Flower Deco

Αυτή την εποχή, όλοι μας μιλάμε για λουλούδια και φυτά στα μπαλκόνια και τις βεράντες μας και για το πώς μπορούμε να κάνουμε ομορφότερο τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Τι γίνεται όμως με εσάς που δεν έχετε τον απαιτούμενο εξωτερικό χώρο για να αναπτύξετε ένα μίνι κήπο στο σπίτι σας και που παρόλο αυτά λατρεύετε τα λουλούδια;


Εκτός από τα κλασικά πράσινα καλλωπιστικά φυτά, υπάρχουν και πανέμορφα λουλούδια εσωτερικού χώρου, που μπορούν με την απαραίτητη φροντίδα να επιβιώσουν και μέσα στο σπίτι. Για να μην πέσουμε όμως σε παγίδες, με αυτό το άρθρο θα μάθουμε τι λουλούδια μπορούμε να επιλέξουμε για κάθε χώρο του σπιτιού μας, ανάλογα με το χρώμα τους.


Όπως έχουμε πει πολλές φορές, τα διάφορα χρώματα επιδρούν διαφορετικά στην ψυχολογία μας. Έτσι τα κατακόκκινα λουλούδια, προτιμούνται στο σαλόνι και την τραπεζαρία, γιατί ευνοούν την κοινωνικότητα, την ευχάριστη διάθεση και τη ζωντάνια. Τι θα λέγατε για μερικά τριαντάφυλλα στο κόκκινο του πάθους;

Αν και πιο λίγες οι επιλογές μας, τα γαλάζια λουλούδια επιδρούν θετικά στην αύξηση της ηρεμίας και της γαλήνης, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για το γραφείο ή την κρεβατοκάμαρά μας. Μία γλάστρα με μπλε φρέζια θα αποτελέσει μία όαση της καθημερινότητας.


Το κίτρινο είναι το χρώμα που οξύνει τη σκέψη και προάγει την ευρηματικότητα και την παραγωγή ιδεών και λύσεων. Έτσι, αποτελεί ιδανική επιλογή για το γραφείο μας, ειδικά για όλες εμάς που εργαζόμαστε πολλές ώρες και στο σπίτι. Μπορούμε να βρούμε πολλά διαφορετικά είδη λουλουδιών σε κίτρινες αποχρώσεις, αλλά προτείνω ανεπιφύλαχτα μερικά κίτρινα λίλιουμ.
Το ροζ και το φούξια, υποδηλώνουν το ρομαντισμό και το πάθος αντίστοιχα, για αυτό και είναι καλύτερα να υπάρχουν στην κρεβατοκάμαρά μας, όπου έχουμε ανάγκη και τα δύο αυτά συναισθήματα. Ο υάκινθος (ή αλλιώς ζουμπούλι) και η ζέρμπερα είναι από τα αγαπημένα λουλούδια, ειδικά αν αυτά είναι και στα αγαπημένα χρώματα των γυναικών.


Το πράσινο είναι ένα χρώμα που συνιστάται από τους περισσότερους διακοσμητές, ως ιδανική επιλογή για όλους τους χώρους του σπιτιού μας. Εκτός από την ηρεμία και την οπτική ξεκούραση που προσφέρει, ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και καταπραΰνει εκείνο του στρες. Και για να μην πάει ο νους σας στα απλά πράσινα, μη ανθοφόρα φυτά, οφείλω να σας πω ότι η πράσινη ορχιδέα είναι απλά υπέροχη. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...