Mµµµ... ωραία επιδερµίδα!


Η επιδερμίδα του σώματος είναι ευάλωτη στους εξωτερικούς παράγοντες, ειδικά μάλιστα όταν η θερμοκρασία «πέφτει». Φτωχή σε λιπίδια, είναι πιο επιρρεπής σε ξηρότητα και αφυδάτωση, ενώ στερείται σμηγματο­γόνων αδένων, που προσφέρουν φυσική ασπίδα προστασίας.


Αν και η χρήση ενός ενυδατικού προϊόντος θα τη βοηθήσει να διατηρηθεί απαλή, δεν πρόκειται να λύσει εντελώς το πρόβλημα. Θα πρέπει, λοιπόν, να προσαρμόσεις τη ρουτίνα της καθημερινής σου φροντί­δας. Αντί για τις συνήθεις συμβουλές, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τα σπουδαιότερα μυστικά που αφορούν την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, τις φροντίδες στο μπάνιο υπό την ευεργετική επίδραση του νερού, την απολέπιση, αλλά και την τόνωση και ευεξία. Με λίγα λόγια, την ολοκληρωμένη περιποίηση που θα πρέπει να προσφέρεις στο σώμα σου καθημερινά.

Η ενυδάτωση
Είναι η πιο σημαντική μέριμνα για απαλή, ελαστική και ανθεκτική επιδερμίδα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζεις κάποιες λεπτομέρειες κομβικές, ώστε να ξέρεις τι είναι καλύτερο για σένα, χωρίς περιττές κινήσεις ούτε ελλείψεις.
› Στην ενυδάτωση της επιδερμίδας δεν μετρά η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα κρέμας νομίζοντας ότι θα έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η μεγάλη ποσότητα έχει ως συνέπεια τη μεγάλη κατακράτηση νερού στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν το νερό, τα κύτταρα της επιδερμίδας διο­γκώνονται, με κίνδυνο να σπάσουν και να απελευθερώσουν το νερό, που στη συνέχεια εξατμίζεται και αφήνει την επιδερμίδα ξηρή.
› Οι κρέμες σώματος έχουν συνήθως μεγαλύτερο ποσοστό προστατευτικών ελαίων από τις ενυδατικές λοσιόν που έχουν ως βάση το νερό, ώστε να σχηματίζουν μια αδιαπέραστη μεμβράνη που κρατά την υγρασία μέσα στην επιδερμίδα. Προτίμησε, λοιπόν, κρέμες για το χειμώνα ή αν η επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα ξηρή.
Ενυδατικά γαλακτώματα, θρεπτικές κρέμες και πλούσια body butter θα κρατήσουν μακριά ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι λείο και απαλό, διατηρεί την ελαστικότητά του και είναι πιο ανθεκτικό στη χαλάρωση και τη δημιουργία ραγάδων.
› Το παιδικό λαδάκι κάνει θαύματα! Μπορείς να το απλώσεις στο σώμα σου μετά το ντους, σε νωπή επιδερμίδα ή πριν μπεις στη γεμάτη με νερό μπανιέρα σου. Aφού χαλαρώσεις και μουλιάσεις για λίγα λεπτά, τρίψου με ένα πανάκι ή σφουγγάρι. Όταν βγεις, θα αισθανθείς την επιδερμίδα σου βελούδινη.
› Αποφεύγεις την ενυδατική κρέμα, γιατί τη νιώθεις παγωμένη πάνω στην επιδερμίδα σου; Ένα μικρό τρικ είναι να βάλεις μικρή ποσότητα κρέμας στη μία παλάμη, να την καλύψεις με την άλλη και να περιμένεις 1-2 λεπτά για να ζεσταθεί. Όχι μόνο θα τη νιώσεις πιο ευχάριστα πάνω σου, αλλά θα απορροφηθεί και καλύτερα.

Στο μπάνιο
Ακολούθησε τις συμβουλές μας, τροποποιώντας λίγο ή εμπλουτίζοντας τις περιποιήσεις που δέχεται το σώμα σου στο μπάνιο. Ο στόχος; Καλύτερα και ορατά αποτελέσματα.
› Μη φοβάσαι να επιλέξεις την κλασική μπάρα σαπουνιού, νομίζοντας ότι ξηραίνει ή αφυδατώνει την επιδερμίδα. Πλέον τα σαπούνια έχουν σύνθεση πλούσια σε ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά που περιποιούνται την επιδερμίδα, καθώς την καθαρίζουν.
› Το ζεστό νερό είναι σίγουρα βάλσαμο τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ωστόσο, η μεγάλη παραμονή στο νερό (πάνω από 15 λεπτά), και ιδιαίτερα σε καυτό, μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα.
› Η μάχη κατά της κυτταρίτιδας δεν σταματά ποτέ. Αφιέρωσε λίγα λεπτά στο μπάνιο σου για να κάνεις μασάζ στις προβληματικές περιοχές με ένα τρίχινο σφουγγάρι. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε αυτές τις περιοχές και ευνοεί την αποβολή των τοξινών.
› Είσαι πιστή οπαδός του ξυρίσματος, αλλά σου δημιουργεί ερεθισμούς στα πόδια ή στην περιοχή του μπικίνι; Διάλυσε 2 ασπιρίνες σε κρύο νερό, βούτηξε μέσα μερικές ροδέλες από βαμβάκι ή ένα απαλό βαμβακερό ύφασμα και ταμπονάρισε την ερεθισμένη περιοχή. Η ασπιρίνη, χάρη στα αντιφλεγμονώδη συστατικά της, θα ­καταπραΰνει άμεσα τον ερεθισμό.

Πινελιές... χλιδής στο σπίτι
Μην ξεχνάς, μία στις τόσες, να «σπας» την καθημερινή ρουτίνα, δίνοντας έναν αέρα πολυτέλειας, λες και βρίσκεσαι στο καλύτερο Spa. To σώμα σου θα σε ευγνωμονεί!
› Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χαλαρώσουν ή να διεγείρουν τις αισθήσεις, να αρωματίσουν απαλά και να περιποιηθούν την επιδερμίδα. Διάλυσε 10 σταγόνες από το έλαιο της προτίμησής σου σε γεμάτη μπανιέρα και βυθίσου απολαυστικά. Προτίμησε λεβάντα για χαλάρωση, sandalwood και νερολί για ενυδάτωση και rosewood για τόνωση και ευεξία.
› Γνωρίζεις για τα ιστορικά λουτρά που έκανε η Κλεοπάτρα μέσα σε γάλα; Νιώσε και εσύ βασίλισσα, διαλύοντας στην μπανιέρα σου μικρή ποσότητα από γάλα σε σκόνη. Το γάλα έχει εξαιρετικές ενυδατικές, καθαριστικές και θρεπτικές ιδιότητες.
› Τύλιξε μερικά αρωματικά βότανα, όπως κανέλα και γαρίφαλο, ή φέτες από φρέσκα φρούτα, όπως πορτοκάλι ή μανταρίνι, σε μια γάζα ή τούλι. Στερέωσέ το στη βρύση σου, ώστε το νερό να περνά μέσα από αυτό όταν γεμίζεις την μπανιέρα σου.

Απολέπιση
Η τακτική απολέπιση είναι ευεργετική για το δέρμα σου, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το κάνει να φαίνεται (και να είναι!) υγιές και λαμπερό, ενώ παράλληλα βοηθά στην πλήρη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης.
› Διάλεξε ένα προϊόν απολέπισης που σου αρέσει ανάμεσα στις πολλές υφές και τα αρώματα που θα βρεις στην αγορά και εφάρμοσέ το σε νωπή επιδερμίδα, με κυκλικές κινήσεις. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, καλύτερα να αποφύγεις τα προϊόντα με πολύ χοντρούς κόκκους.
Προσοχή: Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ­χρησιμοποίησε πανάκια καθαρισμού ή μια λούφα, για να τρίψεις απαλά την επιδερμίδα σου και να απομακρύνεις με ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα. Θα πρέπει να τα ξεπλένεις σχολαστικά μετά από κάθε χρήση και να τα αφήνεις να στεγνώνουν καλά.

Μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά!
●Μέσα στην ηµέρα, ή ακόµη καλύτερα νωρίς το πρωί, πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό µε µία φέτα λεµόνι, επειδή βοηθά τον οργανισµό να αποβάλει τις τοξίνες.
● Το νερό είναι απαραίτητος παράγοντας για να ενυδατώσεις την επιδερµίδα σου εκ των έσω, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεις και τροφές που βοηθούν τον οργανισµό να συγκρατεί τα υγρά και να ωφελείται τα µέγιστα. Τέτοιες είναι το ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια, που είναι πλούσιες πηγές λιπαρών οξέων, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά µε υψηλή περιεκτικότητα σε βιταµίνες C και Ε.
● Περπάτησε όσο περισσότερο µπορείς. Φόρεσε τα ακουστικά τού mp-3 player, πήγαινε µε τα πόδια στο σχολείο, κάνε βόλτα στα µαγαζιά το απόγευμα µε τις φίλες σου, κατέβα µία στάση πριν από τον προορισµό σου στο µετρό. Όχι µόνο σε βοηθά να κάψεις θερµίδες, αλλά ενεργο-ποιεί και το µεταβολισµό σου.


http://queen.ucoz.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...