Πορσελάνινη... Ανακύκλωση

Η πορσελάνη πάντα μου θύμιζε πολύ έντονα την όπερα, αφού ή θα την αγαπάς πολύ ή θα τη μισείς. Υπάρχουν λοιπόν, πολλές από εμάς που λατρεύουμε την πορσελάνη και διαθέτουμε συνήθως μία πολύ ιδιαίτερη συλλογή από πορσελάνινα αντικείμενα ή περίτεχνα σερβίτσια.



Αυτή η μεγάλη αγάπη, είναι που φέρνει και τη θλίψη όταν κάποιο από αυτά τα κομμάτια, δυστυχώς, σπάσει. Δεν είναι ανάγκη όμως, αυτά τα σπασμένα κομμάτια να πεταχτούν, αφού υπάρχουν όμορφες κι έξυπνες λύσεις για να χρησιμοποιηθούν ξανά και να αποκτήσουν και πάλι ζωή.

Αρχικά θα πρέπει να συγκεντρώσετε όλα τα πορσελάνινα ή κεραμικά κομμάτια που έχετε, να τα καθαρίσετε ή να τα πλύνετε και να πετάξτε τα πολύ πολύ μικρά.


Ένα από τα βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με σπασμένα κομμάτια πορσελάνης και κεραμικά, είναι ένα μωσαϊκό, το οποίο για παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο ενός καθρέπτη ή μίας κορνίζας για φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης, να διακοσμήσετε τα κουτάκια των κοσμημάτων σας, τις γλάστρες στον κήπο ή τα βάζα για τα λουλούδια.


Με μία δυνατή κόλλα, λίγη φαντασία κι αρκετή όρεξη για δημιουργικότητα, μπορείτε να κάνετε αληθινά έργα τέχνης. Φωτιστικά, διακοσμητικά τοίχου, stand για κεκάκια και γλυκά, δίσκους σερβιρίσματος, βάσεις και θήκες για κεριά και πολλά, πολλά άλλα.


Επίσης μπορείτε απλά να τα τοποθετήσετε μέσα στις γλάστρες, έτσι ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του χώματος. Με αυτό τον τρόπο, κι εκτός από τη διακοσμητική άποψη, θα προστατέψτε τα φυτά από κάποια ζωύφια, αλλά θα συγκρατείται και το χώμα που συχνά με το πότισμα λερώνει περιμετρικά τις γλάστρες.

Ένα ωραίο χειροποίητο «ψηφιδωτό» μπορεί να αντικαταστήσει τα μονότονα πιατάκια των γλαστρών ή ένα σπασμένο μπολ ή κούπα να γίνει από μόνο του ένα πανέμορφο γλαστράκι.

Ακόμη πιο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα, στην περίπτωση που έχετε κήπο και τα φυτά είναι τοποθετημένα απευθείας στη γη, αν περιμετρικά από τα φυτά κάνετε μία διαχωριστική περιοχή με τα σπασμένα κομματάκια.


Πραγματικά με λίγη φαντασία, μπορείτε να κάνετε μέχρι και κοσμήματα. Αν λειάνετε καλά τις άκρες και τους δώσετε ένα όμορφο σχήμα, μπορούν να αποτελέσουν κομμάτια ενός κολιέ ή και σκουλαρικιών.


Αν από την άλλη, σας έχουν περισσέψει κάποια πορσελάνινα πιάτα διαφορετικού σχεδίου, εκτός από το ότι μπορείτε να τα κρεμάσετε στον τοίχο της κουζίνας ως διακοσμητικά, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε πανέμορφα ρολόγια.

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε με τα κομματάκια των αγαπημένων σας πορσελάνινων και κεραμικών αντικειμένων, φροντίστε να φοράτε πάντα γάντια, ώστε να προστατευτείτε από τις αιχμηρές άκρες και να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Με λίγη δημιουργικότητα κι εφευρετικότητα, μπορείτε να ανακυκλώσετε τα σπασμένα κομμάτια σε κάτι διασκεδαστικό, χρήσιμο κι ευχάριστο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...