Διακόσμηση Του... Διαδρόμου!

Οι μεγάλοι και συνήθως σκοτεινοί διάδρομοι, μάλλον μας θυμίζουν σκηνές από θρίλερ, όπου οι ηρωίδες τρέχουν να ξεφύγουν από τον «κακό». Σπανίως αποτελούν ενεργό κομμάτι του σπιτιού μας και συνέχεια της διακοσμητικής του αισθητικής.


Σε αντίθεση με τον κινηματογράφο, στην πραγματικότητα ένας μακρύς διάδρομος δεν είναι παρά μία ακόμη περιοχή του σπιτιού μας που απαιτεί κι αυτή μία κάποια διακόσμηση. Ακολουθώντας λοιπόν μερικές βασικές οδηγίες μπορούμε να δώσουμε φως και ζωντάνια στο άχαρο, αλλά τόσο χρήσιμο, κομμάτι του σπιτιού μας.


Αυξήστε το φως στο διάδρομοΑν στο διάδρομο υπάρχει ένα και μοναδικό παράθυρο προτιμήστε αραχνοΰφαντες, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που επιτρέπουν το φως του ήλιου να εισέρχεται στο χώρο, σε αντίθεση με τις βαριές και σκούρες κουρτίνες που «κλείνουν» και δημιουργούν την αίσθηση του μουντού. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε τελείως τις κουρτίνες, αντικαθιστώντας τα κοινά τζάμια με αδιαφανή (οπαλίνες, βιτρό ή σμαλτωμένα) που προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Όσο για το τεχνητό φως, ένα όμορφο φωτιστικό ή πολλά μικρά σποτάκια στο ταβάνι, σίγουρα θα φωτίσουν το χώρο, δίνοντάς του και μία διαφορετική αισθητική «ανάσα».


Χρωματίστε τους τοίχους με ελαφρύ χρώμα Επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα, όπως η μανόλια, το εκρού, το κρεμ ή ένα απαλό κίτρινο για να δώσετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Μπορείτε επίσης να χωρίσετε στα δύο τον τοίχο. Στο κάτω μέρος να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία της επιλογής σας και στο επάνω να εφαρμόσετε ένα χρώμα που να συνδυάζετε αρμονικά.


Προσθέστε έργα τέχνης στους τοίχους Τοποθετήστε ένα μακρύ οριζόντιο πίνακα κατά μήκους του τοίχου ή πολλά ανόμοια καδράκια, όχι τοποθετημένα σε σειρά, με εικόνες από οικογενειακές στιγμές ή διακοπές σε όμορφα μέρη.


Φροντίστε το πάτωμα Τοποθετήστε ένα μακρύ πατάκι κατά μήκος του διαδρόμου, με γεωμετρικά σχέδια σε χρωματισμούς που να «δένουν» με τους τοίχους. Αν φυσικά το σπίτι είναι δικό σας και τα οικονομικά σας είναι καλά, τότε δημιουργήστε σχέδια με τα πλακάκια για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Δημιουργήστε σημεία αποθήκευσης Με την κατάλληλη τοποθέτηση επίπλων, μπορείτε κάτι διακοσμητικό να το κάνετε κι απόλυτα χρηστικό. Τοποθετήστε μερικά σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό τους σε διάφορα χρώματα ή έναν κομψό μακρύ πάγκο με καλαθάκια από κάτω, όπου θα μπορείτε να βάζετε προσωρινά κάποια παπούτσια ή τσάντες κι ομπρέλες. Βρείτε μία ιδιαίτερη κρεμάστρα για τα παλτό, κι αν ο διάδρομος περνάει από την κεντρική είσοδο, τοποθετήστε δίπλα κι ένα ξύλινο έπιπλο με καθρέπτη, για να ακουμπάτε τα αντικείμενα πρώτης ανάγκης (κλειδιά, γυαλιά ηλίου, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), αλλά και να ρίχνετε μία τελευταία ματιά στο είδωλό σας πριν βγείτε. Ακόμη και μία εντοιχισμένη βιβλιοθήκη θα μπορούσε να τοποθετηθεί κατά μήκος του διαδρόμου, ώστε να δώσει μία πιο σοφιστικέ διάσταση. Αν φυσικά υπήρχε κι ο χώρος να δημιουργηθεί μία μικρή γωνία διαβάσματος δίπλα της, τότε μιλάμε για το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ό,τι κι αν κάνετε, να θυμάστε πως με καλή διάθεση κι αγάπη, όλα μπορούν να γίνουν απλά τέλεια. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...