Απόδραση Στο... Σπίτι

Νομίζω πως όλες κάποια στιγμή της ζωής μας, ζηλέψαμε αυτά τα πανέμορφα σπίτια που βλέπουμε στα περιοδικά. Εκείνα που ονειρευόμαστε να ήταν δικά μας. Εκείνα που προκαλούν τέτοια αίσθηση γαλήνης και χαλάρωσης, που όλες θα θέλαμε να βρεθούμε έστω και για λίγες μέρες.


Ήρθε η ώρα λοιπόν, να σταματήσουμε να χαζεύουμε τα τέλεια σπίτια των περιοδικών και να αποκτήσουμε το δικό μας τέλειο σπίτι. Κι αν σας ακούγεται τρομερά δύσκολο και πολύ δαπανηρό για να το επιτύχετε, τότε απλά να σας πω ότι υπάρχουν μερικά έξυπνα κι οικονομικά tips για να κάνετε το σπίτι σας ιδανικό για τις καθημερινές σας αποδράσεις. 'Αλλωστε, αυτός είναι αι ο στόχος μας... Το ίδιο μας το σπίτι να είναι το μέρος που να επιθυμούμε να πάμε όταν αισθανόμαστε την ανάγκη να ξεφύγουμε από όλα κι από όλους.

Αρχικά και πριν από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να εξαφανίσουμε την ακαταστασία κι όλα εκείνα τα άχρηστα αντικείμενα που πιάνουν άσκοπα χώρο. Αμέσως το σπίτι μας θα δείξει πολύ μεγαλύτερο και φυσικά πιο καθαρό. Συνήθως στις γωνιές των δωματίων και πίσω από τις πόρτες κρύβουμε διάφορα πράγματα, αλλά σίγουρα αποθηκεύοντάς τα σε κάποιο, πραγματικά κρυφό μέρος, η εικόνα του χώρου θα μεγαλώσει αμέσως.


Ένα καλό ξεκαθάρισμα στα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα είναι το επόμενο βήμα, αφού όσα περισσότερα υπάρχουν στο χώρο, τόσο πιο δύσκολο είναι να του «επιτρέψουμε» να μας προκαλέσει αυτή την αίσθηση της χαλάρωσης. Ακόμη και τα βιβλία που δημιουργούν μία «πλούσια» βιβλιοθήκη στο σπίτι μας, αν είναι πάρα πολλά μπορεί να επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσης, καλό θα ήταν τα πολύ «βαριά» κι επιβλητικά αντικείμενα να αντικατασταθούν από πιο διακριτικά και minimal διακοσμητικά, ώστε να συνθέσουν ένα πιο «ανάλαφρο» στιλ.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς μπορεί να αλλάξει ριζικά ένας χώρος, ανάλογα με το χρώμα που έχουμε στους τοίχους. Η επιλογή χρωμάτων όπως, το πράσινο του φασκόμηλου, η μόκα ή ένα «χλωμό» κίτρινο, θα δώσει λίγη ένταση αλλά ταυτόχρονα θα διατηρήσει φυσικό κι ουδέτερο ύφος που επιθυμούμε. Από την άλλη, αν δώσουμε σε έναν τοίχο ένα αρκετά έντονο χρώμα, θα απογειώσει τόσο ολόκληρο το χώρο όσο και τα αντικείμενα που θα υπάρχουν πάνω ή μπροστά από αυτόν.


Το υπνοδωμάτιό μας αποτελεί, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αποτελεί, το καταφύγιό μας. Δοκιμάστε να ζωγραφίσετε το φινίρισμα στα παράθυρα και τις πόρτες ή ακόμα και την μπροστινή όψη της ντουλάπας και της συρταριέρας. Αυτή η τεχνική θα δώσει μία πιο ρομαντική υφή στην κρεβατοκάμαρα. Τα «ελαφρά» υφάσματα σε απαλούς τόνους, όπως κι ο αχνός φωτισμός, είναι ικανά να δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα για χαλάρωση.


Το μπάνιο είναι το απόλυτο μέρος για χαλάρωση. Γιατί να ζηλεύουμε τα μπάνια των ακριβών ξενοδοχείων και των resorts, όταν μπορούμε να έχουμε το δικό μας; Η λιτότητα κι η κομψότητα είναι το κλειδί για να επιτύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Όμορφα λευκά είδη, λιτά αξεσουάρ, χαλαρωτικά κεριά και βότσαλα είναι μερικά βασικά στοιχεία. Μπουκαλάκια, σαμπουάν, κρέμες, βούρτσες και λοιπά συναφή, είναι προτιμότερο να βρίσκονται πίσω από τις πόρτες κάποιου κομψού ερμαρίου.


Η κουζίνα από την άλλη, θα πρέπει να είναι το διασκεδαστικό μέρος του σπιτιού, εκεί δηλαδή όπου θα μπορούμε να χαλαρώνουμε δημιουργώντας. Κι εδώ, στο οπτικό μας πεδίο θα πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα. Συμπεριλαμβανομένου και του ψυγείου, που στα περισσότερα σπίτια λειτουργεί ως «αποθήκη» φωτογραφιών, λογαριασμών, εβδομαδιαίου διαιτολογίου και λοιπών πραγμάτων. Λίγα και χρήσιμα κουζινικά πάνω στους πάγκους, μία λάμπα σε μία ιδιαίτερη γωνιά και μερικά φρέσκα λουλούδια... κι η κουζίνα πιο τέλεια από ποτέ.


Αν στο σπίτι υπάρχει και κάποιος υπαίθριος χώρος, τότε η τύχη είναι με το μέρος σας. Φυτά, εξωτερικός απαλός φωτισμός, φαναράκια κι ένα μικρό συντριβανάκι, θα μπορούσαν να κάνουν μία καλή αρχή. Το βασικότερο κλειδί, είναι να αντιμετωπίζουμε τις βεράντες, τις αυλές και τα μπαλκόνια, ως κύρια δωμάτια του εσωτερικού σπιτιού.

Ακόμη κι οι πιο μικρές αλλαγές μπορούν να αλλάξουν την ψυχική μας διάθεση και να θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας. Αντιμετωπίζοντας το κάθε δωμάτιο χωριστά και κινούμενοι με την τάση της αφαίρεσης, σίγουρα μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας ιδανικό για να αποδράσουμε σε αυτό.

Extra tips:

Τα μεγάλα και πλούσια χαλιά που καλύπτουν όλη την επιφάνεια του πατώματος, θα κάνουν το χώρο πιο ζεστό και φιλόξενο.
Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, οι καθρέπτες μπορούν να κάνουν ένα χώρο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...