απλές βιβλιοθήκες.

Εδώ σε αυτή τη βιβλιοθήκη περιοδικά και βιβλία στοιβάζονται οριζόντια και στην κορυφή της κάθε στοίβας τοποθετούνται διακοσμητικά αντικείμενα. Τα κάτω ράφια, που είναι πιο μακριά από τα μάτια, μπαίνουν μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως μεγάλες κορνίζες με έργα τέχνης ή οικογενειακές φωτογραφίες.

Εδώ η διακοσμήτρια Emily Henderson χρησιμοποιεί τα αντικείμενα για να κάνει χρωματικές συνθέσεις: λευκό, μπλε και τυρκουάζ με πινελιές του χρυσού. Η συμβουλή που δίνει έινα να τοποθετείτε τα μικρά αντικείμενα σε ομάδες και όχι σκορπισμένα για να μην χάνονται ώστε να τραβάνε την προσοχή και να μπορούν να τα παρατηρούν.

Αυτή η βιβλιοθήκη είναι από το υπνοδωμάτιο του διακοσμητή Anthony Gianacakos και είναι η επιτομή της κομψότητας και λειτουργικότητας. Τα προσεγμένα κιβώτια κρύβουν μέσα τους όσα δεν θέλουμε να φαίνονται με τον ομορφότερο αποτέλεσμα.

Εδώ ακολουθεί σε σχήμα τη διάταξη A-type, δηλαδή τοποθετεί στο κέντρο τα μεγαλύτερα και πλαισιώνεται από μικρότερα, ενώ επιδιώκει και χρωματικούς συσχετισμούς. Η συμβουλή από εδώ είναι το να ανοίξετε κάποιο βιβλίο σε μια ωραία εικόνα και να το τοποθετήσετε ανοιχτό για να λειτουργήσει σαν μέρος του ντεκόρ.

Η βιβλιοθήκη έχει δύο αποστολές την ομορφιά και τη λειτουργικότητα. Εδώ υπάρχουν και τα δύο. Τα κάτω ράφια που χρησιμοποιούνται είναι λειτουργικά και τα πάνω προσθέτουν την ομορφιά, με το απαραίτητο κόκκινο να δεσπόζει μέσα από ένα αντικείμενο.


http://www.viewdeco.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...