∆ιατροφή & οµορφιά

Τα υποκατάστατα διατροφής µπορούν να µας βοηθήσουν να διατηρούµε σωστές διατροφικές συνήθειες στις µέρες µας;

Από τη µια είναι δύσκολο να πείσουµε τον εαυτό µας ότι πρέπει να το κάνει και από την άλλη δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να ελέγξουµε αυτό που τρώµε. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύς ο κόσµος που δεν τρέφεται σωστά και αυτό φαίνεται και από τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.
Όσον αφορά στα υποκατάστατα διατροφής, µπορούν να µας βοηθήσουν να προσλάβουµε κάποιες βιταµίνες αλλά και να µας βάλουν στη νοοτροπία τού «µαθαίνω τι χρειάζοµαι να τρώω και ρυθµίζω τη διατροφή µου ανάλογα». Μπορούν να βοηθήσουν όταν δεν µπορούµε να κάνουµε κάτι άλλο και δεν ξέρουµε από πού να ξεκινήσουµε. Η σωστή διατροφή είναι ουσιαστικά θέµα στρατηγικής.
Ποια είναι η πρότασή σας για ισορροπηµένη διατροφή;
Το πιο σηµαντικό είναι το πρωινό, ακόµα και αν πρόκειται για κάποιο υποκατάστατο (ρόφηµα, µπάρα ενέργειας), καθώς και αυτά µπορούν να µας δώσουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες και να µας κρατήσουν χορτασµένους για αρκετές ώρες. Για κολατσιό ένα φρούτο ή ένα αφέψηµα είναι ό,τι πρέπει, ενώ το βραδινό θα πρότεινα να είναι ελεύθερο, αρκεί να είναι υγιεινό.
Η έλλειψη χρόνου είναι εχθρός για τη διατροφή µας;
Είναι η Νο 1 δικαιολογία ειδικά για τις εργαζόµενες γυναίκες και µητέρες, που είναι και τα πιο συχνά διατροφικά θύµατα.
Τι σηµαίνει για εσάς συνολική ευεξία;
Ο συνδυασµός σωστής διατροφής και γυµναστικής µισή ώρα την ηµέρα ή µία ώρα µέρα παρά µέρα. Έτσι µπορούµε να κάψουµε µισό κιλό λίπος την εβδοµάδα. Αρκεί βέβαια να µην ξεκινάµε γυµναστική για ένα διάστηµα και µετά να σταµατάµε.
Ποια είναι η σωστή «διατροφή» της επιδερµίδας;
Καταρχάς το δέρµα χρειάζεται προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες. Μαζί λοιπόν µε την αντηλιακή προστασία φροντίστε να εµπλουτίζετε την περιποίηση µε βιταµίνες Α, C, Ε, υδροξυοξέα και µέταλλα, που θα δράσουν ενάντια στις ρυτίδες και θα αναδείξουν τη φρεσκάδα σας. Επίσης δεν πρέπει να στηριζόµαστε µόνο στα καλλυντικά αλλά να κάνουµε και εµείς αυτά που πρέπει. Ποιος ο λόγος π.χ. να κάνουµε εντατική ενυδάτωση και από την άλλη να καπνίζουµε;
Υπάρχει όριο στα χηµικά συντηρητικά που πρέπει να χρησιµοποιούνται στα καλλυντικά;
Υπάρχει µια λίστα που ανανεώνεται κάθε τόσο και αναγράφει τα συντηρητικά που πρέπει να υπάρχουν, αυτά που επιτρέπονται ώς ένα όριο και άλλα που απαγορεύονται. Από εκεί και πέρα είναι θέµα αξιοπιστίας κάθε εταιρείας να ακολουθήσει αυτά τα όρια.


forma





 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...