Reality Shows και αισθητική ιατρική

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ δίνει απαντήσεις στο πολύ επίκαιρο θέμα συζήτησης, για το αν δηλαδή τα reality show στην τηλεόραση επηρεάζουν την απόφαση πολλών στο αν θα προχωρήσουν ή όχι σε μια αισθητική επέμβαση. Ερευνητές από το Yale διεξήγαγαν έρευνα για το πόσο τα reality show επηρεάζουν τις αποφάσεις των υποψήφιων για μια αισθητική επέμβαση και κατέληξαν σε σημαντικά συμπεράσματα για το πόσο επηρεάζεται ένας τηλεθεατής από ό,τι βλέπει στην τηλεόραση.
Αποτελέσματα έρευνας:
Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι επιστήμονες ερεύνησαν τα ελατήρια της απόφασης 42 ατόμων που προχώρησαν για πρώτη φορά σε αισθητική επέμβαση. Η ερώτηση που τους τέθηκε είναι κατά πόσο παρακολουθούσαν σχετικά reality show όπως το NipTuck και το Extreme Makeover τα τελευταία χρόνια. Ο επικεφαλής της έρευνας, John Persing, και οι συνάδελφοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 57% των ασθενών παρακολουθούσαν τουλάχιστον ένα από τα reality show σε συστηματική βάση και το 12% υποστήριξε ότι δεν τα έχει παρακολουθήσει ποτέ. Ο μέσο όρος ηλικίας των ασθενών ήταν 36 ετών.
Η τηλεόραση επηρεάζει την τελική απόφαση των ασθενών. Οι ασθενείς που δήλωσαν ότι παρακολουθούν αυτά τα reality show παραδέχτηκαν ότι τα εν λόγω σήριαλ διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τελική τους απόφαση για να προχωρήσουν σε αισθητική επέμβαση. Επίσης δήλωσαν ότι μέσω των reality show πληροφορήθηκαν πολλά για τη διαδικασία που επέλεξαν προτού χρειαστεί να συμβουλευτούν γιατρό.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...