Περιποίηση προσώπου

Η πρωινή ρουτίνα για της γυναίκες είναι συνηθισμένη, αλλά και η καλύτερη λύση για μια καλή επιδερμίδα. Σκεπτόμενοι λοιπόν αυτό σας παρουσιάζουμε 5 απλά βήματα για την σωστή περιποίηση του προσώπου σας.
Βήμα 1ο: Κρέμα ματιών

Οι περισσότερες γυναίκες τηρούν τον βραδινό καθαρισμό προσώπου. Αφού το πρωί το πρόσωπό σας είναι ήδη καθαρό, ξεκινήστε τη μέρα σας με μια κρέμα ματιών. Η περιοχή γύρω από τα μάτια αφυδατώνεται πιο εύκολα από το υπόλοιπο πρόσωπο. Η κρέμα ματιών ενυδατώνει, λειαίνει τις ρυτίδες έκφρασης και προλαμβάνει τις ρυτίδες γήρανσης.

Βήμα 2ο: σέρουμ

Οι ειδικοί συστήνουν ανεπιφύλακτα το σέρουμ, έναν ορό που προστατεύει το δέρμα από τις αλλαγές του περιβάλλοντος (εναλλαγή ζεστού-κρύου περιβάλλοντος ή ξηρού-υγρού). Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό, πριν την κρέμα ημέρας. Δοκιμάστε το Vichy Aqualia Serum.

Βήμα 3ο: (και σημαντικότερο) ενυδάτωση με αντηλιακή προστασία

Το τελευταίο και σπουδαιότερο βήμα για την πρωινή σας ρουτίνα είναι η ενυδάτωση της συνολικής επιφάνειας του προσώπου. Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα μετά το σέρουμ για να «κλειδώσετε» την υγρασία στο δέρμα. Για κανονικές επιδερμίδες, επιλέξτε μια μη λιπαρή κρέμα που μαλακώνει το δέρμα σας και διαρκεί όλη την ημέρα. Δοκιμάστε την Clarins Multi-Active Day Early Wrinkle Correcting Lotion SPF 15. Για λιπαρές επιδερμίδες εννοείται πως πρέπει να επιλέξετε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για να αποφύγετε τη γυαλάδα. Για ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες η καλύτερη επιλογή είναι μια ενυδατική κρέμα που βασίζεται σε πλούσια ενυδατικά συστατικά, και δεν περιέχει άρωμα.

Βραδινή ρουτίνα
Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Για τη βραδινή σας περιποίηση πρέπει να επικεντρωθείτε κυρίως στον καθαρισμό του προσώπου σας. Μετά από μία γεμάτη μέρα, το πρόσωπό σας χρειάζεται καθαρισμό από το make-up και τη σκόνη. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι καθαρισμού προσώπου, που απομακρύνει το μακιγιάζ και καθαρίζει τους πόρους, όπως το Purifying gel της Nivea.

Βήμα 2ο: Θεραπεία

Μετά από το πλύσιμο του προσώπου, περιμένετε δέκα λεπτά πριν απλώσετε την θεραπευτική σας κρέμα. Για σπυράκια επιλέξτε κρέμα με υπεροξείδιο του βενζολίου και σαλικυλικό οξύ, όπως η Vichy Normaderm Night Daily Corrective Care for Oily Skin. Για τις κηλίδες επιλέξτε μια λοσιόν με οξύ kojic, το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία της μελανίνης και αποτρέπει τις δυσχρωμίες, όπως η κρέμα νύχτας Apivita antispot με αχιλλέα και βιταμίνη C.

Βήμα 3ο: ενυδάτωση

Για κανονικές επιδερμίδες επιλέξτε μια ελαφριά λοσιόν, και αν έχετε περάσει τα 35, μία με ρετινόλη και πεπτίδια για την τόνωση του κολλαγόνου. Η ρετινόλη λειτουργεί πιο αποτελεσματικά το βράδυ, γιατί το πρωί ο ήλιος μειώνει τη δράση της. Για λιπαρό δέρμα επιλέξτε μια απαλή μη λιπαρή κρέμα που προσφέρει ενυδάτωση αλλά δε φράζει τους πόρους και δεν αφήνει λιπαρή αίσθηση όταν ξυπνάτε το πρωί. Για ξηρή επιδερμίδα προτιμήστε μια υπερ-ενυδατική κρέμα με απαλή υφή, και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο αλλά και τον λαιμό. Δοκιμάστε τη σειρά Castalia Chronoderm Creme Retinol ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...